Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Stop.hu rövidhírek

Propeller.hu rövidhírek

Közösség

Iratkozz fel youtube-csatornánkra!

Utolsó kommentek

okt
29.
sarok

Ilyen álamfőt olcsóbban is kaphattunk volna

2011. október 29., szombat 19:24 | Egyenlítő TV | Címkék: zongora schmitt pál padlószőnyeg 2 és fél millió 9 millió

Brutális megszorítások vannak; hétről-hétre újabb adókról, adóemelésekről hallani. Elvesznek az köz- és felsőoktatástól, a szociális szférától. A Pest megyei önkormányzat iskoláiban pedig nincs fűtés, mert kikapcsolták a gázt...  Mégis látjuk, hogy van, amire ilyenkor is biztosan jut pénz.


Schmitt Pál a zongoránál... (2,5 millió forint)

Jut négymilliárd állami luxuskocsikra, jut pénz államtitkárok luxuslakásaira, jut pénz a József Attila szobor eltávolítására, de a köztévé kormánypropagandáját eladni hivatott ócska bulvárműsorokra is. Most azonban újabb dologról derült ki, hogy nagyon fontos. Schmitt Pál ugyanis egy év alatt 300 milliót szórt el költött dologi kiadásokra - tudta meg a Blikk. Ennek egy része érthető kiadás, bár kicsit soknak érezzük a kitüntetés-plakettekre, dobozokra és mappákra elköltött 35 milliót. Jóindulatúak vagyunk és a számítógépek cseréjét például megértjük. Ne ezen múljon az elnök szakmai munkájának sikere, bár biztos volt helyesírás-ellenőrző a régebbi gépeken is. Több tízmillió azonban nehezen magyarázható meg a mostani válságos időszakban.

Schmitték ugyanis 52 millióért vettek import luxusautókat. 15 millióért "karbantartottak", de nem árulták el a Blikknek, hogy mit. 9,5 milliót költöttek padlószőnyegre, ami mellett szinte fel sem tűnik a "légtechnikai berendezéshez szükséges lámpák"-ra költött 695 ezer. A kedvencünk azonban Schmitt Pálnak vett 2,5 milliós zongora. Az "emberek emberét" úgy tűnik, "puritanizmusáról" lehet megismerni...

Miközben az elnök zenei kibontakozását ennyire segítik, a kultúrát a rendszerváltás utáni egyik legbrutálisabb megszorítás éri. Ahogy Szőcs Géza államtitkár is elismerte: "Kultúránk helyzete. ... Le sem merem írni, mennyire rossz. Bajban vannak az intézményeink. A kultúra egésze. A magyar gazdaság. A magyar kormány. A magyar állam." Úgy tűnik, a magyar állam még sincs akkora bajban, Schmitt zenélésére még jut pénz. Szóval, egyben biztosak lehetünk: bármit játszik Schmitt, nála mindig két (és fél millió) forint ez a dal.

A demokráciának persze van költsége. A demokratikus intézmények pénzbe kerülnek, de ezek biztosítják, hogy kevesebb rossz vagy korrupt döntés szülessen. A diktatúrákban nincs, aki ezeket megkérdőjelezze. Például Kínában a döntéshozók józanságán kívül szinte nincs korlátja egy 300 ezer lakásos szellemváros felépítésének, mert nincs ellenzéki, aki tiltakozzon. Nálunk az ellenzék (és a sajtó) tiltakozása meg tudta akadályozni a Fidesz hírhedt, ötmilliárdos légi fotózását. Egy komoly, az aláírandó törvényjavaslatokat érdemben mérlegelő államfő szakmai csapata sok milliót megérhet az országnak. Ha például Schmitt Pál visszaküldte volna a médiatörvényt, akkor azt nem az EU illetékes biztosának jelenlétében kellett volna szégyenszemre módosítanunk.

Schmitt Pál azonban nem végez érdemi tevékenységet. Semmit nem mérlegel, mindent aláír. Hiába cenzúrázzák ki, nulla a teljesítménye. Egyetlen érdemi feladatnak a nyelvvédelmet jelölte meg, de erről meg jobb nem beszélni. Bár az elnök szereti azt füllenteni, hogy csak "egyszer egy helyesírási hibá"-ja volt, a Paprika csárdában ejtett két hiba (álamfő, álomás) mellett, máskor is hibázott, a hivataláról nem is beszélve. Kis színes, hogy Schmitt és hivatala tíz napja nem válaszol levelünkre, amelyben egy nyelvi hibát tartalmazó törvény visszaküldésére kértük.

Egy ilyen "álamfőt" olcsóbban is kaphattunk volna.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

A bejegyzés trackback címe:

http://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr23338332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétharmadosok 2011.10.30. 12:11:51

A héten több olyan jelzés is érkezett kormányzati részről, melyekből azt a következtetést lehetett leszűrni, hogy Matolcsyék végre beismerték, amit korábban már mindenki tudni vélt: a gazdaságpolitika "nem jött be". Pedig ez a vélekedés a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

ton-ton 2011.10.29. 20:15:24

.....azon fog tárogatózni...

Brendel Mátyás · http://ile-de-france.blog.hu/ 2011.10.29. 20:46:00

http://www.facebook.com/#!/pages/Ne-Schmitt-P%C3%A1l-legyen-a-Magyar-K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g-eln%C3%B6ke/137739012908057

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.29. 21:28:22

http://www.youtube.com/watch?v=zZThsyk9Ads&feature=player_embedded#!

M.Cs. 2011.10.29. 22:48:00

Egy igazi pszichológiai tanulmányi téma lehetne az egész társaság! Az úrhatnám fóbia ami mögött kicsinyes kivagyiság, királyi és hercegi éntudat uralkodik.
Nevethetnénk is rajtuk meg szánakozhatnánk is, csak az a baj a mi áldozatvállalásunk árán teszik.... és amibe mi belerokkanunk.

márta)) 2011.10.29. 23:10:23

Az a kérdés, hogy dolgozik (is) az államfő, vagy csak zongorázik?
:)

istvankah 2011.10.29. 23:10:51

Ha most azt írnám ide amit gondolok,II Dániel Péterként feljelentene média-satrafa!Viszont a Tér környékén az ilyen pali-néni 12=1 tucat!

Megdobbent · http://madar.jungleheart.com 2011.10.30. 01:46:07

Kivakart szarhazi suttyok a varosban. Hihetetlen.

IGAZ MAGYAR 2011.10.30. 03:38:55

"Ilyen álamfőt olcsóbban is kaphattunk volna"

Hááát noooormális?? Kinek kellene ilyen álamfő???
Ránk sózták!
Kellene a halálnak, de nem nekünk!
Szerintem adjuk a szlovákoknak vagy a tuvaluiaknak!
Milyen jó lenne Tuvalun egy olimpiai bajnok aki zongorázni is tud és valamennyire még a magyart is töri! Éljen a magyar-tuvalui megbonthatatlan barátság, ha elviszik vagy befogadják!
Ráadásul még a gyorsnaszádunknak is lenne talán kikötési lehetősége Piszkos Fr.. akarom írni Viktor kapitánnyal és hű kormányosával , az Ő jobb kezével Mat-t'magyarország'-olcsy-val!

laci0011 2011.10.30. 04:58:30

98-ban még volt értéke a pénznek,akkor még 1 milliárd alatti összeg kibuktatásával megbukott az mszp,ma már fel sem tűnik senkinek hogy a fidesz hiánya napi 6 milliárd,és már lassan 2-éve kormányoznak!

ámbátor 2011.10.30. 08:23:03

Rohadt demagóg vagyok, vállalom, de nem tudok nem erre gondolni a hír kapcsán: nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=169003&bejcim=236_Hideg_van&todo=/

balihoho 2011.10.30. 13:29:36

Schmitt Pali bácsi, igazi jó köpönyeg forgató, hűséggel szolgálta az előző rendszert a sport minisztériumban, és hűséggel szolgálja a mostanit. Jó ember Ő, nem vétóz meg semmit, nem gördít akadályt, semmilyen törvény tervezet elé sem!!

márta)) 2011.10.30. 23:00:34

A Fideszben is megkérdőjelezik Schmitt alkalmasságát"

Nem csupán az állampolgároknak, de a Fidesznek is egyre kínosabb az a negatív visszhang, amely Schmitt Pál államfői tevékenységét kíséri."

www.168ora.hu/itthon/skicc-pali-mar-a-fidesznek-is-teher-85039.html

"Nem tetszik a rendszer!?"
"Szerintünk egy alternatív politikusi réteg megteremtésére azért van szükség, mert a mostani garnitúra teljesen lejáratódott."
...........
Mindenhol a pénzelvonás, állítólag? spórolás, úgy látszik az államfőt ez a legkevésbé érdekli.

Az elgondolás jó. Tessék már nekem megmondani, hol van az alternatív politikusi réteg, megfelelő személyek.?

Kandabula 2011.10.31. 00:05:45

Én úgy gondolom, hogy ez a zongora dolog teljesen rendben van. Szeret zongorázni, hát istenem... Mindenkinek lehetnek hobbijai. Sokkal többe kerülne, ha pld. ritka bélyegeket gyűjtene, vagy a hajléktalanok dolgát kellene megoldania. (A szerencsétlenek ügyében még nem nyilatkozott meg.) Feleségének már annyi pitykés pruszlikja van, hogy abból védvonalat lehetne felépíteni a Tisza mentén. Mármint az árából... Egyébként is kellett már a palotába egy zongora. Az előző elnökök kissé elhanyagolták ezt a dolgot. Fogadások alkalmával kínos csend. Kíváncsi lennék, hogy egyébként kinek van joga azon zongorázni és mikor? Munkaidőben, vagy azon túl? Bérzongorálás van e? Vagy ott fog állni kihasználatlanul? Megannyi kérdés. Komolyra fordítva: kellett már oda egy zongora. No. És éppen most.

Kandabula 2011.10.31. 00:40:35

Az jutott eszembe, hogy van az a gyerekjáték, aminek az a címe, hogy "mennyit bír el a hajó". Induláskor megállapodnak abban, hogy a hajó - mondjuk - egy Titanic, és a játszótársak elkezdik terhelni. Mindenki mond valamit, amivel amivel a hajó egyre nehezebb lesz, mire végül (közmegegyezésre) elsüllyed. (Persze nem úgy, hogy nekimegy egy jéghegynek, az túl egyszerű lenne). Szóval terhelik, terhelik, a dolog egyre feszültebb, a terhek egyre kifinomultabbak, komoly vitákat folytatnak, aztán valaki mond valami egyszerű terhet, amire a többiek rábólintanak, hogy nos, ez volt az a plusz, ami miatt elsüllyedt. Ez egy érdekes játék...

Kandabula 2011.10.31. 23:27:46

Bementem a főnökömhöz és közöltem, hogy mostantól munkaidőben zongorázok, tárogatózok és ógörögül tanulok. Ami még marad, csiszolom a magyar nyelvtan-tudásomat. Ami meg még mindig marad, akkor meg aláírok. Azt hitte, meghülyültem. Én is megijedtem, mert úgy nézett rám, ezért megígértem, hogy mindezeket munkaidő után fogom csinálni. Azt mondta, hogy öt óra után bennmaradhatok gyakorolni. Ez így rendben, de napközben unom magam.

csillámpóni 2011.12.05. 11:13:28

Két és fél milla nem pénz egy hangversenyzongoráért. Egyrészt egy komolyabb modell úgy 30-50 milla körül kezdődik.
Másrészt ha Köztársasági Elnök Úr ragaszkodott volna egy Fazioli F308-hoz, országimázs szempontjából az is kiemelten OK.