Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Stop.hu rövidhírek

Propeller.hu rövidhírek

Közösség

Iratkozz fel youtube-csatornánkra!

Utolsó kommentek

  • fog- és Bulawayo magiszter: @bal lator: miért bonyolítod? Elég lett volna annyit írnod: "gyurcsányista tirpák vagyok". (2014.08.15. 09:14) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • al Dajjal: Egy kis támpont: index.hu/belfold/2014/04/18/hajajajajaj/ Bemásolom a lényeget: "... Ott van az... (2014.08.10. 21:30) Szolgálati közlemény
  • bal lator: @fog- és Bulawayo magiszter: Mi lenne, ha kezeltetnéd a beteg elmédet? Nehogy a villamos alá lökj ... (2014.08.05. 11:58) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • kissiú: @fog- és Bulawayo magiszter: Megtisztelő a megszólításod. 1. De még mindíg nem mondtad el, ki az... (2014.08.05. 11:54) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • fog- és Bulawayo magiszter: @kissiú: megszólítatlanul is arra kérlek, ne légy demagóg, és üggyel-bajjal kászálódj le a hordóró... (2014.08.05. 11:26) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • Utolsó 20
már
17.
sarok

Orbán és a kétszínűség

2012. március 17., szombat 11:01 | madware666 |

Orbán Viktor nem érti az európai demokrácia lényegét – jelentette ki Barroso, az Európai Bizottság elnöke. Mindezt azután, hogy Orbán Viktor csütörtöki beszédében, 2011 után ismét az Európai Uniót ostorozta.

Barrosot nem lehet elfogultsággal vádolni. Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy a nemzetközi baloldal összeesküvéséről van szó, hiszen jól tudja mindenki, hogy a Bizottság elnöke konzervatív politikus. Ezzel egy időben a jobb- és baloldali sajtó egyaránt az unió elleni támadásként értékeli a miniszterelnök ünnepi beszédét.

2011. március 15-én Orbán Viktor Moszkvához hasonlította Brüsszelt, amikor azt mondta, hogy se Brüsszelből, se Moszkvából nem diktálhatnak nekünk. Akkortájt Magyarország épp az unió soros elnöki tisztségét töltötte be. 2012. március 15-én a gyarmatosítókhoz hasonlította az Európai Uniót, és ezzel párhuzamosan, a gazdasági és pénzpiaci szereplőket ostorozta. A kétszínűséget jól mutatja, hogy a kormány pont tőlük vár pénzügyi segítséget, hogy az ország elkerülje a nagyobb gazdasági összeomlást. Azt a gazdasági összeomlást, amit részben Orbán Viktornak köszönhet az ország, hiszen ő nevezte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium élére azt az inkompetens Matolcsy Györgyöt, akinek az unortodox gazdaságpolitikája a csőd szélére sodorta az országot. A legvészterhesebb időkben is jobb kezének nevezte a minisztert, hiába hangoztatták egyöntetűen jobb- és baloldali politikai és gazdasági szakértők, hogy a minisztert le kéne váltani. Az üszkös kéz levágása helyett a megtartás mellett döntött a miniszterelnök. Sőt, pozíciójában megerősítve a minisztert, Orbán Viktor továbbiakban is abban a tévhitben élt, hogy az ország előrehalad, és főnixként szárnyalunk, felül a válság sújtotta Európán.

Novemberben ez az illúzió megdőlt, amikor a kormány a korábban és most is ostorozott Európai Unióhoz fordult pénzügyi mentőcsomagért, és védőhálóért. Ahhoz az unióhoz, amelyet 2011-ben az egykori Szovjetunióhoz hasonlított, párhuzamot vonva Moszkva és Brüsszel között, majd 2012-ben gyarmatosító nagyhatalomnak titulált. És ahhoz az IMF-hez, amelyet 2010-ben elüldöztek, majd a korábban felvett hiteleket olyan nagy bevásárlásokra használták fel, mint a MOL-pakett visszaszerzése. Azzal viszont nem számoltak, hogy kemény tárgyalófelekkel kell szembenézniük. Mind az unió, mind IMF következetességet és olyan politikát vár el, amely megfelel a nyugati normáknak. A Fidesz számára viszont idegen ez a politika. Az elmúlt két évben mást sem láthattunk, mint hogy olcsó trükkök, és a törvényalkotás meggyalázása révén – a Parlament egy törvénygyár lett – a fékek és ellensúlyok rendszerét lebontották. A kétharmad birtokában rákényszerítettek az országra egy pártalkotmányt, akár csak a kommunista időkben tették azt mások.

Mivel az ellenzéket gyakorlatilag félresöpörték, és a sajtószabadság lebontása miatt a véleménynyilvánítás is eléggé egyoldalúvá vált, az ország utolsó reménye az Európai Unió maradt. Az Európai Unió őrködik a demokrácia utolsó maradványai felett, elutasítva az autoriter hatalomgyakorlást. Orbán Viktornak és a Fidesznek ez nem tetszik, nem hiába támadják az uniót, és állítják be gyarmatosító birodalomnak. Mindezt persze saját bázisának nagygyűlésén, kiegészülve lengyel importtüntetőkkel. Mert azzal a Fidesz is tisztában van, hogy az unió és a Valutaalap pénzügyi segítsége nélkül az ország nem élné túl a következő pénzügyi sokkhatást, ami a kormány bukását jelentené.

Barrosonak igaza van, amikor azt mondja, hogy Orbán Viktor nem érti a demokrácia lényegét. Véleményünk szerint nem is akarja, hiszen a kétharmad mámorában azt tehet, amit csak akar. Legalább is eddig. Brüsszel megköveteli a demokráciát sértő sarkalatos törvények visszavonását. Márpedig a Bizottság beleegyezése nélkül IMF-védőháló sem lesz.

Véleményünk szerint, a következő hetek már a nem a „gyarmatosításról” fognak szólni, hanem az EU irányába történő kedveskedésről. Szüksége van az országnak a pénzre, ám a hívők felé persze ezt nem lehet – nem szabad – nyíltan kommunikálni. Ráadásul a Fidesz képtelen megnyerni a már elpártolt szavazók táborát, ezért a radikálisabb oldalhoz kell fordulni. Orbán Viktor kétszínű, hiszen saját táborát és az országot becsapva, kettős beszédet alkalmaz. Támadja az uniót, majd egyidejűleg tőle vár segítséget, hogy az önmaga és a gazdasági minisztere által keltett súlyos hibákat korrigálni tudja.
 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

A bejegyzés trackback címe:

http://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr754321733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.24. 01:24:13

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Március 15. Az agymosottak birodalma. 2012.03.17. 19:08:05

Arra ébredtem, hogy elhallgatott az ablakom alatt a „Bummbummbucibucibummbumm”, csend van, és zavar. Hajnali mittudoménmennyi van, reggel az év első F1 időmérője, majd elindul a meló, és valamikor holnap, ilyentájt arra gondolok, hogy ha 10 percen belü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

oláh cigány 2012.03.17. 14:31:16

Nincs értelme annak, hogy okoskodjak, mivel Viktor , hogy mentse magát, össze vissza beszél, de a lényeget megmondta az IMF nagyakaratú Istentisztelőinek! Megkellene állapodnia a régi "testvérekkel", mivel Antal Józsi annakidején felmondta az összes szerződést Velük. Újból beindulna a piac, s a Magyar Nép, a mezőgazdaságból ismét profitálna. Ha nemvették volna észre, akkor Putyin jobbkezet próbál nyújtani a Magyar népnek!!! Üdv.:Tisztelettel!!!!

/manens 2012.03.17. 16:07:51

@oláh cigány: Oláhkám, ha jól emlékszem, a Putyin már egyszer-kétszer belecselekedett a Vitya kezébe-szájába. Nekik ( az oroszoknak ) vele ellentétben még van tartása, emlékeznek. Éppen ezek az elutasítások - oroszok, kínaiak, arabok, stb -után volt kénytelen újból visszatérni az EU-hoz, Igaz, ezt elég sajátságosan teszi, berúgja az ajtót, beköp-behány rajta, kiosztja a - szerinte - kokit, sallert, majd ártatlan, tágranyílt szemekkel pénzt követel, de neámúgy, hogy megkérdeznék, hogy mire kell ? Azt ő majd tudja. Hát ez még a testvérek között sem divat. Elmebetek a bagázsával együtt.

Munchausen 2012.03.17. 20:26:22

Orbannal nincs esely a godorbol valo kimaszasra, tul sok csokos szajat kell betomnie, az pedig nem erdekli hogy ebbe ti beledoglotok.

balihoho 2012.03.18. 11:15:40

Orbán mellett ma is tömegek állnak ki! Lásd, március 15 Az más kérdés, hogy egy ügyes propagandának köszönhetően, megtévesztett tömeg áll ki mellette, anélkül hogy tudnák, ők is áldozatai a Fidesz átverő játékának, és hazugságának.

Nyuggervadász 2012.03.18. 11:53:27

@balihoho:
Mit vársz egy olyan országtól,
- ahol megtapsolják a lengyel bértüntetőket, de nem büntetik a szélsőjobb garázda elemeit,
- ahol dájcs Tompika díszpolgár lehet,
- ahol ....de, nem is írok többet, mert bedurran az agyam!