Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Stop.hu rövidhírek

Propeller.hu rövidhírek

Közösség

Iratkozz fel youtube-csatornánkra!

Utolsó kommentek

  • fog- és Bulawayo magiszter: @bal lator: miért bonyolítod? Elég lett volna annyit írnod: "gyurcsányista tirpák vagyok". (2014.08.15. 09:14) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • al Dajjal: Egy kis támpont: index.hu/belfold/2014/04/18/hajajajajaj/ Bemásolom a lényeget: "... Ott van az... (2014.08.10. 21:30) Szolgálati közlemény
  • bal lator: @fog- és Bulawayo magiszter: Mi lenne, ha kezeltetnéd a beteg elmédet? Nehogy a villamos alá lökj ... (2014.08.05. 11:58) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • kissiú: @fog- és Bulawayo magiszter: Megtisztelő a megszólításod. 1. De még mindíg nem mondtad el, ki az... (2014.08.05. 11:54) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • fog- és Bulawayo magiszter: @kissiú: megszólítatlanul is arra kérlek, ne légy demagóg, és üggyel-bajjal kászálódj le a hordóró... (2014.08.05. 11:26) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • Utolsó 20
sze
16.
sarok

Giró-Szász: gerincből és matekból egyes

2012. szeptember 16., vasárnap 13:15 | madware666 | Címkék: gazdaság hazugság orbán viktor imf azerbajdzsán hanta giró szász andrás

Érthető, ha egy kormányszóvivő védi a mundér becsületét, Giró-Szász András erőlködése viszont már látványosan gyenge. Népszabadságnak adott interjúja jól tükrözi, hogy hamar elfogy a kormányszóvivői fegyvertár, ha megmagyarázhatatlan történéseket, és számokat kellene kimagyarázni. Marad a hantázás, a terelés, a frusztrált feleselés, és a hazudozás. Logikus, következetes érvek és cáfolatok pedig sehol. 

20110916giroszasz.jpg

Giró-Szász Andrást minden bizonnyal jól megfizetik, hogy pofátlanul hazudjon a médiumok hasábjain. Tette ezt akkor is, amikor hírek jelentek meg a francia „tranzakciós adóról”. Öt perc sem kellett ahhoz, hogy a szakemberek leleplezzék a kormányszóvivő hazugságát. Történt ugyanis, hogy a franciák a tőzsdei és spekulációs műveletekre vetették ki az ottani adót, miközben Magyarországon minden lakosságot és vállalatot érintő pénzügyi lépésre kiterjed a tranzakciós adó. Giró-Szász András erről persze megfeledkezett, és egy az egyben közölte, hogy a franciák a magyarhoz hasonló adót vetnek ki, ráadásul még nagyobb mértékben. Terjednek a magyar módszerek Nyugat-Európában. Legalább is a kormányszóvivő tündérmeséjében.

A Népszabadságban adott interjújában ezt is sikerült felülmúlnia.

Az IMF lista

Az Index gyorsan lehozta az IMF- EU páros kormánynak címzett levelét, amelyben szó sem volt nyugdíjcsökkentésről, és egyéb szociális megvágásokról, cáfolva Orbán Viktor kijelentéseit. Giró-Szász erre úgy reagált, hogy nem érdekli a sajtókacsa, meg amúgy is az IMF-nek kellene bemutatnia a papírokat. Miközben a Valutaalapnak erre nincs is jogosultsága, egyedül a kormány mutathatná meg a tárgyaláshoz köthető dokumentációkat. Konkrét választ nem kaptunk arra, hogy valóban létezik-e a követelési lista. Csak össze-vissza beszél a kormányszóvivő, néha már saját mondataiba is belekavarodik, majd ingerülten kérdez vissza. Egyik kedvencünk, hogy még mindig az IMF- EU párosra próbálják ráfogni a megállapodás elhúzódását:

„Egy évvel ezelőtt nem tartottak sehol sem a tárgyalások, mert az IMF és az EU húzta-halasztotta.”

Egyrészt egy évvel ezelőtt még se híre, se hamva sem volt az IMF-nek. Másrészt decemberben a tárgyaló delegáció felhívta a kormány figyelmét arra, hogy az új jegybank törvény nem felel meg az EU és a KBER által támasztott normáknak és törvényeknek. Kérték is az országgyűlést, hogy ne fogadja el, ellenmondást azonban nem tűrt a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ezek után több mint fél éven keresztül nem voltak hajlandóak megváltoztatni a jegybanktörvényt, nem kevés kárt okozva ezzel az országnak. Az előzetes tárgyalások után pedig jött a tranzakciós adó kiterjesztése a jegybankra. Ismét egy sarkalatos pont, amely miatt meghiúsulhatnak a további tárgyalások.

Túl jók a számaink

„Túl jók vagyunk a számaink alapján.”

Sajnos nem tudjuk, milyen számokról beszél a kormányszóvivő. Az országot recesszióba döntötte a Fidesz, az infláció 6 százaqlékos – toronymagasan a legrosszabb az EU-ban –, a versenyszférában csökken a foglalkoztatás, a beruházási ráta mélyponton, a munkanélküliség 10 százalék fölött. De a nyári időszak után bőven 11 százalék fölé is ugorhat. Mindeközben a jövő évi költségvetésben egy 500-600 milliárdos lyuk tátong, az államadósság aktuális szintjét pedig a forintárfolyam befolyásolja leginkább. Merthogy a nyugdíj államosítása óta semmilyen lépés sem történt az államadósság csökkentésének érdekében. Véget is ért az államadósság elleni harc: miután elfogyott a nyugdíjvagyon, nincs miből csökkenteni az államadósságot; most felpuhították az alaptörvényben az államadósság növekedésének tilalmát. Pedig korábban ezt a szabályt nevezték az új alaptörvény egyik fő „vívmányának".

Tehát hol vannak azok a jó számok, kedves Giró-Szász András?

És eközben nem létező statisztikákról beszél:

„De az adatok a 2008-as válság előttiekkel egyenlőek. A jelenlegi foglalkoztatás 3,9 milliós, 150 ezerrel több, mint a kormányra kerülésünkkor volt. Ennek a foglalkoztatásba bevont többletnek a KSH-adatok alapján alig 35 ezer a közmunkás része.”

A válság előtt 7,8 százalékos volt a munkanélküliség, jelenleg 10 százalék fölött van. A foglakoztatás szerkezete sokkal kedvezőbb volt. A közmunkások száma 72 ezer 800, s nem 35 ezer. Csak a felét csalta el a kormányszóvivő. Ennyi belefér, ugye? Matekból és gerincből egyes.

Az azeri ügy

Miután egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor maga döntött a baltás gyilkos kiadatásáról, Giró-Szász még mentegetni akarja. Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a kétharmados Fidesz-kormány erősen centralizált, és a legfontosabb döntéseket Orbán Viktor hozza meg. A miniszterek gyakorlatilag statiszták, a kormánypárti képviselők pedig szavazó droidok.

És még az elmúlt nyolc év kormányzása is előkerült. Jó, hogy nem tartunk ott, hogy az azeri baltás kiadatását is megpróbálják rákenni az elmúlt nyolc évre. Másokra mutogatás helyett, ideje lenne, ha a kormány felelősséget vállalna tetteiért!  Ez már nem az óvodai homokozó. Ráadásul a kormányszóvivő arról beszél, hogy kiállt mellettünk a nyugat, miközben az USA-tól elkezdve a NATO főtitkáron keresztül, egészen Moszkváig, mindenki kritikusan szólalt fel Magyarországgal szemben.

– Ez az önök számára száraz, nemzetközi jogi kérdés, és a politikai vagy morális oldalát, hatását egyáltalán nem is érzékelik? Vagy nem foglalkoznak vele? Egy baltás gyilkos kapott kegyelmet, és lett hős.
A kettőnk álláspontja között pont az a különbség, hogy vannak olyan döntések, amikor pont az mutatja meg egy kormányzat következetességét, hogy abban a mederben hajtja végre a döntéseket, amiket felállított.
– Nem következetességről beszélek, hanem erkölcsiségről, következmény-etikáról.
Ha fordítva döntött volna a kormány, azaz az azeri írásos garanciavállalás után nem adtuk volna ki Safarovot, ugyanilyen konfliktusban lennénk Azerbajdzsánnal.

A fenti párbeszéd jól tükrözi, hogy a kormánynak és a kormányszóvivőnek fogalma sincs erkölcsről és  morális kérdésekről. A baltás gyilkos már évek óta börtönben volt, mégsem álltunk konfliktusban Azerbajdzsánnal. Konfliktus csak akkor keletkezett volna, ha a háttérben tényleg történtek titkos megállapodások, és ezeket a magyar fél nem tartotta volna be. A háttér megállapodásokat eddig a kormány merően cáfolta. Paradoxon.

Giró-Szász András sosem volt túl hiteles, mostani hazugságai, és mellébeszélései pedig még inkább hiteltelenné teszik. Részéről talán nem baj, a hűség talán kifizetődik majd egy államtitkári pozícióban. Mi pedig továbbra is fogjuk a fejünket, mikor nyilatkozatait olvassuk.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

A bejegyzés trackback címe:

http://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr1004780017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Megdobbent · http://madar.jungleheart.com 2012.09.17. 01:55:36

„Túl jók vagyunk a számaink alapján.”

... Hazugnak
... Senkihazinak
... Hazaarulonak
... Nemzetsorvasztonak
... Magyaruldozonek
... Aljas bunozonek
... stb.

m6beütő 2012.09.17. 06:42:17

Ma reggel a kertben fideszbe léptem.

felcsutisuttyo 2012.09.17. 08:21:12

aSzíjÁrtóval egymás mellett lévő lámpavason fog rugdalózni!!!!!!! és Girpsszá sülni, lángolni!

balihoho 2012.09.17. 08:58:00

Apropó, tranzakciós adó, melyet végső soron mi, fogyasztók fizetünk. Vajon mi az oka annak, hogy a bank automatából ki vett pénz, bizonylata, nem tünteti fel, hogy az adott pénz kivételnél, hány forintot rabol el tőlünk az adó? Azaz, nincs feltüntetve, ennek összege, miért? miért nem szerepel a bizonylaton, hogy ennyi és ennyi pénz felvétel adója, ennyi és ennyi?