Alapítva 2009-ben | Alapító-főszerkesztő: Németh Gábor | Goldenblog 2011

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

Mi a közös Molnár Zsoltban, Puzsér Róbertben és Vona Gáborban? +videók

2017. július 17. - ngjbp

Első olvasatra talán semmi sem köti össze a címben felsorolt neveket a Kedves Olvasó fejben. Eddig ezt én is így gondoltam, mára viszont mindhármukra kicsit másként tekintek, mint pár héttel ezelőtt. Mindegyikük mást és máshogy képvisel a nyilvánosság előtt. Mindhármuknak ezer gondolatával nem értek egyet, ugyanakkor mindhármuk sok értékes meglátását tettem magamévá.

2017-07-16_23h38_49.png

Pár hónappal ezelőtt született meg a fejemben az ötlet, hogy YouTube-csatornát indítok több, különféle műsortípusban kipróbálva magamat és szellemi/baráti körömet. Az első műsoromnak a "Hagyományos beszélgetés" címet adtam.

Ennek koncepciója egyszerű:

egy emberrel, egy témáról, az általa választott közeget belakva, vágatlanul beszélgetek kb. fél órán át.

2017-07-16_23h53_36.png

A célom az volt, hogy visszacsempésszem a modern, pörgős, felszínes internetes tartalmak világába a tábortűz melletti, nyugodt eszmecserék hangulatát. Technikusomtól, operatőrömtől, gondolkodó társamtól és barátomtól, Tobai Ricsitől annyit kértem, hogy tartson velem ebben a kísérletben. Ne tegye le a kamerát, végig kézből dolgozzon, mutassa be a környezetet, és bármi történik felvétel közben, ne nyúljon a stop-gombhoz. Rögzítsen minden sutaságot, váratlan eseményt, bakit, emberi gesztust.

2017-07-16_23h56_38.png

Bár induló csatornaként a nézettségünk borítékolhatóan alacsony még, a visszajelzések kárpótolnak a kezdeti nehézségekért, és ezt köszönöm nektek! Sokan észrevettétek és elismertétek, hogy az internet legnagyobb hazugsága lelepleződött:

nem igaz, hogy csak 8-10 percben, effektekkel, zenével, pörgős vágással lehet lekötni a figyelmet.

Az emberek igenis nyitottak a "hagyományos" beszélgetésre, hiányát érzik az életükben.

Akiknek nem tudok elégszer köszönetet mondani bevállalós bátorságukért, azok az első próbaszéria vendégei. Molnár Zsolt, az MSZP parlamenti képviselője, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Puzsér Róbert kritikus, értelmiségi gondolkodó, vérprofi műsorvezető, és Vona Gábor, a Jobbik elnöke, az egyik legesélyesebb Orbán-rezsim utáni miniszterelnök-jelölt - nos ők mind komoly emberek, komoly veszítenivalókkal.

És akkor személyemben felhívja őket egy minimum kétes megítélésű, kiszámíthatatlan blogger, hogy szolgáltassák ki magukat neki fél órán át, az utólagos vágás biztonsági hálójáról lemondva, egy olyan műsor szereplőjeként, amelynek nincs referenciája. Ők meg bevállalták ezt.

Kevés közszereplő hajlandó manapság szabadesésre, beleugrani egy ilyen kísérletbe. Beszélgetéseink közben akár ingattam a fejem, akár egyetértettem gondolataikkal, mindenképpen nagyot nőttek a szememben, és az eddigi néző visszajelzések is biztatóak.

Aki ma egyszerűen csak leül és vállalja magát manírok nélkül, az hitem szerint személyében már nem támadható. Az meghaladja azt a szintet, hogy személyeskedésbe fulladjon a közös ügyeinkről való gondolkodás. Remélem egyre többen lesznek az ilyen közszereplők, és egyre több internetező ad nekik fél órát a figyelméből friss szemmel, szavaikra figyelve.

Legyünk kicsit úgy együtt, ahogy őseink a tábortűz körül.

Ez a műsor, és több új formátum is tehát folytatódik/kezdetét veszi itt, az Új Egyenlítő blogon és ezen a YouTube csatornán. Iratkozzatok fel, és mi ígérjük, nem élünk vissza a drága időtökkel!

Az első három Hagyományos beszélgetést az alábbi linkeken tudjátok megnézni:

Molnár Zsolt KATT

Puzsér Róbert KATT

Vona Gábor KATT

Köszönjük a figyelmet!

Németh Gábor és Tobai Ricsi

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr4512668755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1100011 2017.07.17. 15:19:28

"Vona Gábor, a Jobbik elnöke, az egyik legesélyesebb Orbán-rezsim utáni miniszterelnök-jelölt"

Vona annyira esélyes miniszterelnöknek, mint Abu Bakr al-Baghdadi, az ISIS vezetője római pápának.

hatodikx 2017.07.17. 15:23:30

Szégyen az öndícséret, de hasznos.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.17. 15:36:07

Tábrotüzes beszélgetsében a függetlenség látszatára illik adni.

Egyenlítős hivatásos ballib véresszájú gyűlölködőként, rólad ezt nehéz elhitetni.

ben2 2017.07.17. 15:50:16

@1100011:

El kellett mondani a kötelezőt, hogy a Simicska-Index kirakja a főoldalra.

Duplaxiii 2017.07.17. 15:51:46

Örülök az ötletednek, meg fogom nézni a részeket!
És annak is, hogy szembemész az ostoba mobiltrendnek. Ma páran úgy gondolják, hogy videót, tartalmat webes felületeken, flash ablakokban kell nyújtani, pedig ez baromság.
Mivel a globális trend a netalapú streamszolgáltatások irányába megy - 4K, 8K... -, a közösségi irányt ma egyedül a Youtube elégíti ki.
Ugyanis az okostévék ezt támogatják.
Ma már a legtöbb médiaszolgáltató is saját csatornát hoz létre és a videóit, megvágva, rendszerezve oda (is) felteszi.
Én jómagam már szinte csak onnan nézem meg az engem érdeklő műsorokat. A videó == tévékészülék és nem tablet, okostelefon vagy számítógép. Este lefekszem és egy gombnyomásra megkapom az engem érdeklődő friss műsorokat. És ÉN DÖNTÖK, mikor mit nézek, jó minőségben, reklámok nélkül.
Szóval haladj ezen az úton, lesz látogatószámod és sok ismert ember fogja elfogadni a meghívásodat.

Duplaxiii 2017.07.17. 15:53:31

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Egy kocsmában sem kell függetlennek lenni! Egyik tévécsatorna sem az, egyik blog sem az.
Övé, azt tesz vele, amit akar.
Ha nem értesz vele egyet, hát nem fogod megnézni.
És is ezt teszem számtalan önjelölt hírkínálóval.

NBarbieReloaded 2017.07.17. 16:13:36

@ben2: Tok vicces es az origos legalja szint. Simicska Index. A regebben szebb napokat latott origo is mindig igy hivatkozik ra, meg nyomja az alhireket, mint a Simicska altal megvett Jobbik meg ilyesmi.
De erdekes, magukat meg a tobbi osszemutyizott mediajukat miert nem ugy hivjak akkor, hogy a fidesz altal meggazdagodott Meszaros Origoja, az evtizedekig a Simicska penzen elo Fidesz, a szinten a fideszes haverok miatt meggazdagodott habony pestisracok-ja, a kormanykozeli Andyvajna TV2-je es meg sorolhatnam? A (raadasul hazug) jelzok aggatasa magukra nem megy, csak a masik oldalra?

fidesz maszop dk egykutya 2017.07.17. 16:39:29

@ben2: @NBarbieReloaded: na mivan komcsik? Már az index is simicska? Nem is soros? Várom már az időt mikor a lőrinc is szakít a kisz titkárotokkal, akkor is viccesek lesztek vöröskék :)

NBarbieReloaded 2017.07.17. 17:26:37

@fidesz maszop dk egykutya: Bocs, de szellemi fogyatekosokkal nincs mirol targyalni. Lathatoan nem fogtad fel, amit irtam. Kerj meg valakit magad korul, hogy segitsen. 20-as IQ felett mar barki jo less, de neked meg az sincs ugy latszik. :DD

ben2 2017.07.17. 17:27:19

@NBarbieReloaded:

Nem állítottam, hogy a többi média haj de független lenne, sőt, nyilvávalóan mindegyik valamelyik párt, oligarcha, "gazdasági érdekcsoport" seggébe bújva osztja az észt.
Ez a kezdetek kezdete óta így volt, az más kérdés, hogy kb. 2006-ig ugyebár a ballib fröcsögő függetlennek számított, mert a 99%-os médiamonopóliumukból adódóan a függetlenség fogalmát is a ballib fröcsögők definiálták és hát hogy-hogynem, ők lettek a függetlenek a többi meg a náci.

Ne csináljunk tehát úgy, mintha ez alól az Index kivétel lenne. Az elmúlt fél évben ráadásul nagyon jól látszik a tulajdonosváltással szinkron politikai irányváltás, hogy hogyan lett a Jobbikból "szélsőjobbos antiszemita" helyett "radikális ellenzéki", majd a "kormányváltásra legesélyesebb".

Tegyük hozzá, hogy van annak valami diszkrét bája, hogy pont egy olyan blogban vitatkozunk a politikai befolyásoltságtól, ami többször is lebukott már, hogy nemcsak, hogy a szocik pénzelik, de még ők is szerkesztik. De persze ez a blog is független, kérdezd csak meg a szerzőket, ők is mind azt mondják. :)

1100011 2017.07.17. 18:04:46

@fidesz maszop dk egykutya:
@NBarbieReloaded:
Mivel Simicska a tulajdonos, nehéz lenne másnak hívni.
Nem tudom, mitől hazug jelzők ezek.
Simicska unokatestvére az Indexet irányító testület egyik tagja. Nyilván teljesen független a lap, mi?

Szóval pont annyira függetlenek, mint az Origó Mé'szaros Lőrinctől.
Érdekes, hogy az Origó esetében ezt ti is felhozzátok minden alkalommal. Akkor a saját gazdátok esetében miért baj, ha megemlítik? (Előtte meg ugye a szintén Fidesz-független Spéder Zoltán...).

Ahogy az is biztos véletlen, hogy az Index-firkászok kb. kizárólag olyan grémiumoktól kapnak díjakat, amelyekben az Index tulajdonosának emberei a döntéshozók.
Csak ezt valahogy elfelejtik megemlíteni, amikor a címlapon hozzák, hogy "Kollégánk írástudatlan, semmihez sem értő főfaszfej díjat kapott az XY szervezettől" cím alatt.

NBarbieReloaded 2017.07.17. 18:18:38

@ben2: Ertem, tehat az faj, hogy a Jobbik hazug megnevezese (szelsoseges antiszemita) helyett az igazsaghoz kozelebb allo megnevezest hasznalnak? Ez lenne a nagy fordulat? Ettol meg ugyanolyan ellensegesek veluk, mint eddig.

A valosagtol meg azert ne rugaszkodjunk el. Az koztudott, hogy az aktualis kormanypartnak mindig nemi folenye volt peldaul a kozmediaban, vagy ha ugy tetszik elsobbsege.
De olyan eddig soha nem volt, mint most, hogy az osszes ugynevezett kozmedia a kormanypart kritika nelkuli propagandagepeve valt volna. Szo nelkul atveszik a legmocskosabb habonymedia hazugsagokat, mocskolodasaikat, ellenzek velemenye egy temaban kb. soha nem hallhato, csak a fidesze.
Barki barmit mond, ilyen nem volt eddig.

Blogok fuggetlensege engem nem erdekel, barki tud inditani egyet, az nem kozpenzbol megy.
A kozteve viszont igen, holott nem csak a fideszesek adojabol finanszirozzak, hanem mindenkiebol, mas velemeny megsem jelenhet ott meg, csak a fidesze.
Na ez itt a problema.
Es ez ha ugy tetszik, maris nemikepp valasztasi csalas, ugyanis elsosorban az oregebbek mar megszokasbol is a koztv-t nezik, igy kizarolag csak a fideszes propagandat halljak, igy nem meglepo, hogy kire fognak szavazni.

En emlekszem a regebbi idokre is. Akkor arrol ment a vita mondjuk a koztv-nel, hogy hat a kormanypart a politikai musorido tmondjuk 60%-aban szerepel, az ellenzek meg csak 40. Ha az tisztessegtelen volt, es az volt, akkor a mostani 100% kormanypart, 0% ellenzek mi?

NBarbieReloaded 2017.07.17. 18:25:39

@1100011: Egy szot se irtam neked, nem tudom miert irod nekem.

Latom nem esett le, a hazug jelzonel a Simicska altal megvett Jobbik-ra gondoltam. Amely kifejezes nagyon porog most a fideszes mediaban es a fideszesek kozott, holott semmi bizonyitek nincs ra. A Simicska altal megvett fideszre viszont boven van, arrol megse hallunk semmit. Sot.
Mar nekem volt kellemetlen par hete mikor valakik csinaltak egy videot, amiben kerdeztek a fideszes politikusokat, hogy miert Simicskaznak a Jobbik-kal kapcsolatba, mikor az o emberuk volt evtizedekig. Hu oreg, latni kellett volna, ahogy egymasra licitaltak a letagadasban, kb. azt adta elo mindegyik, hogy hat o azt se tudja ki Simicska, vagy igen, latta egyszer messzirol meg ilyenek.
Naja, pont hiheto.

ben2 2017.07.17. 18:41:36

@NBarbieReloaded:

Ne mond már, hogy a köztévé eddig sosem nyalta az aktuális kormány seggét.
Napkeltére emlékszel még?
Vagy hogyan haknizta végig első igazmondó Gyurcsány Ferenc a teljes magyar médiapalettát, hogy megmagyarázza miért igazságbeszéd a hazguságbeszéd?
Vagy szintén Gyurcsány kedvéért hogyan szakították félbe a köztv programját és tartott kampánybeszédet a reformok elkerülhetetlenségéről?
Vagy hogy az MTV bevett módszere volt, hogy kiment egy ellenzéki sajtótájékoztatóra forgatni, majd nem adták le az anyagot, hanem vágóképnek használták az alá, hogy mit reagált arra az MSZP?
Vagy hogyan próbálta agyonhallgatni a teljes magyar média (bele értve az indexet is), hogy az SZDSZ elnökét csalással választották meg és csak egy hónappal a botrány kirobbanása után, amikor már nagyon forró lett a helyzet tudósítottak róla a futottak még rovatban?

Afelől nincs köztünk vita, hogy az mtv most is a jelenlegi kormány seggét nyalja, meglehetősen nívótlan agitprop stílusban. Ez azonban egyáltalán nem új jelenség, ez ment eddig is és ha egyszer kormányváltás lesz, akkor is az fog menni, mert az mtv mindig az alá fekszik, akitől a pénzt kapja, a politikának meg szüksége van seggnyaló médiára, ez olyan, mint a fegyverkezési verseny: ha egy országnak nincs hadereje, az nem pacifista, hanem vesztes. Ezt a leckét 98-2002 között jól megtanulta a jobboldal, nem csoda, ha most túltolják (pedig vitán felül kontraproduktív, amit csinálnak).

A másik, hogy akármennyire is leuralta a fidesz a közmédiát 2010 óta, továbbra is ott az ellenzéki ellensúly az rtl, index, atv, mno, hírtv, hvg, népszava, 169óra, 444, stb. személyében, míg pl. 2004-ig gyakorlatilag az egy darab Magyar Nemzeten kívül nem létezett jobboldali újságírás (azt is szépen benyomták a "náci karanténba"), utána megjelent a hírtv és 2008-ig kb. ennyi, a kertv-k is csak akkor kezdtek alábhagyni a ballib agitpropból, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a szocik mennek a lecsóba.

fidesz maszop dk egykutya 2017.07.17. 20:36:20

@1100011: ki a gazdánk? Kik is vagyunk? Elvesztettem a fonalat.
Nemtom az index milyen díjakat kap, de ez a legolvasottabb, azért az díj, meg nem igazán szokták ferdíteni a híreket (ha a fideszről szart írnak az nem ferdítés, mert a fidesz az az ország legnagyobb kupac szara amúgy is, ez index nélkül is tudható).

@ben2:
"ami többször is lebukott már, hogy nemcsak, hogy a szocik pénzelik, de még ők is szerkesztik."

Nocsak hol bukott le? Valami bizonyíték? Ha a szocik szerkesztenék, és pénzelnék, akkor miért írna rosszat róluk, meg a fideszről? A szociknak ez nem érdekük.

1100011 2017.07.17. 20:59:54

@fidesz maszop dk egykutya:
Talán tanulj meg olvasni, idióta.
Sokat segít a mások által leírtak megértésében.
Bár nálad talán a saját magad által leírtak megértésével is gond lehet.

fidesz maszop dk egykutya 2017.07.17. 21:03:59

@1100011: látom elfogyott a muníció. Ennél azért többet vártam. Ennyi? Na kik vagyunk mi és ki a gazdánk?
süti beállítások módosítása