Az 5 éves Egyenlítő blog

Alapító-főszerkesztő: Németh Gábor

2014. nov 25.

Ferenc megmondta a frankót, valamint furcsa képeket is nézegethet

írta: Ficsúrfi
Ferenc megmondta a frankót, valamint furcsa képeket is nézegethet

Jorge Mario Bergoglio, azaz 2013 márciusától a Ferenc nevet viselő, haladó gondolkodást képviselő pápa, ismét megmondta a frankót. 

"Európának sürgősen újra fel kell fedeznie önmaga arculatát, lelkiségét" - közölte Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén mintegy negyvenöt perces beszédében. 

A Pápa azt is elmondta, hogy véleménye szerint a kontinenst "öregessé" tette a válság annak ellenére, hogy népeiben még most is, hatalmas alkotó energia lakozik, ám az európai ideálok (?) elevesztették vonzerejüket. 

Ferenc pápa azt is kijelentette, hogy az  egyéni szabadság kiteljesedését összhangba kell hozni a közjóért való munkálkodás szempontjaival. "El kell mélyíteni az emberi jogok kultúráját", és ...

Tovább Szólj hozzá

2014. nov 25.

Nem kicsit szentimentális poszt, tisztelegve az édesanyák előtt

írta: Ficsúrfi
Nem kicsit szentimentális poszt, tisztelegve az édesanyák előtt

Amíg hazánkban a balosan-jobbosan mocskos és persze sokszor töketlen, politikai játszmákkal vagyunk jócskán elfoglalva - érthető is, hiszen saját tomporunk múlik ezeken a dolgokon -, addig a világ összes többi pontján, fáradhatatalanul zajlanak az események. 

Jobbára azt is mondhatnám, hogy a világgazdaság határozza meg a külpolitikát, ettől függ a "világbajnok" magyar belpolitika " neszenekedje ": de most nem is ez a lényeg. 

Oké, most nem kicsit leszek szentimentális, tessék nyugodt szívvel a szememre vetni mindezt. 

Mindenkinek van édesanyja. Az újságírónak, a hentesnek, a postásnak, a hullamosónak, a jogásznak, de még a politikusnak is. (Jobbára) Szeret, felnevel minket, időt, energiát és lehetőségekhez mérten anyagiakat ...

Tovább Szólj hozzá

politika család harc anya háború afganisztán édesanya tűzharc ficsúrfi

2014. nov 25.

Bré King Nyúlsz! Mostantól rendesek lesznek a bankok?

írta: Ficsúrfi
Bré King Nyúlsz! Mostantól rendesek lesznek a bankok?

Amíg ez egy valódi demokrácia - hehe -, addig a választópolgárnak lehet szimpatizálnia, és lehet hihetetlen módon, GOT módjára gyűlölnie bármelyik pártot. Lehet a fair bankokról szóló törvényt is marhaságnak, narancssárga, profitorientált hányásnak gondolni, ám kivételesen ezzel "nincsen" baj. Még ha valaki problémát is vélne felfedezni benne, a mai napon az országgyűlés 115 igen, 13 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett elfogadta a kormány előterjesztését. Cukik, igazi csillámf@szlámák lesznek a bankok mostantól, cserkészbecsszó!

Történt ugyanis, hogy számos honfitársunk a svájci frankban felvett devizahitelének a visszafizetését, már most alaposan megszívta, vagy éppen csak folyamatában van az a procedúra, melyben ingét ...

Tovább Szólj hozzá

jog fidesz bíróság hitel törvény devizahitel országgyűlés svájci frank bankok futamidő szerződésmódosítás banktörvény ficsúrfi

2014. nov 24.

Remek hír - lassan - lefekvés előttre!

írta: Ficsúrfi
Remek hír - lassan - lefekvés előttre!

Az átlagos magyar háztartásnak, állítólag 8,74 millió forint van a "dunyhájába varrva" - derült ki a MNB felméréséből. Amikor a kora délutáni posztomban mindezt megemlítettem, én sem gondoltam azt, hogy ez egy valótlan, teljességgel lehetetlen adat. Ráadásul hamarosan lesz egy ünnepeltünk is! 

Éppen ellenkezőleg, teljesen lehetséges. 

Ugyan 3,3 millió ember szegénynek számít Magyarországon, akik nem csak hogy félretenni nem képesek hónapról-hónapra, hanem a napi étkezés is hatalmas kihívást jelenthet a számukra: de mindig vannak a nagyok, inkább nagyon-nagyok (nagyon-nagyon kevesen), akik jócskán feljebb tunkolják a statisztikát. Torz a kép? Rendkívüli módon. Idegesítő mindez? Az. Remek lehetőséget ad a kormánynak arra, ...

Tovább Szólj hozzá

munka fidesz kormány kapcsolat adó milliárd adóbevallás vagyon giró-szász andrás ficsúrfi

2014. nov 24.

Amikor egy civil kezdeményezés többet jelent a kormány intézkedéseinél?

írta: Ficsúrfi
Amikor egy civil kezdeményezés többet jelent a kormány intézkedéseinél?

Szeretné vasárnap belülről megtekinteni egy nemes cél érdekében, a budapesti Intercontinental szállót? Akkor is, ha nem diplomata? Nem politikus? Még csak nem is jómódú?

Pompás.

Idén, immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Diplomata Vásár, a  Diplomata Házastársak Budapesti Egyesületének bábáskodásában. 

ic_1.jpg

A rendezvényen negyvenöt ország asztaláról lehet megvásárolni a hazájukat jellemző termékeket, korgó gyomrunkat harminc nemzet ételkülönlegességei között válogatva tudjuk megtölteni. 

Tombola, színpadi műsorok és gyereksarok is lesz. 

(Az első, 2011-es vásáron úgynevezett "férfisarok" is volt, amiről bevallottan, fogalmam sincsen, hogy mi a túrót takarhatott. Ingyen italokat, sportmeccseket és ...

Tovább Szólj hozzá

vásár rendezvény szegénység jótékonykodás diplomata ficsúrfi