Hirdetés

Stop.hu rövidhírek

Propeller.hu rövidhírek

Közösség

Iratkozz fel youtube-csatornánkra!

Utolsó kommentek

  • fog- és Bulawayo magiszter: @bal lator: miért bonyolítod? Elég lett volna annyit írnod: "gyurcsányista tirpák vagyok". (2014.08.15. 09:14) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • al Dajjal: Egy kis támpont: index.hu/belfold/2014/04/18/hajajajajaj/ Bemásolom a lényeget: "... Ott van az... (2014.08.10. 21:30) Szolgálati közlemény
  • bal lator: @fog- és Bulawayo magiszter: Mi lenne, ha kezeltetnéd a beteg elmédet? Nehogy a villamos alá lökj ... (2014.08.05. 11:58) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • kissiú: @fog- és Bulawayo magiszter: Megtisztelő a megszólításod. 1. De még mindíg nem mondtad el, ki az... (2014.08.05. 11:54) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • fog- és Bulawayo magiszter: @kissiú: megszólítatlanul is arra kérlek, ne légy demagóg, és üggyel-bajjal kászálódj le a hordóró... (2014.08.05. 11:26) Orbán Viktor egy sajtos pufi
  • Utolsó 20
júl
31.
sarok

Szolgálati közlemény

2014. július 31., csütörtök 11:44 | Egyenlítő TV |

Az Egyenlítő blog körüli jogviták lezárultáig a blog szerzői szüneteltetik ezirányú tevékenységüket. Olvasóink türelmét és megértését köszönjük!
Az Egyenlítő blog csapata
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

júl
30.
sarok

Orbán Viktor egy sajtos pufi

2014. július 30., szerda 09:30 | Egyenlítő TV | Címkék: választás demokrácia orbán viktor

Popkultúrális műveltségem nagyon kiterjedt, így a Madagaszkár pingvinjei című rajzolt opust is előszeretettel nézem. Nem tudom, kinek van meg az a rész, ahol az egyik igen buta, ámde bájosan nagy szemű maki vágyakozva nézi az állatkerten belül elhelyezett snack-automatát. Mindenáron be akar jutni, hiszen bent van A SAJTOS PUFI, amit hite szerint nagyon szeret. A részletekkel nem is untatnék senkit, a lényeg, hogy az egyik pingvin segítségével bejutnak, majd a kis maki megkóstolja az áhítva vágyott sajtos pufit, de rájön, hogy tulajdonképpen nem is szereti. Ekkor következik a drámai fordulat, ugyanis nem tudnak kijutni. Aki a „vágyakozás–mégsem jó–nem tudunk szabadulni”-helyzetből még nem jött rá arra, amire én azon a vidám reggelen, annak elmondom, az epizód úgy ér véget, hogy Mort (mert ez a maki neve) megeszik mindent az automatából, ha ízlik neki, ha nem. Így végül a gondozó feltöltés céljából kinyitja az ajtót, és megmenekülnek.

Szóval, kedves polgártársak, állampolgártársak, elvtársak, feleim, barátok, rokonok és üzletfelek! Mindannyian ismerjük a tanulságot, a mögöttes mondanivalót, olvasunk a sorokból és a sorok között, érezzük, hogy itt bizony tudomásul kell venni valamit. Méghozzá azt, hogy akármennyire is utáljuk a Nemzeti Történelmi Félreemlékezés Szobrát, a nemzeti kétballábas focistadionokat, az értelmetlenül átnevezett utcákat, a demokrácia maradékának hiányát, van még négy évünk az automatában.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

júl
29.
sarok

Mit is mondott Orbán?

2014. július 29., kedd 10:30 | beckdavid | Címkék: fidesz demokrácia orbány viktor illiberalizmus orbán-beszéd

Szórakoztató elfoglaltság olvasni a jobbos bloggerek és nyaloncok vergődését, amint igyekeznek megmagyarázni, mit is mondott Orbán a hétvégén. Szánalmas és felesleges próbálkozások ezek, hisz' pontosan értettük a szavait. Inkább csak magukat igyekeznek meggyőzni: nem is úgy gondolta a vezér. Halkan szólunk: de igen, úgy gondolta.

Zsigeri reflexek lépnek életbe egy-egy erősebb Orbán-beszéd után. A ballib oldal berzenkedve kiált diktatúrát, jobbos nyaloncok meg magyarázzák (mentegetik?) a főnök szavait. Utóbbiból van bőséggel – csak épp ostobák, mint a ma született faék. Ha valaki azt mondja nekik, hogy liberalizmus, egyből rávágják: konzervatív. Egy egyszerű világképben, a mi és ők, a velünk vagy ellenünk univerzumban ugyanis csak ellentétpárok bírnak jelentéssel, mégpedig abból is egy darabbal. Árnyalat nem fér a szemükbe – de most nem is ez a gond.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

júl
28.
sarok

Á, ez nem egyházüldözés, „csak” cinikus kínzás

2014. július 28., hétfő 06:59 | Egyenlítő TV | Címkék: fidesz egyház parlament emberi jogok vallásszabadság orbán kormány iványi gábor alaptörvény magyarországi evangéliumi testvérközösség

Megszokhattuk, hogy azok számára, akik még nem növesztettek vízilóbőrt, és képesek a felháborodásra, minden évben elmarad az uborkaszezon. Blogunkmak is bőséggel kínál témákat a hazai botránykrónika. Ezúttal olyan témát választunk, amely a sok felháborító ügy közepette, méltatlanul kevés figyelmet kapott.

A jelenleg berendezkedő nagyonkeresztény-nagyonnemzeti kurzus védtelennek, erőtlennek gondolt egyházakat – köztük zsidó, buddhista és keresztény felekezeteket – nyomorgat kitartó következetességgel. Saját aljas, botrányos szabályait is felülírja, átértelmezi, mindehhez „alaptörvény”-módosítással próbálja a jogállami látszatot megteremteni.

Az általában csöndesen, saját környezetükben jótékony hatással munkálkodó felekezetek nagy részét egyetlen mozdulattal eltiporhatták volna, ha nem találnak emberükre egyik kiemelt célpontjukban, az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségben (MET). (Ne menjünk bele a lehetséges személyes indokok feszegetésébe, hiszen sokaknak jut eszébe azonnal, hogy Iványi Gábor a Fidesz őskorában az egyik Orbán-gyereket keresztelte, és ezért bizonyára bűnhődnie kell... Tény, hogy a MET megfojtása láthatóan fontos céljuk itt „valakiknek”.) Így viszont a MET-tel együtt, akár akarják kormánykörökben, akár nem, továbbra is napirenden marad a sok jó szándékú kis közösséget – és minden magyar demokratát, jóakaratú embert, a vallásszabadság hívét – érintő botrány.

Az Orbán-rezsim taktikája az időhúzás. A MET újabb és újabb „feltételt” teljesít – tavaly ősszel például az egyháznak majdnem húszezer (!) tagja nyilvánította ki egységét a Testvérközösséggel –, de az azt követő fél évben, a választásokig már „nem jutott idő” az ügy országgyűlési bizottsági tárgyalására. Most, júliusban született meg a kormánypártok képviselőinek újabb állásfoglalása. Azt gondolnánk, végre pont kerül ennek a gyalázatos önkényeskedésnek a végére? Aki ezt hiszi, még mindig nem ismeri Orbánékat. Azt ajánlják az Országgyűlésnek, hogy továbbra se adja meg az egyházi státuszt a kérelmező kis felekezeteknek. Az „indoklás”, amit ehhez kitaláltak, egészen hajmeresztő: elkezdték méricskélni a felekezet jótékony hatását, és nem találták elegendőnek...

A fideszesek és kereszténydemokraták azt próbálják bizonygatni, hogy ez nem is olyan nagy ügy, „legfeljebb nem egyházként” működik az, akivel ilyesmi történik, ez azonban nyilvánvalóan cinikus hazugság. Az egyházi státusz megtagadása, a döntés hosszú évekre elhúzása olyan jogoktól és lehetőségektől zárja el az így nyomorgatott felekezeteket, olyan állandó bizonytalanságban tartja őket, ami végső soron megfojthatja őket, ellehetetlenítheti szociális, oktatási, egészségügyi tevékenységüket. Ezzel pedig azokat az ezreket is sújtják, akik a függő helyzetben tartott felekezetektől kapják a segítséget.

Javaslunk egy ellenpróbát a cinikus Fidesz-politikusoknak: vonják meg az egyházi státuszt – mondjuk – a katolikus és a református egyháztól, és jól figyeljenek, mi történik.

Végezetül, itt is elolvashatja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség állásfoglalását, amely a botrányos döntést kommentálja.


Iványi Gábor közleménye az Országgyűlés igazságügyi bizottságának eljárásával kapcsolatban,- 2014. július 19.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében az alábbi nyilatkozatot teszem közzé az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának egyházunk és kilenc másik felekezet (Szabad Evangéliumi Gyülekezet, Evangéliumi Barátság Vallási Egyesület, Magyar Evangéliumi Egyesület, Mantra Magyarországi Buddhista Közösség, Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet Egyház, Magyarországi Názáreti Gyülekezetek Hitéleti Egyesülete, Magyarországi Bahá’i Közösség, Szim Salom Progresszív Zsidó Egyesület, Magyar Reform Zsidó Hitközségek Szövetsége) az egyházi törvény (Ehtv.) szerinti „elismerési eljárásával” kapcsolatban:
 
Tiltakozom a koncepciózus és sértő eljárás ellen, melynek során azzal citáltak bennünket egyházaink képviseletében a parlament bizottsága elé, hogy minden objektív törvényi feltételnek megfelelünk, a bizottság csupán azt vizsgálja, hogy „a vallási tevékenységeket végző szervezettel a közösségi célok elérése érdekében az Országgyűlés kíván-e együttműködni, illetve, hogy a vallási tevékenységet végző szervezet alkalmas-e a közösségi célok érdekében történő együttműködésre. A vizsgálat elsősorban a szervezet társadalmi támogatottságának felmérésére, különös tekintettel tagjainak számára, illetve az általuk működtetett, fenntartott (oktatási, nevelési, szociális, egészségügyi) intézményekre terjed ki.” (A bizottság július 8-ai jegyzőkönyvéből.)
Tekintettel arra, hogy mindezt az illetékes miniszter is vizsgálta, és az említett közösségeket rendben találta, legalábbis különös, hogy ugyanezt az Országgyűlés érintett bizottsága nem tartja megfelelőnek és megállapítja, hogy „az érintett vallási közösség önmaguk vagy intézményük útján végzett tevékenysége – így különösen történelmi és kulturális értéket megőrző, nevelési, oktatási, felsőoktatási, karitatív, szociális, család-, gyermek-, és ifjúságvédelmi, kulturális vagy sporttevékenység, ugyan többségük tekintetében figyelemreméltó, de csak kis társadalmi támogatottsággal bíró. Ezáltal megállapítható, hogy a felsorolt szervezetek közösségi tevékenységüket a társadalom egészére vetítve csekély hasznosulással végzik.” Erre tekintettel a bizottság (jelenlévő néhány tagja) szerint „az elismerés feltételei nem állnak fenn”.
 
Az Ehtv. körüli méltatlan eljárás önmagában véve is felháborító. Az egyházi törvény első változatát az Alkotmánybíróság többünk beadványára „közjogi érvénytelenség” címén megsemmisítette. A Velencei Bizottság súlyos kritikát fogalmazott meg. A következő módosítás még nehezebbé tette az egyházzá válás feltételeit. Újabb beadványunkra az Alkotmánybíróság ezt a törvényt is részben megsemmisítette, és kimondta, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és további mintegy hetven, státuszától megfosztott egyház jogállását 2012. január 1-jével helyre kell állítani, és anyagi ellehetetlenítésüket is meg kell szüntetni (az érintettek kálváriája jelenleg is, folyamatosan tart). Mivel a Parlament a kormánnyal együttműködve újabb módosításában szinte lehetetlen új feltételeket szabott, és a Velencei Bizottság, illetve az Alkotmánybíróság által leginkább kifogásolt passzusokat szégyenszemre Alaptörvényébe süllyesztette, hogy azokat az Alkotmánybíróság se érinthesse többé, a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultunk, mely összhangban a Velencei Bizottság és  a magyar Alkotmánybíróság megállapításaival megítélte jogunkat évtizedekkel ezelőtt szerzett, és jóhiszeműen, tisztességgel gyakorolt egyházi státuszunk helyreállítására és rehabilitálásunkra. A magyar kormány (hogy időt nyerjen) felülvizsgálatot kért, és közben lázasan dolgozik a kézben tartott jogi fórumok és  hivatalok általi jogfosztásunkon, közben  hamisan azt híreszteli, hogy a vallásszabadsághoz fűződő alapvető emberi jogunk nem sérül akkor sem, ha egyesületi formába kényszerítenek minket. Megjegyezzük, hogy utoljára ilyen visszaminősítés a nemzeti szocialista és fasiszta előretörés Horthy időszakában, ezelőtt hetven-nyolcvan évvel történt.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében meggyőződésemnek adok hangot, hogy a strasbourgi döntés kötelezni fogja a magyar hatóságokat mind az egyházi törvény megváltoztatására, mind a megbántott és megalázott felekezetek jogainak helyreállítására.

Addig is azonban felhívjuk a magyar parlament képviselőinek figyelmét, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek az Igazságügyi Bizottság által „a társadalom egészére vetítve csekély hasznosulás”-nak ítélt, hitélete mellett gyakorolt társadalmi tevékenységét bátran beszámíthatja mind a tíz szóban forgó zsidó, más vallású és keresztény felekezetnek. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a mintegy 40 intézményünkben több ezer hátrányos helyzetű gyermek számára végzett nevelési, felső- és közoktatási, művészeti iskolai, továbbá felnőttek és idősek számára szociális (idősek otthona, hajléktalanszálló), egészségügyi, családvédelmi és sporttevékenységre lehetőséget teremtő, ugyancsak több ezer személyt érintő, többé-kevésbé negyed százada végzett munkánk, tíz felé osztva is elég lenne tisztességes törvény eljárás esetén hasznosságunk bizonyítására.

Megemlítjük azt is, hogy a többi, eddig elismert vagy „bevett” felekezettel ezt a méltatlan tortúrát nem vitték végig, és a ránk kitalált mostani „törvényi szabályozás” egyértelműen arról árulkodik, hogy politikai döntéssel visszamenőleg meg akarnak fosztani jogainktól, a jövőben pedig meg akarják akadályozni azok érvényesülését.  

Megrendülten adunk hangot abbeli tapasztalatunknak, hogy a magyar állam törvényhozó testületén és hivatalain keresztül nem tisztességes polgárai jogainak érvényesülésén (ahogyan ez egy jogállamban magától értetődő lenne), hanem azok eltaposásán fáradozik. Mégis, hívő emberekként és rendíthetetlen demokratákként várjuk „a seregek Ura” által szerzett nap eljövetelét, (melyről „tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték őelőtte azoknak, akik félik az Urat, és becsülik az ő nevét”), melyen mindenki megláthatja, „hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és aközött, aki nem szolgálja őt…és feltámad…az igazság napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt”. (Malakiás könyve 3-4)

Budapest, 2014. július 19.                                                    
Iványi Gábor”

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!

júl
24.
sarok

Jelölt-szédelgők

2014. július 24., csütörtök 10:33 | Egyenlítő TV |

Eddig sem ítéltetett sikerre az a vállalkozás, amely ideológiai következetességgel próbálta vádolni a Demokratikus Koalíciót, de amit a Gyurcsány-szekta az önkormányzati választások közeledtével művel, az nem más, mint politikai házasságszédelgés.

(Egy elmaradt megjegyzés a DK-tüntetésen történt bántalmazás kapcsán: Gyurcsány Ferenc és politikai sleppje azzal védekezett, hogy egy párt nem tudja megválogatni tagjait, nem kezeskedhet mindenkiért, aki velük szimpatizál. Ez nem teljesen igaz. Ha ugyanis egy plurális, párbeszéden alapuló, demokratikus irányultságú formációt hoz létre valaki, amiben az elképzelések és eszmék szabad áramlása normálisnak tekinthető, akkor nem egy(agy)sejtű híveket toboroz a kontraszelektált szektájába, akik ököllel esnek az eretnekeknek. Aki szektát vezet, ne csodálkozzon, ha a követői droidok.)

A Demokratikus Koalíció jelenleg követett ideológiája nem bonyolultabb, mint egy faék: nyerni kell. Bármit. Bármi áron. Az önkormányzati választáson kiosztandó minden polgármesteri hely, képviselői mandátum megszerzése győzelemnek tekinthető, amelyért nem sok bármilyen árat megfizetni. Ha vállalhatatlan rasszista kell a népnek, akkor nekik is. Ha népszerű színésszel lehet győzni Budapesten, akkor azzal. Semmi nem számít, hisz a győzelem minden stratégiát igazzá és jogossá tesz. Elvégre a politikát nem gólra, hanem szavazatra játsszák. Aki többet kap, annak van igaza.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az Egyenlítő TV facebook-csoportjához!