Ez valaha az Egyenlítő blog volt

Reagálunk

2014. szeptember 08.

Az korábbi Egyenlítő blog szerkesztői, támogatói, a közösség tagjai értetlenül állnak Németh Gábor ámokfutása előtt. Hazugságok és csúsztatások tömkelegét követte el az elmúlt hetekben, amikre eddig nem reagáltunk, mert egyszerűen szerettünk volna kimaradni ebből az őrületből. Sajnálatos módon az átlátszó.hu munkatársai - bár rendelkeztek azzal az információval, hogy ki volt például a blog alapítója - nem végeztek körültekintő munkát, és szerkesztőségünk tagjait, vagyis azokat az embereket, akik pontosan tudják, hogy mi és hogyan történt, egyszerűen nem keresték meg cikkük elkészítésekor. Pontosabban csak az akkori főszerkesztőt. Lássuk a tényeket:

1, Németh Gábor nem tulajdonosa a megszűnt, törölt blognak.

2, Németh Gábor zsarolni próbál olyan MSZP-s vezetőket, akikkel kapcsolatba került az elmúlt években, és ezért bármire képes.

Reagálnánk arra az igencsak vad blogbejegyzésre is, amit Németh tett ma reggel a blogjában. Szerkesztőségünk két munkatársa is szem és fültanúja volt annak, amikor Németh kamerát kapott kölcsön, egy vidéki forgatáshoz. Nem, nem Velez Árpád és Mesterházy Attila intézte ezt nekik, erre is egészen pontosan emlékszünk. Nem, ezeken a találkozókon nem kerültek szóba lehallgató eszközök, sem Lévai Anikó megfigyelése, sem semmilyen megfigyelés.

A történet pikantériája mindemellett az, hogy emlékeink szerint Németh soha nem mondott nemet semmilyen kérésre, végtelenül szervilis módon szolgálta ki éveken keresztül a hozzá bármilyen formában becsatornázott igényeket, kéréseket.

Mivel a valóság és az általa leírtak teljesen eltérnek, másra nem tudunk gondolni, minthogy ezt a műsort, megint valakinek a megrendelésére végzi... Biztosan jól szórakoznak. Mi nem.

Szolgálati közlemény

A blogot becsuktuk, a bejegyzéseket töröljtük. Szép volt, jó volt és talán igaz se volt. Köszönjük olvasóink hűséges és kitartó türelmét, a trolloknak pedig külön hálásak vagyunk a sok-sok kommentért. Egyszer talán újrakezdjük. De az is lehet, hogy nem.
Külön köszönet illeti az elmúlt évek összes szerzőjének munkáját, akik véleményüket megosztották velünk, és rajtunk keresztül tízezrekkel naponta...
A blog megszűnésének oka - a sajtóban megjelentekkel szemben - az, hogy belefáradtunk, elfogytunk, felőrlődtünk.
Az utóbbi hetekben végtelen mennyiségű vad történetet olvastunk a blog korábbi főszerkesztőjétől, aki azzal haknizta tele a médiát, hogy ellopták a blogját. A valóság az, hogy ez a blog soha nem volt Németh Gábor tulajdona, még csak nem is Ő regisztrálta a blogot. A blog egy közösség tulajdona volt, azoké az embereké, akik postokat írtak, ötleteltek, aktívan részt vettek az Egyenlítő körüli világ szervezésében. Németh egy időben főszerkesztőként, majd később már csak koordinátorként működött közre a blog életében. Volt is emiatt elég baja közösségünknek, így útjaink elváltak, úgy döntöttünk nem vállalunk vele közösséget tovább.
Egyébként ha szigorúan vesszük a blog a blog.hu tulajdona, akiknek köszönjük, hogy ezt a csodálatos felületet biztosították számunkra, illetve hála az index.hu - nak, amiért számtalanszor címlapra válogatta bejegyzéseinket.
Több lelkesedést kívánva búcsúzik tőletek az Egyenlítő blog csapata!
ui.: bontsátok le az Orbán-rezsimet! Mi megtettük a magunkét. Kevés volt.