Az 5 éves Egyenlítő blog

Alapító-főszerkesztő: Németh Gábor

2015. máj 04.

Ez történik, ha erővel veri le a taxislobbi a konkurenciát

írta: Egyenlítő blog
Ez történik, ha erővel veri le a taxislobbi a konkurenciát

Taxizni a mai világban igazi felső középosztálybéli közlekedési megoldás. Ha úgy tetszik, keveseket érint, a többségnek a buszbérlet is drága. Úgyhogy tökmindegy, milyen a taxiszolgáltatás Budapesten.

Ettől természetesen a történet még példa értékű – vagyis benne van, hogy milyen a világ, amely, mint  tudjuk, körülvesz minket.

uber.jpg

Így vagy úgy, de a taxislobbi elérte azt, hogy megszűnjön a verseny.  Az árak szabottak, a társaságoknak a szolgáltatás minőségével sem nagyon érdemes küzdeniük egymással, hiszen az első szembejövő kocsit intjük le, ami olyan, amilyen.

Kicsit drága, kicsit savanyú, de nagyon sárga – k-európai dolog az ilyesmi.

És akkor egyszercsak megjelenik a színen valami más. Nevezzük Ubernek. ...

Tovább Szólj hozzá

2015. máj 03.

Így vert át mindenkit Orbán és Habony

írta: nickgrabowszki
Így vert át mindenkit Orbán és Habony

Bevalljuk, eszközökké váltunk. Az internet politizáló népével, a sajtóval és a magyar választók jelentős részével együtt mi is bedőltünk a kormánypropagandának.

Javunkra írandó, hogy nem abban, mit gondoljunk egy adott ügyben, de abban igen, hogy mely ügyekről gondolkodjunk egyáltalán.

A halálbüntetésről például több cikket is írtunk , noha

  1. a vita akadémikus és meddő, mert az Unióból való kilépés nélkül megvalósíthatatlan az állami gyilkolás visszaállítása,
  2. emellett bármilyen jól érveltünk , esélyünk sem volt meggyőzni az olvasókat .

De nem tehettünk mást: ez volt a kurrens téma a közéletben, ami érdekelte az olvasókat, és nekünk volt róla véleményünk.

Ezt használta ki a Habony-dirigálta ...

Tovább Szólj hozzá

halálbüntetés migráció kormánypropaganda drogteszt framing agenda setting vasárnapi boltbezárás megélhetési bevándorlás priming

2015. máj 02.

Penészes cellában várt hónapokat az orvosszakértőre

írta: Egyenlítő blog
Penészes cellában várt hónapokat az orvosszakértőre

Így teszi tönkre az egészséget az embertelen bánásmód - 2. rész

A volt főpolgármester-helyettes csak az egyike azoknak, akik maradandó fizikai károsodást szenvedtek el BKV-ügy kapcsán. A szűk, penészes, vizes cellában olyan mértékben leromlott immunrendszere, hogy középfül-gyulladása következtében erős halláskárosodást szenvedett.

black-mold-basement.jpg

Hagyó Miklóst embertelen körülmények között tartották előzetesben kilenc hónapon keresztül. Ráadásul nem elég, hogy fogvatartását semmi nem indokolta, az előzetes alatt súlyos egészségkárosodást is szenvedett .

Cikksorozatunk első részéből kiderült, mivel “érdemelte ki” ezt a bánásmódot. Most pedig közelebbről megvizsgáljuk, miképp alakulhattak ki ezek a súlyos betegségek az elvileg szigorúan ellenőrzött körülmények között.

Hagyó Miklós ...

Tovább Szólj hozzá

hagyó miklós egészségkárosodás bkv-per embertelen bánásmód

2015. máj 01.

7 ok, miszerint igenis gyilkolhat az állam - olvasói vélemények

írta: Ninon
7 ok, miszerint igenis gyilkolhat az állam - olvasói vélemények

Az Egyenlítő blog napokban megjelent, halálbüntetéssel foglalkozó írása felé nagy érdeklődést tanúsítottatok, így elkerülhetetlennek éreztem egy válogatást összeállítani a ti véleményeitekből, amelyet a blogon tettetek közzé. Egy megosztó vita kerekedett a téma körül, összegyűjtöttem hát a legerősebb hozzászólásokat, amelyekben az ellenvéleményt fogalmaztátok meg.

1. Nem ellentétes a társadalmi szerződéssel

"aki gyilkol, 'felbontja' a tarsadalmi szerzodest" (jahaha)

"Ezt a Breivik félék nem tartják be. A veszett kutyát le kell lőni" (bandriras2)

"A szerződés már csak olyan, hogy ha az egyik fél felrúgja a feltételeket, a másik félnek joga van azt szankcionálni - a szerződésben vagy a törvényekben foglalt ...

Tovább Szólj hozzá

eu komment halálbüntetés hozzászólás kommentelők

2015. máj 01.

Szavazzon, hogy ki legyen az állami hóhér!

írta: ng.pontkukac
Szavazzon, hogy ki legyen az állami hóhér!

Főszerkesztői jegyzet

Egy korábbi posztban kifejtettem, hogy miért nem állok a halálbüntetés visszavezetésének pártján. Azóta átolvastam a kommenteket, és - bár ez nem reprezentatív felmérés - arra jutottam, hogy olvasóink inkább halálbüntetés-pártiak . Így - elindulva az orbáni és lázári úton - továbbgondoltam a kérdést. Lássuk, kik lennének alkalmasak egy-egy jó kis régimódi kivégzés végrehajtására!

Íme a javaslataim:

tumbli_fidesz_kivegez.jpg/a kép forrása: Flash&bones/

 1. A Fidesz székházát védő elítélt gyilkos

A munkakörre Sz. szakmai múltja miatt mindenképpen alkalmas. Álljon itt referenciaként az Index cikke a férfiról: "Amikor egy félmilliós munkát nem fizetett ki nekik, Sz. a társaival elhatározta, hogy elégtételt ...

Tovább Szólj hozzá

orbán halálbüntetés hóhér főszerkesztői jegyzet

2015. máj 01.

Kedves Fidesz, közvetve a lány halála a ti lelketeken szárad!

írta: Csák Gergely
Kedves Fidesz, közvetve a lány halála a ti lelketeken szárad!

Sírni és röhögni is lehetne ezen a trafikosfólia-ügyön, ha nem történt volna tragédia a múlt héten. 

A trafik-sztori:

  1. A Fidesz átrendezi a dohánypiacot, hogy a haverok jól járjanak.
  2. Kiadják a trafikokat a saját mamelukjaiknak. (Kis magyar abszurd: dohányárut nem lehet reklámozni, de dohányboltot igen.)
  3. Kiskorút nem lehet beengedni a trafikba, hát a gyerek addig áll kint az ajtó előtt, amíg a muter, vagy a fater megveszi a bagót, sokszorosáért, mint előtte. De inkább szívja a csempészett ukrán gazt, mert fele annyiba kerül. 
  4. A találékony és egyre gatyásodó magyarok persze azonnal ráállnak a dohányboltra.

...

Tovább Szólj hozzá

gyilkosság trafikmutyi

2015. ápr 30.

Kiskutyába szabad-e rúgni az Éden Hotelben?

írta: Egyenlítő blog
Kiskutyába szabad-e rúgni az Éden Hotelben?

Dési János írása az Egyenlítő blognak.

A magyarországi hirdetők egy jelentős része nem különösebben érzékeny arra, mi veszi körül az ő reklámját. Hányszor szörnyülködtem már azon, hogy szélsőséges, rasszista tartalmak mellett minden további nélkül megjelentek komoly, nagy cégek ajánlatai. És mintha mi sem történt volna, az élet ment tovább.

desij.jpg

A rasszisták meg röhögtek, végülis ebből is elég jól meg lehet élni.

A Vodafone minapi döntése a reklámok visszavonásáról, miután a TV2 közzétett egy igen agresszív, elfogadhatatlan jelenetet tartalmazó filmbeszámolót, már csak ezért is mérföldkő. Hogy azért mégsem lehet már mindent.

Talán ezután más is megnézi, hová teszi a pénzét, kit támogat.

...

Tovább Szólj hozzá

tv tv2 reality nemierőszak dési jános éden hotel

2015. ápr 30.

7 ok arra, hogy az állam ne gyilkoljon (+18)

írta: ng.pontkukac
7 ok arra, hogy az állam ne gyilkoljon (+18)

Főszerkesztői jegyzet

Orbán Viktor halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentése után sokan formáltak véleményt a témában, és az ügy már az európai politikában is hazánk számára kínos hullámokat vert .

death11.jpg

Egy EU-tagállam miniszterelnöke halálbüntetést akar?

"Újabb magyar hülyeség" - legyinthetnek a nyugati világ felvilágosultabb polgárai. Mi persze tudjuk, hogy az üzenet a Fidesz honi politikai érdekeit hivatott szolgálni. Orbán egyszerűen csak radikálisabbnak akart tűnni az erősödő Jobbiknál. Ám félő, hogy ez sem ilyen szimpla ügy, hiszen a Jobbik éppen szelídül, középre tolódik, mintha progresszív néppárttá akarna válni.

De akkor hogyan engedhetett át a Habony-csapat egy ilyen erős badarságot a kommunikációs ...

Tovább Szólj hozzá

orbán viktor halálbüntetés főszerkesztői jegyzet

2015. ápr 29.

Most szólj hozzá...

írta: Ninon
Most szólj hozzá...

Újra meg újra érdekes, szórakoztató, néha dühítő, olykor elkeserítő a hozzászólásaitokat olvasgatni itt a blog felületén... Mindenkinek lehet és kell is kell is véleményt formálnia, mi pedig kíváncsiak is vagyunk meglátásaitokra, de az eszközök megválasztása lehetne - hogy is mondjam... - esetenként intellektuálisabb...

Na mindegy, lássuk, mostanában milyen érdemleges kommenteket lehet fellelni házunk táján!

troll1.jpg

 

 

(kép: parkocka.hu)

fehérfarkas:

"Nagyon sok diktátornak szüksége van a legitimitásához valami múltbeli személy és mítosz, amitől származtatja a hatalmát:
ilyen volt az 1. Orbán-kormány alatt, hogy István király Felcsút határában ajánlotta fel a szent Koronát Szűz Máriának. Ez persze nettó ...

Tovább Szólj hozzá

komment hozzászólás kommentelők legjobb komment

2015. ápr 29.

A magyar nép nem kirekesztő

írta: ng.pontkukac
A magyar nép nem kirekesztő

Főszerkesztői jegyzet

Tegnap megnéztem az Index interjúját a Magyarországon élő, Afganisztánból menekült fiúval, Dariushhal. A srác megtanult magyarul, letelepedett, tanul, tervei vannak. Értékeli és nagyra becsüli, amit ez az ország adott neki. Befogadónak és toleránsnak tartja a magyarokat.

Olyan értéket látott meg hazánkban ez a srác, akinek a szülőföldjén a másként gondolkodókat lelövik az utcán, amely értékről mi hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ezt az értéket, - hogy kelet és nyugat határán világítótorony vagyunk, a szabadság bástyája és remek vendéglátók - kormányunk minden eszközzel próbálja elpusztítani. 

Ne feledjük, hogy Orbán Viktor "Magyarország álláspontjának" nevezte ezt: "A gazdasági ...

Tovább Szólj hozzá

orbán bevándorlás kivándorlás főszerkesztői jegyzet

2015. ápr 28.

Orbán és a halál: az utolsó esély

írta: Egyenlítő blog
Orbán és a halál: az utolsó esély

Dési János írása az Egyenlítő blognak.

Érdekes politikai átrendeződés tanúi vagyunk. Miközben a Jobbik „cukisodik”, és próbál középre behúzódni, az orbánista Fidesz egyre inkább szélsőjobbról próbál előzni .

Itt van rögtön Orbán úgynevezett nemzeti konzultációs íve. Azt most hagyjuk, hogy a négyes pontjukon csak egy csúnya helyesírási hibával sikerül túljutniuk ("hússzorosára nő t a bevándorlók száma"). Mert aki nemzeti konzultál, az nyilván hibázik is. De a szöveg amúgy a Jobbik legvadabb periódusát idézi.

Nem felmérés ez, hanem színtiszta uszítás.

A valamennyi menekült őrizetbe vételéről való vízió is körülbelül a Betyársereg által képviselt szakmai színvonalat üti meg. Képtelen, embertelen, ...

Tovább Szólj hozzá

2015. ápr 28.

Szakközépgimnázium - miről is szól ez valójában?

írta: Ninon
Szakközépgimnázium - miről is szól ez valójában?

A kormány pedig, mint Önök is bizonyára tudják, tisztelt Diákok, az ország fontos dolgaival foglalkozik. Ez pedig azt jelenti, hogy Önök fontosak az ország, és fontosak Magyarország számára.

- mondta beszédében Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál nyitórendezvényén.

13528_10153224593826093_2996252619863844055_n.jpg

Szépen csengő szavak, ugye? Kár, hogy ilyen formában nem igazak. Máshonnan nézve persze így van.

Fontosak vagytok nekünk, tisztelt Diákok, de csak addig, amíg Mi mondhatjuk meg, hogy mit tanultok, hol tanultok, hogy tanultok és kiktől tanultok. Az ugyanis nem reális, hogy nektek, tisztelt Diákok, jogotok és lehetőségetek legyen szabad akaratotokból eldönteni ezeket a kérdéseket. Hiszen nem a Ti életetekről van szó, hanem a MI országunkról, a MI ...

Tovább Szólj hozzá

2015. ápr 27.

Nemzeti inzultáció: a karlendítés olcsóbb lett volna

írta: Csák Gergely
Nemzeti inzultáció: a karlendítés olcsóbb lett  volna

Ha becsukjuk a szemünket, a menekültek eltűnnek? Ha börtönbe zárjuk őket, vagy visszatoloncoljuk a pokolba, ahonnan jöttek, a probléma megoldódik?

(Ugyanezt a kérdést egyébként feltehetjük a hajléktalanokkal és szegényekkel kapcsolatban is. Attól megoldódik a szegénység, hogy a posztos rendőr rugdossa ki a hóba a Blaha aluljáróból a csöveseket?)

Költői kérdés volt. Elárulom: nem.

Igaz, hogy

Orbánék nem is akarják a menekültkérdést megoldani.

Ahogy nem akarják a szegénységkérdést, a cigánykérdést sem megoldani. Eszük ágában sincs az egészségügy, az oktatás vagy az ország millió problémájával foglalkozni. Orbánék még megpróbálnak annyit kiszívni a rendszerből, amennyit csak lehet, mint egy élősködő.

nemzeti_inzultacio.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

bevándorlás migráció framing nemzeti konzultáció csák gergely

2015. ápr 26.

Hamis látszatok: közös cella - eltérő körülmények

írta: Egyenlítő blog
Hamis látszatok: közös cella - eltérő körülmények

Így teszi tönkre az egészséget az embertelen bánásmód - 1. rész

A brókerbotrány kapcsán nemrég derült ki, hogy Tarsoly Csaba ugyanabban a cellában tölti előzetes letartóztatását, mint amiben Hagyó Miklós, a BKV-ügy fővádlottja is ült 2010-ben.

Ám csak a cella közös, i tt le is lehet zárni a hasonlóságok felsorolását, hiszen a két ember ügye és a velük való bánásmód is roppant eltérő. A volt főpolgármester-helyettesnek

nem voltak olyan jó kormánykapcsolatai, mint Tarsolynak .

penitentiary-429634_640.jpg

Hagyót embertelen körülmények között tartották előzetesben kilenc hónapon keresztül. Ráadásul nem elég, hogy fogvatartását semmi nem indokolta, az előzetes alatt  súlyos egészségkárosodást is szenvedett.

Tarsoly azért került előzetesbe, mert 150 milliárd forintnyi hamis kötvénnyel kvázi meglopta a ...

Tovább Szólj hozzá

hagyó miklós cella egészségkárosodás bkv-per brókerbotrány Tarsoly Csaba

2015. ápr 24.

9 dolog, amit Habony Árpádnak köszönhet az ország

írta: Egyenlítő blog
9 dolog, amit Habony Árpádnak köszönhet az ország

A minielnök tanácsadója, akiről mindenki tudja, hogy tanácsadó, de mégsem az. Vagy inkább titkos. Vagyis, mégsem az. Hány dolgot tudunk összeszedni Habony Árpádról?  Miért olyan furcsa a haja? Kézzel varrott kabátban megy a szegénység miatt tüntetők közé?

Kommenteljen még több érdekes infót!

habony.jpg

Népszerűsíti a harcművészeteket: ő a bajnok!

Sportoló: kendózik, háromszoros magyar bajnok. Tudja, a kendó az a hagyományos japán kardvívás, amiben páncélba bújt emberek ütik egymást a bambuszrúddal. 1997-ben Japánban első helyet ért el ebben a nemes harcművészetben, így öregbítette Magyarország hírnevét.

Ápolja a közlekedési kultúrát: „Legközelebb nem fékezek, hanem elütlek!”

 „Idegbe jött” 2006-ban (sok ...

Tovább Szólj hozzá

habony árpád

2015. ápr 22.

Orbán is egyetért az FBI-igazgatóval - De mi ellen tiltakozott Szijjártó?

írta: nickgrabowszki
Orbán is egyetért az FBI-igazgatóval - De mi ellen tiltakozott Szijjártó?

Azt írta az FBI igazgatója, J ames B. Comey a Washington Postban a múlt héten (valamint előtte el is mondta az amerikai Holokauszt Emlékmúzeumban), hogy 

"A gyilkosok és bűntársaik Németországban, és Lengyelországban, és Magyarországon, és sok-sok más helyen, úgy gondolták, nem tesznek semmi gonoszat. Meggyőzték magukat, hogy amit tesznek, az helyes, és meg kell tenniük."

Erre Szijjártó Péter jegyzékben tiltakozott a budapesti magyar nagykövetnél, és a washingtoni magyar kiküldött kihallgatást kért az ottani külügytől. A magyar külügyminiszter arra hivatkozott, hogy az amerikai kormánytisztviselő állítása

érzéketlen,  felületes, általánosító, rágalmazó.

Ehhez kedden az Inforádióban azt is hozzátette, hogy

...

Tovább Szólj hozzá

usa holokauszt orbán viktor fbi schmidt mária szijjártó péter külügyminisztérium ungváry krisztián alaptörvény diószegi istván preambulum magyar állam karsai lászló szakály sándor tőkéczki lászló horthy-korszak történészvita küküm kőrösi csaba kádár gábor vági zoltán james comey

2015. ápr 21.

A magyar kormány háborút vív saját polgárai, állami rendszerei ellen

írta: Egyenlítő blog
A magyar kormány háborút vív saját polgárai, állami rendszerei ellen

Nemrég ment körbe a Facebookon egy srác fotója: a Deákon, a Kakas Presszó előtt öten körbefogták, megverték, még akkor is rúgták, amikor a földön feküdt. Kéri, hogy jelentkezzenek a szemtanúk. Aki közbe mert lépni, az is kapott, jó nagyot, pedig lehet, hogy ez mentette meg a srác életét.

egyetemdemo.jpg

Mélyen érintett vagyok a legújabb egyetemi  balhéban: a családban van tanár, aki egyetemen tanít, én is szociológusként végeztem a TáTK-n. Akkor alakult a kar, amikor beiratkoztam. Akkor kezdték az átállást a bolognai rendszerre, amikor végeztem.

A magyar oktatási rendszer a földön fekszik.

(Mellette fekszik az egészségügy, meg a többi állami szféra, kivéve persze a stadionokat.) Még él, de rúgjátok.

Nem elég, hogy a legújabb ...

Tovább Szólj hozzá

2015. ápr 20.

Hét lépés, amivel a Fidesz haveri zsebekbe juttatta a keményen kockáztató kisemberek forintjait

írta: nickgrabowszki
Hét lépés, amivel a Fidesz haveri zsebekbe juttatta a keményen kockáztató kisemberek forintjait

Hol van már Pokorni Zoltán fenyegetése még 2010-ből, miszerint le kell vágni a kezét annak, aki a Fideszből először lop? És hol van már maga Pokorni Zoltán?

Ez most éppen annak kapcsán aktuális, hogy a Világgazdaság közölt cikket Andy Vajna kaszinóbirodalmáról.

Eszerint a korábbi hollywoodi és jelenlegi magyarországi filmcézár

  • Budapesten öt kaszinót működtet,
  • amelyekben összesen 824 nyerőautomata üzemel.
  • a kaszinók évi 15 milliárd forintos bevételt hoznak.

A lapok olyasmi címekkel reblogolták a cikket, mint a Nagyon megy Vajna kaszinóüzlete.

Hát, igen, nagyon megy, sőt, bombabiznisz, miután a biztos bevételt hozó üzletágat az Orbán-kormány és parlamenti többsége az elmúlt néhány évben haveri cégeknek ...

Tovább Szólj hozzá

andy vajna szerencsejáték kaszinó nyerőautomata orbán-kormány szima gábor

2015. ápr 19.

A Wallenberg kivégzése

írta: Egyenlítő blog
A Wallenberg kivégzése

Dési János írása az Egyenlítő blognak.

A Raoul Wallenberg Szakközép- és Szakiskola honlapján egy drámai írás . Mint azt az Egyenlítő blog elsőként megírta , az épületet einstandolják, mert kell a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amely a nép ajakán, csak mint „janicsárképző” él. A gyerekek, a tanárok, a szülők teljes bizonytalanságban.

A „Raoul” szépen felújított épületében, alaposan felszerelt tantermeiben nagyrészt egészségügyi dolgozókat képeznek. Ápolónőket, asszisztenseket, gyerekgondozókat, szociális munkásokat. Olyan szakembereket, akikből mindig kevés van. Az 1200 tanulót most szétosztják más iskolákba. Jut belőlük építőipari iskolába, de akad, akinek azt mondták, ne izguljon, ha gyerekápolást nem ...

Tovább Szólj hozzá

dési jános nemzeti közszolgálati egyetem raoul wallenberg raoul wallenberg szakiskola