Alapítva 2009-ben | Alapító-főszerkesztő: Németh Gábor | Goldenblog 2011

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

Nyílt levél az RTL Klub egyik volt feketemunkásától (+18)

2017. május 07. - ngjbp

Tisztelt RTL Klub!

Ebben az esetben meg kell jegyeznem, hogy a megszólítás pusztán udvariassági fordulat. Az RTL és társcégei nem érdemesek sem tiszteletre, de még arra sem, hogy többként tekintsünk rájuk, mint amik: erkölcstelen és etikátlan, népbutító bűnszervezetek ezek, a vezetőik pedig a szememben torz lelkű roncsemberek.

selmeczi.jpg

2006-ban nálatok dolgoztam, pontosabban a nektek és veletek dolgozó műsorgyártó cégnél. Tudjátok, mi készítettük a Mónika és a Balázs Show-t. Ne kezdjetek most el kutakodni a nyilvántartásotokban, mert

egy gyors elbeszélgetést követően, feketén alkalmaztatok. Nem terheltetek aláírandókkal.

Miket mer írni ez rólunk?! Rólunk? A média császárairól?!- fortyoghattok most. - Húzzátok el a csíkot, és olvassatok tovább. (Értsétek ezt ahogy tetszik. Ugye, Peti?)

kol.jpg

Tudom, ilyen mondatok után szoktátok az ügyvédet hívni, hogy lecsapjatok. Vagyis csak jobb esetben az ügyvédet... A rosszabbat le sem merem írni. Mikor fültanúja voltam a másik ügyintézési módszeretek leszervezésének egy éjjel, az asztalomon feküdve a napi 16 órázások sora után, csak csendben imádkoztam, hogy ne vegyetek észre. Nem hallottam semmit - mantráztam egyedül a sötétben. Szerencsére leléptetek. Nem is tudom, hogy pontosan mitől, de az mentett meg, hogy szartatok a túlhajtott rabszolgákra, sosem néztetek be hozzánk.

És Sebestyén Balázs?

Rövid, de fontos közbevetés, át lehet pörgetni. Bennem és másokban is igen vegyes Sebestyén Balázs munkásságának megítélése, ezt jól tudjuk. De a tisztesség megkívánja, hogy leírjam: míg Mónikáék átverték a "vendégeket" és nem fizettek, addig Balázsék beavattak mindenkit a játékba és fizettek. Ráadásul míg Erdélyi Mónika a nevünket sem tudta, felénk se nézett, ő csak stúdiózott, addig Balázs addig nem ment haza, amíg minden embere nem végzett a napi munkájával. Sőt! Nagyon megmaradt bennem a kép, hogy addig nem lépett ki az utcára Balázs, amíg le nem jött a tőle FÜGGETLEN, saját főnökös és csapatos Mónika szerkesztőségbe, és az ott maradtaknak nem mondott két kedves, figyelmes mondatot. Nem volt ez az ő dolga, nem pózolt ezzel senki előtt. Volt, hogy csak az én vállamat szorította meg hajnali kettőkor, hogy "remélem már hazajutsz pihenni". Azóta, hogy ennek pár hétig tanúja voltam, nem tudok beleugrani a nagy Balázs-fikázásokba. Off.

Visszatérve, négy tanúm van kéznél hirtelen, akiket szintén feketén dolgoztattatok, törvénytelenül. Az eddig leírtakért és a következő bekezdésekért is perelhettek bátran, minden szavamat bíróságon, tanúkkal tudom igazolni.

Álljon itt egy példa arra, hogy hogyan gázoltatok át embereken, nap mint nap, rutinból:

Arra tanítottatok, hogy az egyik felet a sztoriban "át kell baszni". Azokra a vendégekre mindig átbaszott félként hivatkoztatok. A másik fél tudta, hogy miért van ott, őt "csak" a szereplésért kellett átbaszni.

Meg is mutattátok egy vidéki betanításon, hogy megy ez. Mentorom, (nevezzük "szarházi mocsok #5"-Etelének) egy kedves, intelligens, többgyermekes nőt csalt fel mézes-mázos hangon a stúdióba azzal, hogy ha hajlandó az őt tönkretevő ex-férjével (aki kisemmizte) konfrontálódni Mónikánál, akkor az RTL-től saját ügyvédet kap, aki segíti a jövőben őt, hogy visszaszerezze a pénzét, amiből majd tudja nevelni a gyerekeit. Persze ez (is) kamu volt. Még én is elhittem a mentorom bársonyos hangú előadását, mert

engem is átbasztatok, ti médiagecik.

Ez a betanítás Mónika-szerkesztőknek: lásd úgy hazudni a mentorod, hogy te is csak utólag tapsolhatsz az alakításáért. És próbáld utánozni.

A hölgy felutazott, de jelezte, hogy este 9-kor indulnia kell a pályaudvarra, hogy elérje az utolsó vonatot a gyerekeivel. Nagy kiadás volt ez neki, de ugye mentorom ügyvédi segítsége lebegett a szeme előtt. Hitt benne, hogy visszaperelheti a vagyonát, hogy egyedül is el tudja tartani gyermekeit. Elhitte annak a szarházi patkánynak (én is, új "munkatársként"), aki felkereste őt az otthonában, (ahol olcsó üdítővel, de igyekezett kedvünkbe járni), hogy nem hazudunk. Miért?

Mert az autónkon ott volt az RTL-matrica. És az komoly cég, igaz?

Nos: a forgatás csúszott, a vonat elérése veszélybe került. Késő volt, a hölgy jelezte, hazamegy, a gyerekeinek aludnia kell, vonat nincs több. Ekkor már órák óta kvázi bezárva tartottuk a családot, engedéllyel mehettek WC-re is, mert nem futhattak össze a hazugsággal odacsalt kisemmiző volt férjjel, csak a stúdióban.

Értitek, Kedves Olvasóim?!

A nőt és a gyerekeit zártuk be, mert őket "kifizettük" az "RTL ügyvédje majd segít, kuss a neved"-hazugsággal. Az őt kisemmiző szélhámos mászkált, cigizett Szellő Pistával, kényeztette a másik öltözős csapat. Miért? Mert neki meg azt hazudtátok, hogy egy volt katonatársa fogja meglepni őt a stúdióban, mert Mónika már nem a Mónika Showt csinálja, hanem kedves karácsonyi műsorokat.

Selmeczi Viki, a műsor főszerkesztője, akit én nem tekintek embernek, de lelke tuti nincs, na ő odajött hozzám, hogy tartsam ott a nőt, majd hazavisszük RTL flottás kocsival. És én fasz, ezt is elhittem nektek. Megmondtam neki.

A sztori vége az volt, hogy Selmeczi Viki, te utolsó senki, röhögve mondtad a pofámba, hogy hagyjam ott őket éjszaka a gyerekekkel a szakadó esőben az utcán (Budapesten, miközben Pécsről jöttek), mert

ugye nem vetted komolyan, Gábor, hogy hazavisszük őket?

De, Viki, én komolyan vettem, szopjál le. De ugye az adást felvettük, a kötbéres kitételt aláírattuk, így az RTL-nek már jó. (A kötbéres rész mindig apró betű volt, és mindig pont halványabb tintával nyomtatva. Jé.)

Annyira szégyelltem magam, hogy az esőben sírva, bujkálva osontam el a kedves hölgy és gyerekei elől, A szarkupac irodába, a székház mellé. 16 órája dolgoztam aznap feketén nektek. Annyi tartotta bennem a lelket, hogy de legalább kap ügyvédet tőletek. Másnap a geci mentorom közölte feltett lábbal az RTL-ben, hogy az is kamu volt, jók voltunk. Így csináld. Azonnal "felmondtam". Azért az idézőjel, mert elég lett volna nem bemennem hozzád, Viki. De én basszus bementem. Azaz a villamoson összefutottunk. Elmondtam neked, hogy ez nekem nagyon nem egyeztethető össze a világommal, ne haragudj, de nem jövök többet. A válaszod az volt, az egész villamos hallotta, hogy:

nem lennél itt úgysem sikeres Gábor, senkikre itt nincs szükség, nyávogj otthon, leszarós.

Folytathatnám történetek tucatjaival, úgy napi 4-5 esettel, amikor embereket aláztatok, csaptatok be, használtatok ki és fel. De minek?

Az olvasóimat kérem, hogy terjesszék ezt a posztot minden fórumon, osszák, küldjék körbe. Addig pörögjön, addig menjen az RTL pofájába mindenhol, amíg be nem jelentik, hogy nem indul újra a Mónika Show.

Ezzel a névvel és működéssel nem indulhat el semmilyen műsor, mert azzal tönkretett emberek ezreit szúrjátok ismét hátba! Eddig és ne tovább! Itt az alkalom, hogy a közösségi média megakadályozzon egy ilyen förtelmes céget abban, hogy bármit megtegyen a profitért, kerüljön bárkinek bármibe (akár az életébe, emberi méltóságába).

A poszt szerzője Németh Gábor, újságíró, blogger, pár hétig a Mónika Show feketén dolgozó ex-segédszerkesztője.

"Utóiratként" álljon itt még egy korabeli írásom arról, mit műveltetek:

Segédszerkesztõ vagyok Mónikánál

Mónika-show.

A téma mostanában igen jelentõs figyelmet kap különféle bulvárlapok és rádiómûsorok jóvoltából. Megjelent, elhangzott sok tény a mûsor készítésével kapcsolatban, de egyik sem képes bemutatni azt, ami valójában a háttérben zajlik. Ez a kis írás arra hivatott, hogy leleplezze a hazai média legundorítóbb ''mûhelyének'', a Mónika-show szerkesztõségének titkait, melyeket külsõ szemlélõ sosem ismerhetne meg.

Mielõtt elkezdeném az élménybeszámolót, tisztázzuk, hogy én ki vagyok. A nevemet érthetõ okokból nem árulom el. Egy vagyok a 30-40 fiatalból, aki éjt nappallá téve azért dolgozik, hogy délutánonként kétmillió televízió képernyõjén tûnhessen fel Erdélyi Mónika vitathatatlanul bájos - és a félrevezetett szereplõk kínos - mosolya.

Reggel 10 óra, XI. kerület, Petzvál József utca 44. szám. Ki gondolná, hogy a rég feldarabolt Gamma Mûvek egyik felújított épületében, egy lapos, kétemeletes házban, kertvárosi környezetben készül Magyarország egyik legnézettebb délutáni show-ja? Sõt, nem is egy, hanem kettõ! (Mónika a földszinten, Balázs az emeleten.) Az IKO Productions tábla lelkes tévénézõknek bizonyára ismerõs lehet, a legtöbb RTL Klubon sugárzott mûsor végén megcsodálhatjuk. Az épület a környezõ házaktól csak a bejárat sajátos látképe különbözteti meg. Valószínûtlenül sok eldobált csikk és mûanyag kávéspohár árulkodik az épületben folyó megfeszített munkáról. Ha az ember a porta elõtt elhaladva végigsétál a szerkesztõség folyosóján, az már önmagában felér egy mellbevágással. A falak foltosak, koszosak. Néhol megrugdosták õket, vagy épp kávéval locsolták végig. A szerkesztõség két szobájában mintha bomba robbant volna. Mindenfelé eldobált papírlapok, kiszórt és összetaposott ételmaradványok, napok óta rothadozó gyümölcsök, eldobált cigarettásdobozok, összetört, koszos székek, elmaradott, leamortizált számítógépek, összefirkált monitorok és õsrégi, nagyrészt beszélgetés lefolytatására alkalmatlan telefonok hevernek. Természetesen tíznél több ember kényelmesen nem tudna ekkora helyen dolgozni, Mónikáéknak mégis sikerült öt éven át talpon maradniuk, átlag 40 (!) emberrel. A telefonokért mindig harcolni kell, reggel 11 és este 7 között pedig számítógépet szerezni esélytelen, a szerkesztõk kedvelik a hálózatos játékokat...

No, de mibõl is áll a munkánk?

Embereket kell átverni (finomítottam az általunk használt kifejezést), sok embert. Telefonálni kell. ''XY vagyok az RTL Klub televíziótól, zavarhatom egy percre?'' Ilyen egyszerû. Az emberek többsége (sajnos) megtiszteltetésnek veszi, hogy egy ilyen fontos helyrõl megkeresték, így a ''szóba elegyedéssel'' nincs gond. Ha már beszélünk, nincs baj. Bele kell túrni az alany életébe, és minél cifrább, mocskosabb dolgot kell kihúzni belõle. Örülünk a ''sima megcsalásnak'' is, de egy ''agresszív, feleségét verõ és megalázó férfi'' története egyenesen fõnyeremény. Ha teszem azt a hívott alany elsírja bánatát, hogy õt bizony megverték és megerõszakolták (jó megalázó módon), akkor már sínen vagyunk. Megértõnek kell lenni vele, és biztosítani, hogy a helyzet megoldására az egyetlen alternatíva, ha mûsorunkban ad hangot sérelmeinek. Ha az illetõ ebbe beleegyezik (néha ''gyúrni'' kell), akkor meg lehet keresni a másik felet. Vele közölni kell, hogy egy rég nem látott, kedves ismerõse meg szeretné lepni a mûsorban. Ha az átverés sikerül, akkor összehoztunk egy közepesen gyenge, kétszereplõs sztorit, a balhé garantált, a szerkesztõ fellélegezhet. Az átvert felet természetesen mindig biztosítjuk, hogy nem fog semmiféle kellemetlen helyzetbe kerülni, mert ''azért minket kirúgnának''.

Egyébiránt az alkalmazottak sincsenek túlzottan megbecsülve. A régi motorosok jól keresnek (persze ezért lemondhatnak a magánéletükrõl), az újoncok pedig hetente cserélõdnek. (Esetenként naponta.) Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy bizonytalan pénzért dolgozzanak hétfõtõl vasárnapig napi 14-16 órát, munkaszerzõdés nélkül.

Egy komolyabb történet, fajtalankodással, pedofíliával és erõszakkal megtûzdelve persze jobban fizet. Ha az ember egy sztori kedvéért tönkretesz egy házasságot, barátságot, kapcsolatot, családot, a magas nézettséget is borítékolhatja, ami házon belül nagy megtiszteltetés. Néha az embereknek karrierlehetõséget, jogi segítséget kell ígérni, és persze a vidékieket haza is fuvarozzuk! Vagy ha nem, akkor biztosan talál valami vonatot forgatás után, az már nem a mi gondunk. (Ez a történet egy kétgyermekes hölggyel esett meg, egy új kollégám (bocs, én voltam :)) emiatt mondott fel két ledolgozott hét után. Az õ szájába adták a hazugságot. A nõ várta beígért a kocsit, de az nem jött.) Természetesen a szereplõvel elõre megbeszélt tiszteletdíjtól (10-15 ezer FT) általában nem nehéz eltekinteni a felvétel utáni kavarodásban...

Casting, azaz szereplõválogatás. Igen, ez is a mi dolgunk. Járjuk a város forgalmas bevásárlóközpontjait és tereit, embereket szólítunk le. A lehengerlõ modor és az RTL-es igazolvány garantálja, hogy nem térünk vissza üres kézzel a szerkesztõségbe. Az emberek többsége gátlásos, nem mer ellentmondani, és pirongva elmondja az élete sötét dolgait, vagy egyszerûen elhajt. Ez a munkamódszer egyébként a srácoknak igen sok dekoratív hölgy telefonszámát szüli, de ez már egy másik történet...

Aztán ott a belsõ casting is. Az Expresszben olvasható a hirdetésünk, persze Mónikáról egy szó sem esik benne. A szereplõk bejönnek a szerkesztõség (durván lepukkant) casting-szobájába, ahol jól megváratjuk õket, majd szemérmetlenül rákérdezünk a szexuális szokásaiktól kezdve a lelki problémáikon át a magánéleti gondjaikig mindenre. Aki nem szalad el megalázottan, az jó eséllyel egy nap a szereplõnk lesz.

És ott az a híres szerzõdés, amivel mostanában igen élénken foglalkozott a sajtó. Az természetesen kamu. Az ember a szerzõdés aláírásával olyan alapvetõ jogairól mond le, ami az egész megállapodást alkotmányellenessé teszi. Az ORTT részérõl nem ritkán keresnek meg bennünket (fõként Kolosi Péter programigazgató urat) a szerzõdés miatt, de az RTL ezt a problémát is ''rendezte''. A szerzõdés két pontja változott meg. Egyrészt már nem 1,000,000 FT kötbérrel fenyegetjük a szereplõket, hanem a mûsor elkészítésének TELJES költségére perelhetõ, aki galád módon nem jön el szerepelni. A másik változás pedig az, hogy a szereplõ a panaszával közvetlenül a fõszerkesztõhöz (Selmeczi Viktória) fordulhat. Ennek is oka van, amit szintén mosolyogva közöltek a legutóbbi megbeszélésen. ''Így az emberek inkább felhívják a fõszerkesztõt, aki könnyedén leszereli õket, minthogy az ORTT-t keressék...''

Nos, zárom soraimat. Még millió és millió dolgot írhatnék a Mónika-show háza táján folyó dolgokról, de túl sok értelmét nem látom. Az a véleményem, hogy ami itt történik, az a média szégyene, és tenni kell érte, hogy megváltozzanak ezek a dolgok.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr2812486045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emoke Kiss 2017.05.07. 16:11:28

Ezek a műsorok állati színtre viszik le a nívót. A televiziózás szégyene.

kikicsodamimicsoda · http://kiesmi.blog.hu/ 2017.05.07. 23:10:40

el tudom képzelni, hogy reális a leírás

KapitányG 2017.05.08. 09:45:27

"Ezzel a névvel és működéssel nem indulhat el semmilyen műsor, mert azzal tönkretett emberek ezreit szúrjátok ismét hátba! Eddig és ne tovább! Itt az alkalom, hogy a közösségi média megakadályozzon egy ilyen förtelmes céget abban, hogy bármit megtegyen a profitért, kerüljön bárkinek bármibe (akár az életébe, emberi méltóságába)."

Becsülni kellene, hogy legalább most a nyilvánossághoz fordul.

röf 2017.05.08. 14:28:03

Mindegy, hogy mikor történt.
Rádió Televízió Luxemburg színvonal.

Rwindx 2017.05.08. 14:51:37

Én a poszt végéig abban a hiszemben voltam hogy egy nő írta...
Amúgy el tudom képzelni hogy az utolsó betűig true story, de 11 év kellett vele előállni?

-Britpopper- · http://focker.blog.hu 2017.05.08. 15:18:33

Baromi idegesítő a stílus, én nem hiszem el hogy ez igaz, főként nem ennyi év távlatából

báró Csekonics 2017.05.08. 15:29:29

Gondolom azért most, mert ezt sz@rt most újra elő akarják venni és folytatni.
Hogy a kertévéknél ilyen viszonyok vannak, simán el tudom képzelni - elég azokat a bejátszásokat megnézni, amin látszik hány majom áll még mindig sorban hogy az aktuális nevetségkutatóban vagy tahóságsóban ország-világ előtt csinálhasson hülyét magából. Egy-két kivételtől eltekintve gombokért.

Egyszer - még mikor ment ez a 'műsor' kaptam is egy hívást tőlük, hogy szeretnének meghívni szereplőnek (fogalmuk nem volt, hogy ki vagyok, de menjek szerepelni?! - WTF?!)
Mondtam, hogy köszönöm, de nem érdekel. Jó, akkor menjek nézőnek!
Mondom, kösz, az sem érdekel.
De hát, miért?
Mert hátha mutatják a közönséget is :-)

Lucifer Morningstar 2017.05.08. 15:30:28

Ez egy ilyen világ. A média ezen rétegei a szennyes jellem legjobb gyűjtőhelyei.És jelentkező van bőven.

polpetti 2017.05.08. 16:16:09

Szerintem rohadtul vicces, hogy az RTL médiamunkásai hogy rávetették magukat erre a cikkre. :))

ngjbp 2017.05.08. 16:21:44

@polpetti: Én is ezen röhögök, hogy mennyien kommentelik a posztomat az RTL-ből. Nekik üzenem, hogy eddig 11 (azaz tizenegy) volt RTL-es keresett meg a sztorijával, ergo most szerkesztem az anyag folytatását, szerdától pedig stúdióbeszélgetések jönnek. Sok munkátok lesz mindent kommentelni, és nem is érdemes. Ez veszett ügy, engedjétek haza a szerencsétlen srácokat, akiknek ezeket kötelező írniuk Vikik és Petik őrjöngése közepette.

n3spr3ss0 2017.05.08. 16:36:56

@Emoke Kiss: Csak azért,mert erre van igény.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2017.05.08. 17:40:46

A Magyar Narancs-on rajta van 2 cikk efféle történetekről. Rá lehet guglizni. 10 éves cikkek, legalább.

A perekről ezt írják:

"A nagy kereskedelmi csatornák általában nem hajlandók peren kívüli megegyezésre. "A nézettségből származó bevétel összege jóval meghaladja a perköltségeket, kártérítéseket, így megéri nekik vállalni az ilyen helyzeteket" - mondta Strasser Tibor[egyik szereplő ügyvédje]. Erdélyi Mónika úgy tudja, az ilyen jellgű perekből mindig a csatorna került ki győztesen. "Nekünk ebből még soha, semmilyen problémánk nem volt, minden egyes esetben megvédtük magunkat. Nem kezdő ez a televízió már, hogy szarvashibát elkövessen, hogy támadási felületet adjon" - mondta."

Lady Scarlett 2017.05.08. 18:23:51

Jesszus. Én elhiszem minden egyes szavát. Sajnos. Lehet hogy naív vagyok de elhiszem. Mónika show már nincs ugyan, de a többi trash hülyeség valószínűleg hasonló módon készül.

Marc Forgeron 2017.05.08. 18:42:52

@G. Wolf: Ugyanerre gondoltam en is. Miert nem akkor allt ki ezzel a levellel?

ngjbp 2017.05.08. 18:43:57

@Marc Forgeron: index.hu/kultur/media/monika6833/

TGer 2017.05.08. 18:53:16

Volt egy metálzenekarom. Keresztül-kasul turnéztunk az országban éveken keresztül, és amikor egy kicsit meguntuk, kitaláltunk ilyen "közös családi programokat", amiknek részben köze volt ahhoz, hogy zenélünk, részben meg csak hülyülés. Egyszer kitaláltuk azt, hogy jelentkezni kéne a Csillag Születikbe, mert ott bármit elő lehet adni, oszt legfeljebb röhögünk egyet a rajtunk kiakadó válogatókon, ha meg mégse, akkor talán megnyerjük, ha legalább az SMS szavazás valódi [nem hinném], és hátha lesz egy-két troll a nézők között, aki ránk szavaz. 50% poén, 30% unalom, 10% álmodozás, 10% naivitás. Hozzáteszem, annyira nem szélsőséges a műfaj, hogy attól hanyatt eshetett volna bárki, de a műsor történetében úgyse volt még metálzenekar [ez még előtte volt a Depresszió, és a Leander euróvizilós próbálkozásának], AKÁR úgy is dönthettek volna, hogy ilyesmivel kísérleteznek, és sikerült meghívatni magunkat a válogatóra. Teljes színpadi cuccot vittünk magunkkal, teljes értékű koncert LEHETETT VOLNA. Kvázi az ajtóig jutottunk. RTL székház, hétköznap délelőtt 11, rengeteg ember, sorban áll a becsekkoláshoz. Mint kiderült, ez abból áll, hogy kézhez kapod a szerződést, aláírod, beállsz a másik sorba, lefotóznak [X-faktoros díszletben, még csak át sem öltöztették az előcsarnokot a műsor "exkluzívitása" kedvéért, simán leszarták], aztán újabb sorban állás, ha türelemmel kibírod, színpadra kerülhetsz, és előadhatod, azt a ténylegesen bármit, amit tudsz. Mi azzal poénkodtunk, hogy akár az is lehetne a produkció, hogy anélkül okádjuk össze a színpadot, hogy bármit is fogyasztottunk volna. Epével. De nem akarom, hogy teljesen komolyan vehetetlennek tűnjek, volt tényleg mindenféle arc, zsonglőr, breaktáncos, mindenféle utcazenészek, bűvészek, még egy 20 fős mazsorett csoport is, akik között 10 éves kislányok voltak, úgy kiöltözve, mintha a riói karneválra készülnének, szerintem simán elvitte volna a vezetőjüket a rendőrség, már csak a jelmez miatt. Megkaptuk a szerződést, mindenki egyet, és már előre mondták, hogy az nem nagyon fér bele, hogy bepakoljuk, és összerakjuk a cuccunkat, valami egyszerűbb módon hallgatnának meg, leginkább CD-ről. Szóval bemehetünk, megnézik hogy nézünk ki, és meghallgatnak felvételről. Mondom, jó, nem gáz, kilóméteres sor áll a fotózkodáshoz, nem sietünk úgyse, menjünk a büfébe, ígyunk egy kávét, és OLVASSUK EL ezt a szart, amit adtak. Előttünk-utánunk a sok valóvilág-töltelék úgy írta alá olvasás nélkül [több esetben szülők a gyerekük nevében], mintha maga a sátán üldözné, hogy minél előbb állhassanak be a következő sorba, egy pillanatig nem aggódtak semmi miatt, hogy mi lehet benne. Abból a szempontból amúgy igazuk is van, hogy úgyse vitatkozhatnak vele, vagy ezt írják alá, vagy semmit. Hát mi elolvastuk. 11 oldalas, és tényleg az utolsó szögig minden benne van, ami kimeríti az "ELADOD A LELKED" panelt. Nem csak az RTL védi le magát MINDENtől, ami BÁRMINEK a következménye lehet, ami a műsor ideje alatt történik, de ha aláírtad, olyan szinten jogot formál mindenre, ami ez után eszedbe jut, hogy az valami beszarás. Az övék vagy, és nem tehetsz ellene [de mellette se] semmit. Természetesen a kávé után távoztunk a helyszínről, de a szerződés még mindig megvan, és csak azért a tanulságért, amit ebből szereztem, nekem amúgy abszolút megérte rááldozni ezt a délelőttöt. Sztorinak sem rossz, de attól még szörnyű gondolat, hogy valakik "beleugranak" ebben az egészbe, mint lehetőségbe, és azt várják tőle, hogy majd ez "váltja meg" az életüket, stb, stb. Nem nagyon éreztem még ilyet, hogy valami így "fölém tornyosul", és ilyen "érinthetetlen", mint ahogy az RTL-klub demonstrálta az erejét azzal, ami azon a 11 oldalon volt leírva. Szóval rohadjanak meg. Ez persze nem tartozik szorosan a poszthoz. De ha súlyos dolgokat hallotok róluk, elhihetitek, nem tévedtek nagyot.

sírjatok 2017.05.08. 19:41:04

Nemtom hogy igaz-e, de el tudom képzelni. Persze valami konkrétabb bizonyíték nyilván nem ártana.

Sevin007 2017.05.08. 20:29:52

Jó, nem épp a doktorijukat író PHD-hallgatók járták ezt a műsort vendégként, de a katonatársakkal átvert és megalázott emberek, illetve a többiek, hogy lehet, hogy sosem jöttek elő hasonló aggodalmakkal? Ennyire kötik magukat a szerződésekhez? Nem hinném. Olvastam említést, hogy a perek többségét, amit az RTL ellen indítottak, azt meg is nyerte a csatorna illetve a műsorgyártó cég, de azok miért nem kaptak nagyobb médiafigyelmet?

dr utcai arcos 2017.05.08. 21:09:16

@G. Wolf: teljesen így volt. Sok sok évvel ezelőtt jelentkeztem hozzájuk, nem tudtam, hogy a Mónika só. Én a Camponában voltam, lejött egy ilyen agyonlyuggatott fejű huszon egykét éves kis takony, elmondta, hogy ez a Mónika show bla bla, kell járkálni a Camponában, leszólítani embereket, ennyi pénz annyi pénz. Kértem egy kis gondolkodási időt, de nem nagyon törtem magam, hogy "jelentkezzek"...

Etniez 2017.05.08. 21:43:16

@G. Wolf: 11 éve nem volt ilyen a közösségi média és az internet.
Ezzel megmagyaráztam neked mindent, fejezd be a rinyálást.

Etniez 2017.05.08. 21:44:31

@-Britpopper-: Én meg biztos vagyok benne, hogy minden szava igaz.

Dr. Gordon Shamway 2017.05.08. 23:24:36

Csak mondom, hogy a mai napig feketén dolgoznak ott sokan.
A flagshipműsorokat külső gyártó cégek gyártják be (az RTL kreatív és technikai kontrollja mellett), és a forgatási etapok végén (vagy közben, havonta) a stáb tagjai, minden papír nélkül, BORÍTÉKBAN kapják a pénzt. A maximum az, hogy egy himihumi szerződést írnak egy harmadik céggel, aki bejelenti őket napi 2 (!) órára, és papíron kölcsönzi a munkaerőt arra az időszakra amíg a forgatás tart.
Az alap, hogy minden civil szereplőt átbasznak, de emellett a kollegialitás is nulla.
A kreatív producerek kevés kivétellel dühöngő elmebetegek, és nem véletlen, hogy mostanában már kb 20 éves "szerkesztőkkel" dolgoznak, mert őket -öntudatuk és önbecsülésük nem lévén- bárhogyan rángathatják. Teljesen mindennapos, hogy kettő centiről üvöltenek az arcodba, hogy mekkora egy darab tehetségtelen szar vagy, vagy híresztelik el rólad a legképtelenebb pletykákat, még mielőtt te pakolnál ki. Hiszen ha jó előre hiteltelenítenek, ugyan ki venné komolyan a beszámolóidat, hiszen csak bosszút állsz, ugye. Ezt MINDENKI tudja, látja és nap mint nap átéli, aki ott dolgozik.
Aki pedig gyakornokként szembesül ezzel, az vagy olyan sokkot kap az élményektől, hogy szabályosan traumatizálódik és képtelen róla beszélni, vagy életbe lép a stockholm- szindróma, és szépen megszokja ezt az elképesztő és egyedülálló rémálmot, sőt, ha kifejlődik, ő is ilyen nárcisztikus szociopata lesz.
A 14- 16 órázás alap, simán hajnali kettőkor dolgoztatnak, aludj a szerkesztőségben, hiszen a halál faszáról hazavezetni életveszély, az tömegközlekedéssel meg mire hazaérsz, indulhatsz is vissza.
Egyelőre ennyi.
Kieg.: mára Balázs sem különb, hidd el.

nemadom-meg 2017.05.09. 08:09:21

A főzőcskés "műsoruk" - a vén b@zival, mint nagy "szakértő"- ugyanerről a lehúzós/átverős dologról szólt... Szerződésestől, "kifizetésestől"... Lehetetlen időket megadva az elkészítésre, persze vigyél (küld be emailben) saját recepteket, amiket aztán nem használhatsz, és/vagy/meg nem annyi időt adva rá amennyi alatt ehetővé lehet azt tenni!!! (Mai napig megvan a pdf -mert abban kellett, hogy jó legyen- amit arra készítettem.)
Szóval: Hagyjál ...ni , de inkább mást nézni, mert ezek már régen is szánalmas műsorok voltak... :-P
Ha tehetném egyetlen csatornáért sem fizetnék az ismeretterjesztőkön kívül. Sajnos még nem tartunk ott, hogy megválogathassuk a nézni (és fizetni) kívánt csatornákat. Bár azt hiszem, ha megtehetnénk, akkor egyik-másik lehúzhatná a képzeletbeli rolót. :-D

[medi@slag] 2017.05.09. 08:16:37

Ha ez a csávó újságíró, akkor én festőművész vagyok.
Elviselhetetlen, csapongó, 0 írói véna, rettenetes. Kb úgy ír mint egy első osztályos élete első forgalmazását.

Ráadásul naiv is nagyon ha azt hiszi hogy ez bárkit érdekelni fog az RTL-nél.

Mellesleg amit leírt, az mind igaz.

G.Wolf 01 2017.05.09. 08:37:22

Eléggé szánalmas dolog valakiket a véleményük miatt kitörölni! :)

De ettől még a hülyeség az hülyeség marad! :) Persze lehet ezt is törölni! Majd lesz még egy... :)

2017.05.09. 08:44:42

Már a Gáspárék adócsalásánál kiderült , hogy nem zavarja őket különösebben a tisztesség, vastagon benne voltak, úgyhogy az itt leírtakat elhiszem. Lehet benne némi turbó, de a Mónika show annyira alja műsor lett a végére, leszarták a nézőket, tuti leszarták a nyomorult szereplőket is.
Selmeczi Viktória, meg valószínűleg pénzért eladta a lelkét, már ha volt neki...

GWolf02 2017.05.09. 08:45:16

Mindig van még egy! ;)

GWolf02 2017.05.09. 08:46:57

11 évvel később szólni? Ejjj ejj! :)

Nah törölheted ezt is! :D

BiG74 Bodri 2017.05.09. 08:48:18

Értelmes ember a maunikasót, meg a balázst, meg a valóság show-nak csúfolt kukkolásokat és a fedezzünk fel két percenként sztárokat műsorokat elkerüli. Minden szempontból.

GWolf02 2017.05.09. 08:48:38

Egyébként dolgoztál vagy csak gyakornok voltál? Kettő nem ugyanaz ám...

Muad\\\'Dib 2017.05.09. 08:53:00

@GWolf02:
UTFG!
"..."Utóiratként" álljon itt még egy korabeli írásom arról, mit műveltetek..."
A berakott írás pedig már 2007-ben megjelent a neten...

marxengelszleninsz 2017.05.09. 08:59:44

Ezt a sztorit Puzsér mesélte magáról az Önkényes Mérvadóban pár napja. Akkor most tulajdonképpen kivel is történt meg?

talgaby 2017.05.09. 09:18:59

„A poszt szerzője Németh Gábor, újságíró, blogger, pár hétig a Mónika Show feketén dolgozó ex-segédszerkesztője.”

Érdekes módon 12 éve még Eszternek hívták: prohardver.hu/tema/kain_blogja/hsz_100-100.html

Csak nem egy periodikusan előkerülő ezeréves le nem nyomozott levél került elő megint felmelegítve, egy új kitalált név alatt?

gabcigirl 2017.05.09. 10:14:51

Nincs mit csodálkozni. A buziság a TV egyetlen érvényesülési lehetősége... :S Meg az ilyen selmeciség. Épelméjű embereknek süllyesztő... :S

A magyar média többi része se sokkal jobb... :S

gabcigirl 2017.05.09. 10:14:51

Nincs mit csodálkozni. A buziság a TV egyetlen érvényesülési lehetősége... :S Meg az ilyen selmeciség. Épelméjű embereknek süllyesztő... :S

A magyar média többi része se sokkal jobb... :S

Színes Géza 2017.05.09. 10:27:08

Semmi meglepő nincs ebben a sztoriban. Az RTL a szemétgyártás fő mestere. Van bárki, aki mást gondolt a háttérben dolgozókról?

Muad\\\'Dib 2017.05.09. 10:28:48

@talgaby:
"... egy új kitalált név alatt?"
Erről talán Németh Gábort kellene megkérdezned, hogy ezt a cikket tényleg ő írta, vagy csak a neve szerepel rajta.

ngjbp 2017.05.09. 10:39:48

@marxengelszleninsz: Minek hallgattad, ha nem értetted? Annyi stimmel, hogy erről beszélgettünk Puzsérral.

www.youtube.com/watch?v=q1Qwa0Js7D0

ngjbp 2017.05.09. 10:42:23

@talgaby: Neked sem sikerült megértened, hogy a 2007-es levelet akkor nem névvel terjesztettem, főleg nem saját névvel. Tanulj meg olvasni.

Muad\\\'Dib 2017.05.09. 10:45:01

@marxengelszleninsz:
Nekem nem kell megmagyarázni. Ezért írtam, hogy aki szerint ez egy "új kitalált név" az esetleg egyeztesse le vele a dolgot...

joszip 2017.05.09. 10:52:17

Mé nem vitted őket haza akkor te, te másik geci.

Circus 2017.05.09. 10:54:19

@talgaby: nézdd meg mégegyszer, amit linkeltél: miután akkor még ott dolgozott ("segédszerkesztő VAGYOK"), a beküldő nevét és nemét is megváltoztatva közölték le, hogy lenyomozhatatlan legyen.

Hm? :)

De még ha hoax is lenne, ez ellen a színvonaltalan alpári műsor ellen van, tehát támogatom.

marxengelszleninsz 2017.05.09. 11:04:34

@ngjbp: Bocs, visszahallgattam, tényleg a te sztord.. valószínűleg azért konvertálódott át az emlékeimben ez a dolog, mert utána egy sms-ben már Puzsér RTL-es múltját kérte számon egy hallgató, amire ő a szokásos vehemens sítlusában indított ellencsapást.
Úgyhogy büszkén jelenthetem: érteni értettem, csak emlékezni nem emlékeztem jól :)
Lehet itt lenne az ideje egy Cavinton kúrának..

CSB1196 2017.05.09. 11:10:02

Azt eddig is tudtam, hogy a ReTekkLub és azon belül Kolosi CELEBpápa az elsőszámú felelősek Magyarország szellemi/kultúrális/erkölcsi/morális állapotának legsilányításáért, értéktelen, gagyi, hitvány műsorokkal fertőzve az embereket de azt nem gondoltam, hogy konkrétan emberek életét teszik tönkre fizikailag is, most már tudom..

Sluck Ödön 2017.05.09. 11:10:56

Ha a Retek Klub tényleg ilyen retek (mondjuk ezt elhiszem) akkor miért nem küzd katasztrofális munkaerő és szereplő hiánnyal?

Egon Bondy 2017.05.09. 11:36:04

@ngjbp: és képzeld el ebben a posztmodern és post-truth korszakban az is simán belefér, hogy ezzel a cikkel nyomod a promóciót az új mónika sónak az rtl megbízásából (nyilván feketén kapod a pénzt), miközben valakivel, valamikor és valahol a média végbelében pontosan így történnek a dolgok, ahogy leírtad, vagy összeszerkesztetted.

Rwindx 2017.05.09. 13:13:11

@ngjbp:
így kezdődik a 2017.05.07-én megjelent poszt: "2006-ban nálatok dolgoztam,"

Komoly matematikai apparátus felvonultatása és több órás kemény munka után kijött a 11 év... ha gondolod le is vezetem neked...

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 13:30:11

@Sluck Ödön: Küzd. Mondom, húszévesek castingolnak, fejenként napi kb 120- 130 telefont lebonyolítva. Ha még nem kaptál a facebookon a researchüktől levelet, hogy gyere el bármelyik műsorba, akkor ritka kivétel vagy, vagy túl értelmesnek tűnik a profilod.
A külső gyártású produkcióknál meg projektalapon megy a munka, 2-3 hónapra mindig találnak olyat, aki elvállalja.
Igazából csak a regular showknak állandó a stábja, a többi műsort eseti stábok csinálják. "Nagy öregeket" ott se keress. Van a főszerkesztő (vagy/és kreatív producer), akit az RTL delegál, és az összes többi huszonéves, "elsőmunkás" szerkesztő, akiket minden más helyen gyakornoknak, vagy segédszerkesztőnek hívnának. Itt azonnal megkapod a "szerkesztő" rangot, cserébe el kell viselned a borítékos fizetési rendszert, a 14 órás munkanapokat, az embertelen bánásmódot és a napi szintű, nyilvános megaláztatást.
Azt, hogy tartsd meg a szereplőt bármi áron, hazudj, ígérj meg neki mindent, húzd be, facsard ki. Ha nem teszed, tehetségtelen és lusta leszel, aki szabodálja a produkciót, és ezt lehetőleg minimum 20 ember előtt, üvöltve vágják a fejedhez.
Ez, és az "örülj, hogy itt dolgozol", effektus együtt adja ki, hogy a tapasztalatlanok inkább meg akarnak felelni, és fel sem merül bennük, hogy máshol ez nem így megy, és ez nem normális, hiszen összehasonlítási alapjuk sincs.

mojoking77 2017.05.09. 13:41:45

@joszip: Bar a stilusod minosit, sajnos a tartalomban van racio, nekem is ez fordult meg a fejemben.
Borzasztoan szegyellem magam, de hogy esetleg EN segitsek?????
Jajjugyanmar....

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 13:46:53

@joszip: Hogyan, te szerencsétlen, villamossal Pécsre?

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 13:55:57

Az is elég feltűnő, hogy valahogy ez az álláshirdetés kábé kéthavonta jelenik meg. Illetve csak a hirdetési dátumot módosítják vagy 10 éve:
rtl.hu/karrier/hamarosan-indulo-uj-musorunk-szerkeszto-es-segedszerkeszto-munkatarsakat-keres-stabjaba

joszip 2017.05.09. 14:11:05

@Dr. Gordon Shamway: mondjuk kocsival vagy elszállásolni őket éjszakára, hú de bonyolult volt a válasz. De azért kérdezz nyugodtan, ha van időm, válaszolok.

mojoking77 2017.05.09. 14:11:10

@Dr. Gordon Shamway: Azert annal hogy ott hagyja oket ejszakara az utcan varakozni, barmi jobb...
De gondolom te pont ugyanugy csinaltal volna, epp ugy, mint az emberek "amugy sajnos" nagyja.

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 14:28:24

@joszip: szerintem elég világos a szövegkörnyezetből, hogy milyen helyzetben volt. Gondolod, hogy egy kettő hete ott dolgozó gyakszi vagy segédszerkesztő, aki a villamoson közlekedik (kiderül a szövegből, ugye), tud bármit tenni késő este? Még véletlenül se azokat szidjátok, akiknek lehetősége, sőt kötelessége lenne gondoskodni a szereplők hazajutásáról, basztassátok a nulla anyagi háttérrel és semmi diszponálási lehetőséggel nem rendelkező húszévest. Ne a milliárdos tévécsatornát, ne a gyártást, ne a főszerkesztőt, aki megígértette vele, mindenképpen repüljetek rá a legkevesebb hatalommal és forrással rendelkező szintén áldozatra.

joszip 2017.05.09. 14:31:15

@Dr. Gordon Shamway: Ő basztassa a produkciót, szíve joga, én meg basztatom őt, szívem joga. Egyik sem segített, mindkettő médiageci (az ő szavaival)

Árpádházy Saul 2017.05.09. 14:34:39

a kertévéknél a menedzsment elmebeteg drogos b.zikból áll, a csicskások (operatőr, vágó) pedig feketén dolgozó profikból (leginkább család nélkül) akik tényleg 14-18 órát dolgoznak naponta az idióta főnökeik kénye kedve szerint.
a nézők meg fogatlan vidéki munkanélküliek, nyugdíjasok, esetleg kismamák.

amúgy azt vártam, hogy odaírja, saját költségén hazavitte a szerencsétlen nőt a gyerekkel de amilyen gerinctelen csótány inkább elsomfordált.
sajnos már vonó gábor sem akarja felszántani az rtl klubot úgyhogy amíg lószar van veréb is lesz.

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 14:35:03

@joszip: Igen, végülis a kalauz is épp annyira felelős a vonat késésért, mint a MÁV vezérigazgató, igaz?

joszip 2017.05.09. 14:42:48

@Dr. Gordon Shamway: mé toja meg kézzel vagy mí :D

átlátó 2017.05.09. 14:46:43

Selmeczikém, nem kell neked ezek után kutyát sétáltatnod sötétben...én előre szóltam. :D ...és ne magyarázkodj, hogy ez régen volt, azóta megváltoztál.

Jóska Pista 2017.05.09. 14:59:32

Aki annyira hülye, hogy szóba áll akármilyen médiagecivel, az meg is érdemli.

Bobby Newmark 2017.05.09. 15:33:43

@Sluck Ödön: A szereplésmániás médiagecik ilyenek, fát lehet vágni a hátukon némi kamu reményért cserébe. Az is keringett egy időben neten, hogy melyik főköcsögöt milyen gyakran kellett leszopni azért, hogy ne basszák ki a kis naívka gyakornokot.

histar007 2017.05.09. 16:02:49

Pedig az RTL-t szidni felér a sajtószabadság széttapossásával.

exterminador 2017.05.09. 16:20:58

Úgy gondolom, senkinek sem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy a Mónika-showban szerepeljen, vagy hogy az RTL Klubnál dolgozzon. A Mónika-show egyébként is hulladék műsor volt, hulladék emberekkel, hulladék proliknak, és ez akkoriban is köztudott volt. Hadd ne kelljen már sajnálni bárkit, aki részt vett benne.

Brumm Brumi 2017.05.09. 17:05:32

2017.05.05. 09:59
Ismét az RTL vezérigazgatója lett a legbefolyásosabb médiaszemélyiség
Vidus Gabriella a legbefolyásosabb magyar médiaszemélyiség

Egymás után harmadszor választották Vidus Gabriellát, az RTL Magyarország vezérigazgatóját a magyar médiaipar legbefolyásosabb emberének, a Marketing&Média nevű lap, idén tizedszerre elkészített rangsorában. "

Tanulságos, nem?

GWolf02 2017.05.09. 17:37:50

@Rwindx: csak óvatosan vezesd le neki, nehogy kitiltson :)

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 17:59:00

@exterminador: Értem. Tehát aki naív, vagy nem lát át a szitán, vagy belemegy általa még nem ismert szituációkba, annak úgy kell, dögöljön meg, sőt pereljük be őt!
A lakás- devizahiteleseknek sem volt muszáj felvenni a hitelt, és különben is, minek futkorászik a margitszigeten, ha nem akarja kifejezetten azt, hogy megerőszakolják?
Kibaszott irritáló ez a kádári kisember- érvelés.

Jóska Pista 2017.05.09. 18:23:43

@Dr. Gordon Shamway: a nemi erőszak büntetendő, amit az rtl csinál vagy a devizahitelesek átverése viszont a törvények szerint rendben van. Erkölcsileg elítélendő, de a törvények szerint nem.
Nem lehet minden idióta mellé egy ügyvédet állítani, csak azért hogy ne verjék át.

AnnaKarenina 2017.05.09. 18:45:40

Nekem a Sebestyénes rész is kedves: mennyi naivitás kell ahhoz, hogy más minőségnek gondoljuk S.B. Mónika-show-hoz hasonló műsorait, mert ő ügyel az imidzsére, elsmúzolgat a stáb, akár másik stáb embereivel is. :) Ez olyan emberi, nem? :) Aztán láttad az ugyanolyan megalázó műsorát.
Lehet, hogy szóról szóra igaz, ami itt olvasható, de ez igaz erre az országra is. Mindenesetre most jól jön egy RTL-t szapuló cikk. :)

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 18:50:29

@Jóska Pista: nem is ügyvédekről van itt szó. Lehet sajnos jogos, ami erklöcstelen.
De az etikus élethez hozzátartozik az, hogy mondjuk ne az "úgy kell neki, minek olyan hülye"?
A Mónika show esetében 90%- ban funkcionális analfabéta emberekről van szó.
Ha anyád demens lesz, és elteefonálgat félmilliót az EZO tv -be, akkor kit akarsz pofán vágni?
VAgy akkor majd mondjam én is, hogy "mindek tetszett a néninek hülyének lenni"?

exterminador 2017.05.09. 20:37:21

@Dr. Gordon Shamway: a hitelfelvétel és a Margit-szigeten való futkározás szerintem messze nem ugyanaz a kategória. De mindegy, nincs kedvem vitatkozni.

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 23:09:05

@exterminador: akkor talán ezt is felesleges volt ideírni.

Dr. Gordon Shamway 2017.05.09. 23:11:59

@AnnaKarenina: Igen, ezen és is csodálkoztam. Együttérzéssel megveregette a Jó Balázs a kedves munkatársai vállát, és együttérzett velük, amíg azok felhajtották neki az apróvadakat, akiket aztán kedélyesen széttéphetett a nézősereg előtt.
Ez így, ezzel a pózólással talán még rosszabb is.

ngjbp 2017.05.09. 23:39:35

@Dr. Gordon Shamway: Az a fontos ebben, hogy Balázsék elmondták, megbeszélték a szereplőkkel, hogy mi lesz bent, és kifizették őket. Mónikánál átverték a szereplőket, és ki sem fizették őket.

index.hu/bulvar/moni1222/

Dr. Gordon Shamway 2017.05.10. 01:05:48

@ngjbp: ebben feltétlenül igazad van, a történések szintjén valóban beavatták őket.
Az igazság szintjén azonban nem. Mert az így nézett volna ki kábé: "Figyelj, azért vagy itt, mert hajlandó vagy 5000 forintért totális hülyét csinálni magadból, és ez nekünk jó. Bár te most azt hiszed, hogy veled fogunk nevetni, valójában rajtad. A Balázs majd kérdezget, sokszor olyasmit, ami elsőre kedvesnek és érdeklődőnek tűnik, de mi, többiek nagyon jól fogunk szórakozni azon, hogy mekkora idióta vagy, hogy nem veszed észre, hogy éppen egy százas szöget ver a fejedbe. Nyugodj meg, ezt rajtad kívül mindenki, az összes néző a stúdióban és a tévék előtt tudni fogja. Te még nem tudod, de kábé tíz év múlva is rajtad fog röhögni mindenki, és a kis faludban te leszel a "baszós józsi" vagy az "úfós marika", amitől közröhej és megvetés tárgya leszel. De mi a vezérlőben, miközben rábeszélünk a Balázs fülére, abszolút ki fogjuk használni minden édes pillanatát annak, hogy ostobább, műveletlenebb és eszköztelenebb vagy nálunk, és menzás műanyagtálon fogjuk a nálad éppen csak eggyel kevésbé proli nézőnek tálalni a retardáltságodat."
Gondolom, nem ez hangzott el.

Dr. Gordon Shamway 2017.05.10. 01:12:24

@ngjbp: Hamar nyomtam az entert. Szóval ráadásul meg az sem igaz, hogy mindig tudták, miért mennek be:
magyarnarancs.hu/belpol/monika_balazs_a_kibeszelotildeshow-k_kulisszatitkai_ha_csinalni_lehet-53365

A Balázsos részt olvasd. Gyomorforgató.

gabcigirl 2017.05.10. 16:16:26

Ironikus, hogy ennek a minősíthetetlen retek viselkedésű sel * ci viktórrijának a fércbuk - oldalán ott megy a negédeskedés a "harmounijjárau meg a kineziológijárru..."

Anyuka! A lelki béke egyik titka többek közt, hogy ne ... ki az ajtón az anyukákat a gyerekekkel a szakadó esőbe, miután odabolondítottad a kula trash műsorodba ... Meg ilyenek. Annyira bírom, hogy mindig ez a velejéig romlott, sunyi réteg nyomja a trash ezo-ganyét...

kijár neked a faxkorbács 2017.05.29. 18:32:30

Nagyon, de nagyon igazad van.
A retek klubnak csak a nézettség számít, hogy aztán kivel mi történik, le van szarva...
nagyon sajnálom, hogy nem kaptak a nyakukba egy 100%os reklámadót.

Bálint Bátori 2017.08.02. 14:47:27

Azokat, akik itt hitetlenkednek, egyszerűen nem értem. Így mentek a dolgok, sőt még durvábban.
A Mónikát a Balázzsal gyakran összemossák, amikor azt mondják "kamu" volt minden. A Balázsnál ez így is volt, a Mónikánál viszont nem, ott mindenki igazi volt. Nem tudom miért volt megengedve a kamu a Balázsnál, miközben a Mónikánál nem, de ez volt a helyzet. Jobb volt a Balázsnak dolgozni, mert lényegesen könnyebb volt felhívni pár statisztát és összerakni egy akármilyen sztorit papíron, mint a valós fogatlan prolit megtalálni az utcán / kocsmában / hajlátkatalnszállón / stb. és rábeszélni hogy bejöjjön az origi sztorijával. Igen, kaptak érte pénzt, de ez nem jelenti azt, hogy kamu lett volna ami miatt bejöttek. Nem volt kamu, az igazsággal jöttek szerepelni.
A "szereplőválogatás" (begyúrás) valóban hazugságokkal történt a legtöbbször, de csak a "másik félnél" volt erre szükség. A sztori két félből áll, az egyik aki valamit tényleg akar a másiktól, a másik viszont hallani sem akar találkozásról az elsővel, pláne nem egy tévéműsorban. Ezért "kényszerült" a stáb egy "alternatív igazságot" tálalni, amelyre a delikvens ráharap. Az első felet ki kellett faggatni a másik szokásairól, kedvteléseiről, sé így kellett felhívni a másik felet, olyan témára behívva őt, amire nagy valószínűséggel ráharap és igent mond.
Milliószor hallottam a műsort néző emberektől, amint egy szereplőről beszélve azt mondták: "hogy lehetett olyan hülye, hogy bement ezzel a tévébe?" Csakis egyféleképpen lehetett "olyan hülye", mégpedig úgy, hogy fogalma nem volt, hogy mi fog vele történni, vagy teljesen téves fogalmai voltak róla.
Példa sztori: adott egy barátnő, akinek a telefonszámához egy "kontakt" ajánkásával jutunk. A kontaktok azok az élet sűrűjében lévő, sok embert ismerő, builzós-haverkodós emberek, akik ingyen és bármentve segítettek sztorikat találni. Hogy miért tették sosem értettem, talán azért, mert elmondhatták, hogy "ismerek egy srácot az RTL-től, szokott hívogatni, segítek neki castingolni". Ezeket végighívtuk minden héten, hogy "Mi újság van?" . Példa sztorink esetén az egyik kontakt elmondja nekünk, hogy ismer egy csajt, akit vert a férje és nagyon szeretné nyilvánosan megalázni. Megkaptuk a núő számát. Hívjuk a nőt, és mondjuk neki, hogy az RTL-től vagyunk és XY jóbarátja ajánlotta őt, és mit ad isten, pont a párkapcsolati erőszakról készítünk műsort, bejönne-e ilyesmibe hozzászólni. Kapna egy kis utiköltséget is 10.000 Ft-ot. Kis vacillálás, kis búgás neki a telefonban, esetleg egy személyes találkozó vele valahol egy kávézóban a városban ahol elbűvöltük hogy ő micsoda képernyőre termett jelenség, a végén a legtöbbjük elvállalta. Ezután elkezdtük pedzegetni neki, hogy a Józsit is felkeresnénk, hogy "hitelesítsük a történetét", hiszen bárki mondhat bármit. Megadná-e a telszámát a Józsinak illetve meséljen már a Józsiról pár szót. A nő elmondja, hogy aJózsi egy aggresszív állat és csak a pia és a horgászat érdekli, esetleg a búvárkodás.
Hívjuk a Józsit és mondjuk neki a következőt: RTL-Klubtól keressük, tervezünk egy jó kis műsort, ahol főleg a horgászatról és a búvárkodásról lesz szó, de szóba kerülhetnek párkapcsolati témák is és meglehet, hogy találkozik egy "meglepetésvendéggel" is. Józsi örül, hogy valami neki való dologban ő lesz majd a nagy "szakértő" a tévében és a haverjai milyen irigyek lesznek, a meglepetésvendéget meg elereszti a füle mellett.
A valóságban végül az történt, hogy bejött Józsi a stúdióba, leült, Mónika pedig azt mondta neki: "Józsi, hallom te szeretsz horgászni". Mire Józsi "Igen, nagyon szeretek horgászni". Mónika: "A párkapcsolataidban viszont nem vagy ilyen szerencsés. Eljött hozzánk egy régi ismerősöd, Ilonka". Erre belép Ilonka, Józsi el van képedve, szóhoz sem jut, utána meg köpni nyelni nem tud mert záporoznak rá a vádak, és Mónika is elkezdi ezerrel osztani. Ilonka is el van képedve, hogy hogy kerül ide a Józsi, hiszen előtte megígértette velünk, hogy biztos nem lesz itt. Mi persze lelkesen mondtuk, hogy biztos nem lesz. pedig addigra már kétszer voltunk a lakásán és aláírt szerződése a zsebünkben volt, hogy tutira jön (a horgászos-búváros műsorba). Mire vége lett az adásnak mindkét fél úgy érzi magát, mint akin átment az úthenger és tett rajta még pár fordulót. A "Józsikat" nem nagyon sajnáltuk, mert legalább volt valami "erkölcsi alap" ami miatt "megérdemelte" a "büntetését", hiszen Józsi egy aggresszív nőverő állat volt és egyáltalán nem kár, hogy ezt most mindenki megtudta. Más kérdés, hogy minekt senki sem hatalmazott fel rá, hogy igazságot tegyünk, de "ilyen a showbiznisz".
És kicsit azért sem sajnáltuk őket, mert hülyébbek voltak nálunk, mert hagyták magukat megvezetni, mert bedőltek, tehát megérdemelték a sorsukat, kihullottak az evolúció rostáján.

Bálint Bátori 2017.08.02. 14:53:48

A szereplőket adás előtt "fel kellett gyúrni" ami abból állt, hogy hangulatba hozzuk, ha az adás azt kívánta meg, hogy verekedés legyen, akkor olyanokat kellett mondani az egyiknek, hogy "Most voltam a Józsi öltözőjében, és azt mondta nekem, hogy a jó kurva anyádat". Érthető, hogy amint az ember bement és meglátta a Józsit, egyből pofánbaszta. Mónika meg ilyenkor vágta a pofákat, hogy "micsoda emberek ezek", de közben nagyon jól tudta, hogy attól lettek olyanok ezek az emberek, hogy a stáb az elejétől a végéig abba az irányba lökdöste a sztorit és vele együtt a benne szereplőket, ami előre el volt tervezve róluk, hogy a végén ő pofákat vághasson rájuk.
Adás után a stúdióból kilépő szereplők annyira idegesek voltak, hogy első indulatukban általában a másik félre fókuszáltak és össze sem állt bennük, hogy kiknek a tevékenysége vezetett oda, hogy mindez megtörténjen.
Az adás felvétele után nem egyszer volt hangos az RTL-Kulb aulája hangoskodó szereplőktől, akik nem akartak hazamenni amíg nem tisztázzák a dolgokat. Sok szerkesztő ilyenkor odalépett hozzájuk, megértően a vállukra tette a kezét és azt mondta nekik "Én sem tudtam Marika, hogy a Józsi ezt tervelte ki ellened", vagy más hazugságokkal mosta ki magát. Volt, aki bevallotta, hogy hazudott. És volt, aki egyenesen elbújt a szereplő elől, akivel fél órája még sikeresen elhitette, hogy a legjobb barátja.
Egy alkalommal még magának Balázsnak is menekülnie kellett egy oldalsó garázskapun keresztül, mert a főbejáratnál egy átvert maffiózó szereplő várta, hogy szétverhesse az arcát.

A.P.L. 2017.08.28. 08:13:53

Szia szeretnék kérdezni tölled valamit ( remélem nem gond a tegezéd?) Egy pér hete engem is meg kerestek az RTL töl és folyamatosan NEM et mondtam a szereplésrd az új talkshow jukban ! De ők nagyon nagyon erőszakosak és sajnos nem nyugodnak bele ha az ember NEM et mond nekik és addig addig beszélnek és rá vesznek rá vezetnek a dolgokra és sajnos a dolog odáig ment hogy aláírtam az a szerződést amiben 1 milliós kötbért kellene megfizetnem mivel én nekem ma lenne a felvétel de nem megyek el (kislányommal eggyütt) a felvltelre folyamatosan hívogatnak sms eket írogatnak és még ráadásul még fenyegetnek is a rendőrségel stb. ! Nagyon meg köszönném mielőbbi válaszod hogy egyátalán van e mitöl félnem vagy nincs? Válaszodat köszönöm és nagyon jó hogy rá találtam ezekre az írásaidra!

ngjbp 2017.08.28. 09:08:12

Szia! Rögzítsd telefonnal, másik telefonnal, diktafonnal vagy bárhogy a fenyegetőzésüket. (Akár hívd vissza őket és provokáld ki.) Utána küldd el az RTL-es hívó számával együtt a felvételt nekem az ngjbp.85@gmail.com -ra. Ezt követően tudok segíteni. Üdv, Gábor
süti beállítások módosítása