Alapítva 2009-ben | Alapító-főszerkesztő: Németh Gábor | Goldenblog 2011

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

Mi a baj a Szigettel? - vendégposzt

2017. augusztus 19. - Füzi Viktor

– Hangos! – vágja rá tétovázás nélkül Sanyi bácsi, kaszásdűlői lakos. Örül a kérdésnek, mert az „elviselhetetlen dübörgés” régóta a bögyében van.
– Meg a sok drogosalkoholista csavargó! – kontráz rá Jolika néni, Óbuda minden önjelölt és foglakozás szerinti házmesterének szószólójaként.
Zoli, aki tizenhat éves kora óta büszke népnemzeti, azt mondja, nem is a zaj, inkább a büdös füves hippik, meg a sok buzi a probléma.
Nóri, a húszéves rocker tömören úgy foglalja össze: „szar zene, szar emberek, drága belépő”. Bevallom, az ő véleménye egész közel áll az enyémhez. Finomhangoljuk egy kicsit!

b5717bbeaa94497a840b21f6e8fdf8f8_th.jpg

Házmesterisztán bejáratott rutinja, hogy amint valamely inger csak egy centivel is átlépi meglehetősen alacsony tűréshatárát, Jolika néni tárcsázza a 107-et, vagy felböfögi a varázsigét: „be kéne tiltani”. Így megy ez a Sziget Fesztivállal is már emberemlékezet óta.
Egy magára valamit is adó trolldemokráciában a népe felett őrködő atyuska ilyenkor meghallja az országot két kezével felépítő, és már csak egy kicsit pihenni akaró kisember panaszát – feltéve, hogy hangját egy nagyobb érdek nem nyeli el a mennyei trónushoz félúton.  Mondjuk, olyan üzleti féle. Jelen helyzetben hálásak lehetünk, hogy a be nem tiltás nem visz szavazatot, és így utóbbi magasabb rendező tud lenni. A Szigetnek bőven kijár ugyan a kritika, a célpontot nem létezése, hanem nívója képezi.
Ha valaminek örülni lehet, hát annak, hogy egyelőre olyan országban élünk, ahol létezhet Sziget Fesztivál. Legyen bármily aljadék, ha betiltása kerülne napirendre, elsők közt állnék föl, és tiltakoznék. Minthogy jelenleg ilyesmi kilátásban sincs, és senkinek a jogát megvédenem nem kell, hogy a kultúra pöcegödrében kedvére dagonyázzon, nincs más hátra, mint belemerülni a részletekbe.

A korrektség jegyében ejtsünk szót első körben a pozitívumokról! Tudnivaló, hogy a Sziget mégoly ígéretesnek indult. Az összevetés kedvéért: 1997-ben a csúcsfellépő David Bowie, a huszadik század egyik legkiválóbb előadója volt, míg 2017-ben Pink, a kamurocker ripacskodással és művi meg nem értettséggel házaló kultúrbűnöző. Húsz éve egy ezresébe került az akkor havi átlag 38573 Ft nettó bérből élő magyarnak, hogy élőben láthassa a köztünk élő legendát. Idén 198400 Ft nettó átlag mellett 22500-ért csodálhatja meg a leghitványabb értelemben vett fősodor egyik zászlóvivőjét.
A romlás lassanként, évről évre zabálta föl a valaha szebb napokat látott brandet, amely még tíz éve is tudott olyan neveket villantani, mint Nine Inch Nails, The Chemical Brothers, Faithless, Tool vagy (az idén öngyilkosságot elkövető) Chris Cornell. Ahogy emlékszem, az akkortájt fanyalgók legfőbb kifogása volt, hogy a Sziget nem aktuális „nagyágyúkat”, hanem lefutott előadókat hoz.  Ez az önfeledt konzumerizmusban fürdő megszólalás épp olyasmit írt a fesztivál számlájára, ami akkor már jóval kevésbé, mint a kezdetekkor, mégis javára szólt: lemaradást a rohamléptekben korcsosuló közízléstől. Mára megérkezett a méregdrága jegyért cserébe elvárt nehéztüzérség: Macklemore & Ryan Lewis, a Major Lazer és a The Chainsmokers húzzák a Westend ruhaüzleteiből oly ismerős talpalávalót. A szelfigeneráció végre elégedett lehet, igaz, egyre inkább csak a Nyugat-Európából érkezők, akiknek még futja az efféle szórakozásra.  

Az igények kiszolgálása elsőre mentségének tűnhet, valójában éppen, hogy főbűne a Szigetnek. Bizonyára megveszekedett idealista vagyok, de nem ismerek mentséget annak a semmitmondás ringató ölében tenyésző működésnek a propagálására, amely szándékosan ignorál mindent, ami egy üdítőital-reklámnál fajsúlyosabb.
A Sziget törzsközönsége maga a teljes harci díszben pompázó konzumidiotizmus: élménybonbonokat habzsoló homogén massza, a szexiség és fiatalság kultuszának öntudatlan szörnyszülöttjei. Egyik évben megtévesztésig olyanok, mintha hippik volnának, jövőre már inkább rockernek vagy goth-nak tetszenek – mikor milyen kollekciót dob piacra a H&M. A rossz érzés szikrájától sem zavartatva húznak föl zenekaros pólókat, anélkül, hogy az bármit is elárulna zenei ízlésvilágukról. Büszkén tudják, hogy a Ramones meg a Kiss egy zenekar, és még büszkébben szarnak rá – meglátták, megszerették, megvették. Az identitáshiány és jelentés nélküliség sosem volt még ennyire menő portéka.

Az „Island of Freedom” szlogennel a Sziget kifinomult érzékkel reflektál a plázakonform hippiskedésre. Arra az életformára, amely a társadalomból való kivonulás feelingjével pózolva egy hétnyi fesztiválozás erejéig sem képes azt még csak mímelni sem, amely a céges középvezető édesapa bőkezűsége híján nem valósulhatott volna meg, és amely nemhogy politizálna, még annyit sem gondol a világról, amennyit egy pályaudvaron tarháló punk másfél liter Koccintós után kiprésel magából. Ahogy a „freedom” semmi többet nem jelent, mint szabad választást vodka és whisky, napijegy és hetijegy között, úgy a „live fast, die young” is csupán egy jópofa frázis, ami jól mutat pólóra vagy kitűzőre nyomtatva. Amibe a ’68-as generáció emblematikus figurái, Jimi Hendrix, Janis Joplin és Jim Morrison még ténylegesen haltak bele, abba az Y és Z nemzedék már csak úgy, mint Majka Papa.
A Sziget Fesztivál ma egyszerre több és kevesebb, mint egy túlárazott rendezvény nívótlan fellépőkkel: a globalizáció céges propagandával és tömegkultúrával gazdagon díszített kirakata. Olyan hely, amilyennek – ha nem létezne – a földi poklot képzelném.

 

Füzi Viktor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr4012759788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repuloske 2017.08.20. 11:55:13

Feltételezem, a post írója nem a Sziget mellett lakik.

ymel 2017.08.20. 12:03:38

Hat ez egy kusza, kirohanasos, elfogult poszt volt szoviragokkal etc. A Jimmy szerintem az a magyar otoktavos volt, akire te gondolhattal, az Jimi Hendrix.
Egyebkent meg mindig minden szarabb lesz,ahogy oregszunk. Nem?

Celtic 2017.08.20. 12:25:15

Imadom, hogy valaki a Nagyszinpad programjat vetiti az egesz Szigetre...
Oszinten leszarom, ki lep fel a Nagyszinpadon (jo, egy Iggy Pop vagy Sex Pistols meg odavinne), remekul elvagyok a tobbi helyszinen es ilyen szempontbol egyaltalan nem rosszabb a Sziget.

Coligny 2017.08.20. 12:39:40

Le kell szarni a szigetes fesztiválokat, és elmenni azokra, ahol van neked tetsző zene. Én pl. teljesen jól elvagyok Maratonnal, Fezennel és Brutal Assaulttal, pedig régen imádtam az egy hét Szigetet.

Tojglitojas 2017.08.20. 12:59:36

Modoros és értelmetlen, felületes fontoskodó okoskodás. Még az a szerencse te személy szerint kiállsz a sziget létezése mellet. Huhhh, de jó! :)
Belegondolni is rossz, ha nem így tennél, már talán Sziget Fesztiválunk sem lenne? :D

2017.08.20. 13:10:32

Viktor: a tetves kurvaanyáddal foglalkozz inkább, te nyilasházmester fattya!

2017.08.20. 13:14:36

@Artúr a kutya: aki nem értené, hogy mire ez a stílus, annak szívesen elmagyarázom. 15 éve hallgatom ezt a cirkuszt. És tudom, hogy bár mi is kilométerekre lakunk tőle, még további 5-10 km távolságban is tud úgy dübörögni, hogy csukott ablak mögött sem lehet pihenni. És akkor ez a nyálas, élősködő féreg leházmesterezi azokat, akik dolgozni járnak, de miattuk kénytelenek egy héten át kialvatlanul járni munkába.

Ramil Safarov. 2017.08.20. 13:18:20

Betiltanam, aztan neheztuzerseggel szetlovetnem az egeszet, a drogos kurvaanyukkal egyutt.

kvadrillio 2017.08.20. 13:19:06

Áder János azt mondta a határvédelemről szóló beszédében, hogy határtalanul kell szeretnünk a hazánkat

Czinkóczi Sándor
képzavar
ma 9:58
180
261

AKKKOOOOO INTÉZKEGGYÉ MÁÁÁÁÁÁÁ, HOGY NE IGYANAK MOCSKOS IVÓVIZET A MAGYAROK JÓÓÓÓ ?!!!!! FASSZOPÓ ÁLLAT !

ez a sziget-biznisz pedig csak egy maroknyi emberkének tejel milliárdokat ! érdekes, hogy az eü ellátást milyen jól megszervezik az ingyenes országos mentőszolgálattal karöltve ! míg a tényleg beteg magyarokhoz soxor késve érnek oda ugyan ezek a fószerek ! amúgy pedig az egész szigetvendégsereg majdnem egésze kamu ingyen jegyekkel jutott be, főleg a sok sznob öncelebek dfíszesen snassz társasága ! ELMONDÁSUK SZERIN T CSAKIS AZ INGYEN KAJA-PIA MIATT MENTEK KI ! :o))))))) TEHÁT A SZIGESFESZT TELE VOLT ÉLŐSKÖDÖK SZÁZAIVAL, EZREIVEL ! :o)))))

kvadrillio 2017.08.20. 13:21:55

INGYEN KAJA-PIJJJA...ÉS BELÉPŐ......A SZNOB ÉS ÉLŐSKÖDŐ ÖNCELEBEKNEK ! AKÁRCSAK A GLAMUUUUUR MEG EGYÉB SZERVEZŐDÉSEKEN...:))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2017.08.20. 13:24:15

Óriási ásványvízbalhé tört ki Amerikában

Azzal vádolják a Nestlét, hogy "100% természetes forrásvíz" címkével árulja a sima vizet.

:olio))))))))))))))))))))))...MINDIG MONDOM, HOGY A KAPITALIZMUS ÓRIÁSI CSALÁSOKON ALAPUL !!!!! :o)))))

Köldök_szösz 2017.08.20. 13:25:45

Gondolom az emberek. Mindent az emberek basznak el.

Köldök_szösz 2017.08.20. 13:26:44

@kvadrillio: Mi máson alapulna? Alapvetően minden business a másik becsapása átbaszása hogy neked jobb legyen valahogy.

2017.08.20. 13:27:04

@kvadrillio: ne haragudj, megnéztem a hozzászólásaidat és felmerült bennem egy kérdés. Te elmebeteg vagy? Úgy értem, van róla papírod?

blöff 2017.08.20. 13:35:44

Ez nem csak a szigetre igaz, hanem majdnem az összes fesztiválra. Unalmas már ez az örökös és kényszeres fesztiválozás, mintha ez lenne a szabadság és a jólét netovábbja, a vágyak beteljesülésének célterepe, az igazi high life, az ember tízezredmagával egy poros, szennyes helyen, félrészegen óbégat, vagy éppen sorban áll, miközben két helyről bömböl vmi aktuális és fancy kerregés, nyivákolás.

Duplaxiii 2017.08.20. 13:38:41

Lássuk be, a sziget egy üzleti vállakozás, semmi több.
Nem értem, hogy ez és minden hasonló olyan helyen kerül megrendezésre, ahol nyugodtan szórakozhatnak és senkit nem zavarnak?
A sziget nem egy koncert egy stadionban.
Ez egy többnapos fesztivál egy réteg számára.
Nálunk berakták a város egy frekventált helyére, jogos, hogy a észak Buda és Pest közel félmilliós lakosságának ez nem tetszik.
Én hosszú évekig hallgattam a panelekről visszaverődő szar tuctucot éjjel Angyalföld belső részében. És tudom, mi hallható Újpesten, csak azért, mert tarlós az óbudaiak miatt a Duna felé fordítatta a sátrakat.
OK, szórakozzanak, tőlem egész évben tegyék. De ha engem és sok százezer embert nem érdekel, de nyáron negyven fokban ablakot nyitnának, pihennének mert nekik ez nem fesztiválidő, hanem másnap dolgozni kell menni, azért tiltakozhatunk, nem?
Nekünk ez nem közérdek (senkinek sem az), hanem egy kft.nek hatalmas üzlet, a zenekaroknak is az, és egy halmaznak szórakozás.
Tessék ennek megfelelően csinálni!
Woodstock sem a Centra Parkban volt.
De ismétlem: ez nem egy koncert, egy Pink Floyd egyszeri, egy alkalomra szervezett koncerje más, mégha 200 ezren mentek is ki rá. Elvitték a reptérre. Itt hoszú ideig kell kerülgetnie a lakosságnak a szórakozókat, majd éjjel hallgatni a kéretlen zenéket.

Helyszíni zsemle 2017.08.20. 13:44:39

Szerintem korrekt leirasa ennek a verlazito konzumidiota jelensegnek.
Gusztustalan, hogy olyan emberek, akik beleszulettek egy joleti tarsadalomba, es a legnagyobb problemajuk az, ha a postas kesve hozza ki a legujabb ajfonjukat, vagy a fosbukon nem lajkoltak elegen a tegnapi hanyasukat, ugy viselkednek, mintha masnap megsemmisulne az egesz naprendszer.
UNDORITO EZ A POFATLAN AGYATLAN ELKENYEZTETETT KONZUMIDIOTIZMUS !

Helyszíni zsemle 2017.08.20. 13:47:01

Szerintem korrekt leirasa ennek a verlazito konzumidiota jelensegnek.
Gusztustalan, hogy olyan emberek, akik beleszulettek egy joleti tarsadalomba, es a legnagyobb problemajuk az, ha a postas kesve hozza ki a legujabb ajfonjukat, vagy a fosbukon nem lajkoltak elegen a tegnapi hanyasukat, ugy viselkednek, mintha masnap megsemmisulne az egesz naprendszer.
UNDORITO EZ A POFATLAN AGYATLAN ELKENYEZTETETT KONZUMIDIOTIZMUS !

MEDVE1978 2017.08.20. 14:03:02

A Sziget miért szar problémakör rendkívül komplex, nagyon sok mindenki motivációját meg kell érteni. Én Óbudán lakom, bár a Szigettől némileg távolabb, valóban lehet hallani néha, ugyanakkor annyira mégsem zavaró. Szerintem mindenki bírjon ki egy hetet a köz érdekében, más is megteszi jóval hosszabb ideig (aki a bulinegyedben lakik, aki forgalmas út mellett lakik stb.). A Sziget pedig ha tetszik, ha nem, ma egy turisztikai látványosság, ami a rendezőkön kívül még nagyon sokaknak sok pénzt hoz, a magyar államot, így mindannyiunkat beleértve.

Visszatérve mondjuk a jegyárra. Megértem a Szigetet, meg kell nézni egy Novarockot vagy egy nyugat-európai fesztivált. A jegyek legalább azon a szinten vannak. Tavaly voltam a Rock in Viennán, a legolcsóbb jegy 90 EUR volt, ami azért jelentősen drágább mint a Sziget. CSerébe kaptam egy Slayer-Apocalyptica-Rammstein koncertsorozatot. Viszont mást valóban nem tudtam volna semmit csinálni, ott piálni tudtál még és kész, más program a fesztiválhelyszínen nem volt (Volt még egy színpad jellemzően osztrák vagy német zenekarokkal). 1997 óta átalakult a zenevilág. A kilencvenes években még ott tartott a dolog, hogy az internet nem volt alkalmas nagy mennyiségű adat továbbítására magánfelhasználóknak. Az új albumokat döntően megvették az emberek CD-n vagy kazettán, a zenekarok többségének a lemezeladásokból volt pénze. Turnékat, fesztiválokat inkább azért vállaltak, hogy népszerűsítsék a lemezeket és koncertfeelinget adjanak a rajongóknak, saját maguknak. Nem a masszív bevétel miatt. Időközben minden megváltozott, 10 másodperc alatt letöltesz egy albumot ingyen torrenten, vagy egyszerűen betöltöd youtube-on. Ez indokolja az 5-szörös áremelkedés helyett a hússzorost, még úgy is, hogy egyébként a bevételi struktúra is még megváltozott (A Sziget jóval több pénzt szed be a vendéglátósoktól és szponzoroktól, mint a 90-es években).
Ezért szerintem a Szigetnek - részemről - nem a jegyár a fő problémája, hanem a zene. Folyt. köv.

MEDVE1978 2017.08.20. 14:15:14

Folyt. A zenét illetően ugye meg kell nézni, hogy kiknek szól a fesztivál. Alapvetően több fő csoportnak nem tetszik a Sziget programja. Az egyik a rockereké, mivel a Szigetről nagyjából teljesen kikopott a rock. Mivel én is ebbe tartozom, nem is nagyon erőltetem. A másik az általános magyar zenefogyasztók, akik meg szintén nem találják meg a Szigeten a számításukat, mert ugye az éppen kurrens magyar előadók általában nem nagyon láthatóak, illetve a legfrissebb nemzetközi előadók meghívására meg nincs pénz.
A Sziget ezért ügyesen átpozicionálta magát a zenéről a szórakoztatásra. Az egészet erősíti összességében az is, hogy a külföldiek aránya drasztikusan emelkedett, ma már csak kb. 30%-a a látogatóknak magyar. Eléggé nyilvánvaló, hogy üzleti szempontból őket is megpróbálja megtartani a rendezőgárda. Így gyakorlatilag a fesztivál beállt arra, hogy döntően őket szolgálja ki: fiatal huszonéves nyugat-európaiak zenei ízlésének megfelelő zenekarokat hoznak a Szigetre, illetve rengeteg bulimozzanatot behoztak.
Gerendai viszont éppen most nyilatkozta, hogy idén valószínűleg ez a vonal kifújt, mert nem hozta a számokat.
Érdekes lesz, hogy mi a következő lépés, mert a rendezőknek váltani kell, úgy tűnik a "bulivonal" némileg kezd kifáradni, a befektető viszont telt házat akar. Az interjúban, amit Gerendaitól olvastam azt láttam, hogy mostantól a befektető több fesztivál nevében fog tárgyalni a zenekarokkal, így akár elképzelhető, hogy jobb lesz a következő években a felhozatal.
Addig is szerintem arra lehet számítani, hogy a Volt-on esetleg lesz több, a magyaroknak érdekesebb fellépő, a Sziget pedig legfeljebb 1-2, magyarok számára érdekes zenekart mutat majd fel. Az ár majd szépen emelkedik, mondjuk 1000-1500 forintonként, ami még nem nagyon fáj.

Prognozuoti Blasio 2017.08.20. 14:21:15

@Artúr a kutya: Azért nem tudsz aludni, mert nem vagy fáradt! Menj el dolgozni.

ff48bp 2017.08.20. 14:33:43

Vajon hány decibel az a hangerő, ami alatt már nem lehetne élvezni a koncerteket? Ezt megmérte már valaki? Szerintem ideje lenne és azon a hangerőn kellene koncerteket hangosítani. Igazából nem értem, hogy mitől lesz jobb egy zene akkor, ha több órán át csak akkor hallja az ember a másikat, ha ordít.
Amúgy igen: régen én is jártam koncertekre és utána több órán nem hallottam, csak ha a fülembe ordítottak, de rosszabb is lett a hallásom. Szóval érdekelne a hangerő kérdése.
Jó, persze, tudom: minél részegebb valaki, annál nagyobb hangerőt kíván, de mi van azokkal, akik nem isznak alkoholt, vagy megállnak két sör után?

2017.08.20. 14:43:48

@Prognozuoti Blasio: értem. Biztosan nem azért, mert a szó szoros értelmében rezeg az ablak a dübörgéstöl. Te biztosan tudod. Ki a dílered, hogy olyan jó anyagot kapsz, amitől átalszod az egészet? :)

Füzi Viktor 2017.08.20. 14:50:34

@repuloske: Történetesen úgy 15 perc sétára tőle, a Bogdáni úton.

Zalai Béla 2017.08.20. 14:52:03

Bezzeg a mi időnkben! Akkor még a nosztalgia is jobb volt! Szécsi Pál meg Illés koncertekre jártunk, nem a Bowie-féle drogos hippizenét hallgattuk!

Ferenc Cserepkei 2017.08.20. 15:32:15

Drága cikkíró,
Tessen jobbat csinálni! A sziget tömegigényeket elégít ki, a hét alatt ki tudod válogatni azt a néhány fellépőt ami érdekel. Célirányosan azokat nézd meg. Tudom van 1 kis gond: ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice?utm_source=tedcomshare&utm_medium=email&utm_campaign=tedspread-b Az élet màr csak ilyen...

röf 2017.08.20. 15:48:13

Úgy tudjuk, a Sziget világéletében veszteséges volt.
(Akkor is, amikor nyereséges volt.)
Egyszer mindenért fizetni kell.....

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2017.08.20. 15:53:59

David Bowie történetesen a leggyérebb látogatottságot hozta már húsz éve is, hiába volt akkor a "legnagyobb" név. De ugyanez igaz Prince-re is, hogy egy közelebbi példát mondjak, ő se hozta vissza az árát. Idén meg teltházas volt Pink és a szombati nap is, pedig aznap két fellépő meg is változott, miután az utolsó pillanatban lemondták. PJ Harvey-re meg a kutya se volt kiváncsi. Ennyit a legendás nevekről.

moonlight777 2017.08.20. 16:17:33

a francba a szigettel, a környéken lakó újpestiek egy hétig nem tudnak aludni, mi a fasznak kell egész éjszaka nyomni a nyomorékoknak...

moonlight777 2017.08.20. 16:25:32

@MEDVE1978:

néha hallani nem ugyanaz, mint egy hétig non-stop teljesen ellehetetlenítve mormális emberek pihenését.... és nem, nem vagyunk hajlandók megérteni, más faszával meg ne verd itt a csalánt..

Etniez 2017.08.20. 16:27:10

@repuloske: Szia! Sziget mellett laktam úgy 15 évig, Szigetre is kijártam
A zaj és a tömeg megnő, de nem olyan szintre, amit egy hétig nem lehet elviselni.

Hagyjukmá' a nyígást.

Etniez 2017.08.20. 16:29:00

@Artúr a kutya: Egy hétre teljesen vállalható az a zaj, amit a Sziget este kibocsájt.

Ramil Safarov 2017.08.20. 16:31:44

@Ferenc Cserepkei: "Tessen jobbat csinálni! A sziget tömegigényeket elégít ki, "

Nem kell jobbat csinalni, az ilyen alantas igenyeket nem kell kielegiteni. Az olyan tomeget, ami erre kivancsi, azt halomra kell loni.

Etniez 2017.08.20. 16:34:19

@nyomasek_bobo: Legendák nem a jegyeladások miatt legendák.

2017.08.20. 16:42:56

@Etniez: aki egész nap a farkát veri vagy akinek olyan fekvésű a lakása, annak igen.

2017.08.20. 16:46:55

@Etniez: mondok egy vicceset. A szigettel szemben, a Duna partján szinte semmit sem hallani belőle. Ugye a fák elég jó hangszigetelők. De gyere ki Békásra vagy Újpestre, lehetőleg panelházba, 4. emelettől felfelé és máris érzékelheted, miről van szó. Tavaly Újpalotán is élvezhető volt.

Etniez 2017.08.20. 16:50:03

@Artúr a kutya: Flórián térnél laktam, ott is hallható, de egy hétig ki lehet bírni.
Most költöztek el a szomszédjaim, egy évig laktak mellettem, na ők pokollá tették az életemet. Hetente 3-4X keltettek fel random éfél és hajnal négy között.
Ahhoz képest a Sziget semmi.

RobinaHood 2017.08.20. 17:02:34

Világos, rossz a zene, drága a belépő, két hétre oda a környék közlekedése (tömeg és autó egyaránt), másfélre a lakók nyugalma is, de nem baj, de jó nekünk, hogy van ilyen... (Egyébként nem kéne betiltani, egyszerűen vagy olyan helyet kell neki találni, ahol nem zavarja legalább két kerület lakosságát, vagy olyan korlátozásokat előírni ÉS szigorúan betartatni, mint a maximum 11-ig tartó hangos zene. )

2017.08.20. 17:36:50

@Etniez: a hallható az kevés. Aki szerint elviselhető, az egyszer élvezze végig olyan helyen, ahol sok panaszos lakik. Ez az egyik. A másik, hogy nem vagyunk egyformák, van aki a vasút melletti bokrokban is tud aludni, de ugyan, pár ezer, tízezer ember szórakozásával ne tegyék tönkre dupla annyi pihenését!

igazi hős 2017.08.20. 18:18:06

Voltam kint párszor a Szigeten, Kispál, PUF, Quimby, Tankcsapda, Blink, meg amikre nem emlékszem. Idén lett volna időm rá, de nem találtam olyat napot, amire kimentem volna. Most vagy a poszterhez hasonlóan elkezdem ekézni a rendezőket, vagy bevallom, hogy ebből bizony kiöregedtem. Én inkább az utóbbit választom. Nem szégyen a kor, csak egy kicsit kellemetlen.

Bobby Newmark 2017.08.20. 19:09:37

@Artúr a kutya: Kvadrillionak lassan, de nagyon látványosan és ijesztően ment el a józan esze az elmúlt években.

2017.08.20. 19:23:24

@Bobby Newmark: na jó, de ez már közveszélyes :)

Etniez 2017.08.20. 19:26:26

@Artúr a kutya: Még mindig évi egy hétről beszélünk.

2017.08.20. 19:51:06

@Etniez: jártál egy héten át munkába úgy, hogy napi ket-három órát alhattál?

Etniez 2017.08.20. 21:45:48

@Artúr a kutya: Fent írtam, egy évig jártam úgy.
A Sziget időpontja ismert fél évvel előre, ha annyira gáz akkor tudod a szabidat akkora kérni.

2017.08.20. 21:57:31

@Etniez: több tízezer embert kényszerítenél, hogy alkoholista turisták szórakoztatása miatt igazítsa a szabadságát az egyáltalán nem idevaló szigethez? Ami egyébként sem mindig kivitelezhető. Sőt, azt hiszem, inkább nem.
Hogy éjszaka a bunkó szomszéd felébreszt, az nagyon nem azonos azzal, hogy egyáltalán nem tudsz pihenni.

blöff 2017.08.20. 22:14:52

@igazi hős: nem lehet mindent a korra fogni, fiatalon is lehet kva unalmas és fos az n+1-dik fesztivál.

Bobby Newmark 2017.08.21. 11:44:23

@Artúr a kutya: Mondjuk szerintem fáradt ember tud aludni. Ha ennyire nem vagy fáradt, akkor azon a héten meló után még fuss le egy pár kilométert, vagy gyúrjad szarrá magad, vagy valalmi...

2017.08.21. 12:12:21

@Bobby Newmark: fáradt, kimerült ember nem tud rendesen aludni.

Bobby Newmark 2017.08.21. 12:13:57

@Artúr a kutya: Ez faszság. Ha igaz lenne, akkor életedben egyszer tudnál elfáradni, utána meg meghalnál a kimerültségbe, mert ugye nem tudsz aludni.

2017.08.21. 12:36:29

@Bobby Newmark: ez többek közt tapasztalat.

Bobby Newmark 2017.08.21. 12:37:37

@Artúr a kutya: Valami nagyon el van baszódva az alvókáddal akkor.

2017.08.21. 13:11:11

@Bobby Newmark: ha nekem nem hiszel, kérdezz biológust, orvost. Nem tudok többet hozzátenni. A környékbeliekkel beszélgetve sokunknak "el van baszva", mert a szigeti vagy egyéb permanens zajforrás miatt tízből nyolcan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak miatta aludni. Lehet kételkedni, de inkább nézz utána, mielőtt hülyézel.

Bobby Newmark 2017.08.21. 13:41:52

@Artúr a kutya: Igen, persze, majd én fogok biológus után kajtatni, hogy meggyőzz a hülyeségedről! :D Ezt hogy a picsába gondoltad? :P

Egyébként körülbelül féltucatnyi megoldásom van arra, ha nem tudok zaj miatt aludni, úgyhogy nagyon sajnálom, hogy neked egy sem jut eszedbe. (Fentebb említett fizikai fáradtság, elnyomni saját zenével, füldugó, füldugós fülhallgató, szex, altató)

2017.08.21. 13:49:54

@Bobby Newmark: ne haragudj, ezzel a színvonallal keresd fel anyukádat.

Artúr a kutya (törölt) · http://arturakutya.blog.hu 2017.08.21. 13:54:03

@Bobby Newmark: megnéztem, mit alkottál itt a közelmúltban. Te egy igazi prolihisztor lehetsz, annyira értesz mindenhez.

Bobby Newmark 2017.08.21. 14:00:40

@Artúr a kutya: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten... Ha neked ez a vitakultúrád, hogy az az érved, hogy majd ÉN menjek és nézzek utána, akkor bocs, de én meg megyek faszparasztba. Evvan.

Egyelőre még mindig az a helyzet, hogy neked van egy triviális problémád, ami téged zavar, és hülye vagy hozzá, hogy megoldd, és azt várod, hogy a világ idomuljon hozzád.

Artúr a kutya (törölt) · http://arturakutya.blog.hu 2017.08.21. 14:06:23

@Bobby Newmark: mint mondtam, prolihisztorságoddal nincs miről beszélnem.

kvadrillio 2017.08.22. 09:31:59

@Artúr a kutya: ...én is belédolvastam....., AQMIBŐL 1 PILLANAT ALATT KIDERÜLT, HOGY A SZEMÉLYESKEDŐK A LEGPRIMITÍVEBB EMBERKÉK ! :o)))))))...NA EZT A PÁR KARAKTER IS KÁR VÓTTT BELÉD ! :o)))

Artúr a kutya (törölt) · http://arturakutya.blog.hu 2017.08.22. 11:45:52

@kvadrillio: túl sok személyeskedést nem találhatsz tőlem. Amit igen, az meg indokolt.
süti beállítások módosítása