Alapítva 2009-ben | Alapító-főszerkesztő: Németh Gábor | Goldenblog 2011

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

ÚJ EGYENLÍTŐ BLOG

Miért írj alá az olimpia ellen?

2017. január 27. - ngjbp

A Momentum Mozgalom tegnapig a szükséges 138 ezer aláírásból 55 ezret már össze is gyűjtött a budapesti olimpia ügyében tartandó népszavazás kezdeményezése érdekében. Alig kezdték el a gyűjtést, így ez már most komoly eredmény. Az utcákon és az aluljárókban sorok kanyarognak a pultoknál aláírni. Szerintem érdemes beállni az egyik ilyen sorba. El is mondom, miért.

  1. A legkézenfekvőbb érv a budapesti olimpia megrendezése ellen az ár, amit fizetnénk érte. Becslések szerint az olimpia 770 milliárd forintjába kerülne az adófizetőknek. Megtérülése egy ilyen eseménynek világszerte ritka, így jó eséllyel mi is bukóval zárnánk, és évtizedeken át nézhetnénk, ahogy szétrohadnak a kihasználatlan, feleslegessé vált sportlétesítmények.
  2. Véleményem szerint nem szabad olimpiára szűk ezermilliárd forintot költenie egy olyan országnak, amelyben a kórházak pénze nem elég rendes ételre és WC papírra, ahol milliók éheznek és élnek létminimum alatt, és ahol mindent és mindenkit megfojt a korrupció, aki nem Felcsútra született. Nálunk gyerekek és idősek fagynak meg az otthonaikban télen, kapjunk már észbe!
  3. Képletesen szólva most először van hatalmad kiverni Orbán Viktor kezéből jelzés értékkel a focilabdát. Miért ne élnél vele, ha ez csak egy percedbe kerül egy stand előtt Budapest bármelyik csomópontjánál? Ha egy népszavazáson sikerülne megakadályozni az olimpiai pályázatunk megvalósulását, azzal akkora és olyan egyértelmű gyomrost kapna ez a hatalom, hogy utána kétszer is meggondolná, mindent megtehet-e pusztán a hobbija kiélése érdekében. (És itt megjegyezném, hogy nem vagyok híve annak, hogy valamit csak azért bojkottáljunk, "mert Orbán Viktor és mert patás ördög és mert fúj". A kvótanépszavazáson például - coming out következik - nemmel szavaztam. Egyszer majd megírom, miért. De ezt az olimpiai őrületet mindenképpen meg kell akadályoznunk - én így gondolom.)

kedvesemberek.jpg

GONDOLATOK

1. Jelen posztomhoz választhattam volna frappánsabb képet is, de aztán rájöttem, hogy ennél jobban semmi sem illene a témához. Este hazafelé sétálva szíven ütött a kérdés, hogy milyen válság, mekkora kétségbeesés vezethet egy anyát ezen sorok megírására és kiragasztására a dermesztő hidegben? Hívjátok fel, segítsetek neki és a többi éhező gyereknek és anyának a 2024-es olimpia hazájában. Igen, cinikus vagyok.

2. A minap egy - mondjuk úgy - 'gazdag' ismerősömmel beszélgettem az olimpia kérdéséről. (Nem szeretek dobálózni a "gazdag" jelzővel, mert tudatában vagyok annak, hogy Te, a poszt olvasója és én is a világ leggazdagabb szűk 1 százalékát képviseljük. Pusztán azzal, hogy fűtött szoba, számítógép, telefon, internetkapcsolat áll rendelkezésünkre. Ez szomorú persze, de tény.) Szóval ez a barátom azt felelte, mikor erről az aláírásgyűjtésről kérdeztem, hogy "nekünk, vállalkozóknak az olimpia nagyon jó lenne. Akinek pénze, lehetőségei, cégei vannak, az jól járhat vele. Ugyanakkor, aki érez felelősséget, annak nem szabad támogatnia, mert a kis emberek és az ország belerokkanna a költségekbe".

3. Összehasonlítva a Fidesz-MSZP kitelepülések arcaival a Momentum Mozgalom nekem nagyon szimpatikussá vált. Az utcák megteltek fiatalokkal, akik bárkivel okosan, szellemesen beszélgetnek, vitatkoznak politikáról, közéletről. Ezt látva a standjaiknál úgy érzem, az embereknek semmi másra nincs szükségük a politikától, minthogy meghallgassa őket és - ami még fontosabb - reflektáljon rájuk. Szóval ébresztő, pártok, mert ha nem kapjátok össze magatokat, ez a pár srác le fog nyomni benneteket. (Úgy legyen.)

TÉNYEK

  • Mindent egybevetve tegnapig már több mint 55 ezer aláírás jött össze a 2024-es olimpiai pályázat sorsáról tartandó budapesti népszavazás kiírásához – mondta el az Indexnek Papp Gergő, a népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom sajtóreferense. Harminc nap alatt 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni. (Index)
  • A népszavazást Fekete-Győr András, az eddig ismeretlen Momentum Mozgalom vezetője kezdeményezte. Ők szeretik a sportot, az olimpiát és Magyarországot, ezért szerintük amíg nincs gazdasági és társadalmi fellendülés, az olimpiára szánt, de nem egészen megalapozott számításokon alapuló több mint 770 milliárd forintot inkább az egészségügyre, az oktatásra, a lakhatásra, a megélhetésre és a közlekedésre kellene költeni. Erre utal a szlogenjük is: nem az olimpiára, igen a jövőnkre. (Momentum Mozgalom)
  • Orbán Viktort ennyire fontos kérdésben még nem volt esélyük a választóknak visszavonulásra kényszeríteni. Hasonló szituáció talán csak a netadó kapcsán alakult ki.

PÁRBESZÉD

A poszt szerzője Németh Gábor újságíró, blogger.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenlito.blog.hu/api/trackback/id/tr5612159189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 15:25:36

Nem, ez nem hogy nem "komoly eredmény", hanem lófax.
Nem fog összejönni 138k èrvényes aláírás.

Nevoeiro66 2017.01.28. 15:34:13

Tökmindegy. Úgyse nyer Budapest. Vihar a biliben.

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 15:36:55

@Nevoeiro66: Az lehet, de ha a ballibák nem szednek össze 180 k aláírást egy 2 milliós városban, az nem jó előjel.

Gerolsteiner 2017.01.28. 15:37:29

Komolytalan hatásvadász poszt. A tárgyi tévedésekről nem is beszélve.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.28. 15:50:18

@Sexual Harassment Panda: úgy beszéltétek meg az elvtársi pártkongresszuson?

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:01:10

No, elmondom, miért demagóg:
"Becslések szerint az olimpia 770 milliárd forintjába kerülne az adófizetőknek"
Pl. a négyes metró mennyibe került az adófizetőknek? És megkérdeztek róla, ahogy szeretnéd?

"nem szabad olimpiára szűk ezermilliárd forintot költenie egy olyan országnak, amelyben a kórházak pénze nem elég rendes ételre és WC papírra,"
Ezek szerint, azt a pénzt, amit NEM kapunk meg majd az olimpiai bizottságtól és egyéb nemzetközi szervezetektől, azt majd kórházakra meg ilyesmire fogjuk költeni?

"most először van hatalmad kiverni Orbán Viktor kezéből jelzés értékkel a focilabdát"
nahát, ez a lényeg.
"És itt megjegyezném, hogy nem vagyok híve annak, hogy valamit csak azért bojkottáljunk, "mert Orbán Viktor és mert patás ördög és mert fúj"
ó dehogynem. Csak ugy süt az egész írásból.

Felőlem mindenki szavazzon igennel, nemmel, vagy ne szavazzon. De vegyük észre, hogy az "igen az olimpiára" és a "nem az olimpiára" ideológiai töltete között semmi különbség nincs

Pop40 2017.01.28. 16:05:28

Kedves poszter, "aláírnék, de nem vagyok bp-i" - opció miért nincs?

Akármilyen fura, az ország zöme nem ott él.

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:05:29

@Sexual Harassment Panda:
Az lehet, hogy összejön.
De ha kiírják a népszavazást, akkor sem lesz az, hogy 1. a népesség fele elmegy 2. 50%-ot fognak kapni az igen szavazatok.

És akkor majd lehet azt mondani, amivel egynémelyek is gágogtak a betelepítési népszavazás kapcsán, hogy ez az egész egy tök fölösleges népszavazás volt, és herdáltuk a pénzt feleslegesen stb. stb.

Hogyha Orbán herdálja a pénzt akkor fújfúj. Ha én herdálom, akkor az szent kötelesség, a demokrácia felsőfoka, meg kell engedni a népnek hogy véleményt nyilvánítson, fékek és ellensúlyok meg a többi. Hagyjuk már :)

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:06:13

@Pop40:
ha nem vagy bp-i, akkor téged meg se kérdeztek :)

ezért nincs ilyen opció.

Pop40 2017.01.28. 16:08:54

@nick papagiorgo:

"Pl. a négyes metró mennyibe került az adófizetőknek? És megkérdeztek róla, ahogy szeretnéd?"

Persze öreg. Hisz egy metrónak pont akkora a haszna, mint egy olimpiának. Nyilván.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.28. 16:09:12

@nick papagiorgo: metróra szükség van, még többre, még hosszabbra lenne szükség, akkor nem állna 12/5 dugóban a város... Olimpia pedig csak viszi a pénzt, haszna semmi.

Pop40 2017.01.28. 16:10:52

@nick papagiorgo:
Akkor viszont jelezzék, hogy a poszt csak bp-ieknek szól. Egyszerű. :-)

Petra033 2017.01.28. 16:10:57

Ezt hívják demagógiának. meg hülyeségnek. Érvek nélküli szájtépésnek
Csak azért szavazzon valaki az olimpia ellen, mert akkor "kiverheti Orbán kezéből a labdát"...
Sajnos ez kb ilyen színvonal. óvodás

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 16:15:40

@fidesz maszop dk egykutya: Nyugodtan hisztizhetsz, de ha egy 2 milliós városban, ahol a ballibák támogatottsága országos szinten is a legmagasabb, nem tudnak összeszedni 180k érvényes aláírást, akor a fene megette az egészet.
Őszintén szólva, már régen félmillió aláírásnál kellene járni.

Pop40 2017.01.28. 16:17:56

@Petra033:

Nem, azért szavazzon az olimpia ellen, mert maga a felvetés is elmebeteg, és csődbe vinné az országot, bármiféle haszon nélkül.

Az, hogy pluszban ezzel még Vityának is keresztbe tud tenni, még egy plusz, járulékos haszon. :D

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 16:19:47

@Pop40: Hagyd már ezt a baromságot.
Soha az életben nem nyerjük el a rendezés jogát.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.28. 16:20:36

Hatalmas bukás lesz ez az ügy a ballibáknak, amikor Bp. nem fogja elnyerni a rendezési jogot...

Pop40 2017.01.28. 16:23:39

@Sexual Harassment Panda:

Vitya támogatottsága országosan (állítólag) verhetetlen.

Ennek ellenére egy sosem látott pazarló kampány után sem volt képes elég embert elcibálni nemmel szavazni, úgy, hogy a balosok zöme is nemmel szavazott (köztük én is. )

Ehhez képest most egy noname szervezet, alig pár emberrel és zéró anyagi alappal 1 hét alatt összeszedte az aláírások felét.

Pop40 2017.01.28. 16:25:20

@Sexual Harassment Panda:

Az lehet, csak tisztázni kell, hogy nem azért hülyeség ez az olimpiás cirkusz, mert nem nyernénk el a rendezési jogot.

Larry Silverstein 2017.01.28. 16:28:11

Én azt hittem, az aláírás a népszavazás kiírásáért megy.

Én támogatom a népszavazást, meg az olimpiát. Az olimpiát nem támogattam, csak egy kicsit, de most hogy a ballibbantak nagy olimpia-ellenesek lettek, nyilván kötelességem az olimpiára szavazni.

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 16:30:27

@Pop40:Szerintem a népszavazás érvénytelen, de sikeres volt.
3,2 millió embert tudott mozgósítani.
Érzed a különbséget ugye?
Ha ebből csak 2,5 milliót tud ismét szavazásra bírni jövőre, nos akkor gondolom tudod mi lesz.

Voznyák Pista2 2017.01.28. 16:30:45

Na, ez volt az a poszt, amit olvasva, én mint jobboldali olimpia ellenző, elgondolkoztam, és v.színű nem írnám alá. Ami mögé ilyen fröcsögő ballibás gyűlölködést tolnak, azt egyszerűen lehetetlen aláírni.

Egyébként én sem szeretném az olimpiát, a véleményem az, hogy akinek lyukas a gatyája, az ne akarjon bálba menni.
A jelenlegi kormány rengeteget tett azért , hogy a szocik elqrása után rendbe jöjjön az ország pénzügyi helyzete, de attól még lyukas a gatyánk, ahogy a többi kelet-európai országnak is.
Nem nekünk való az olimpia rendezés na.

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:31:27

Elmondanám, hogy kb mi lesz:

A Momentum mozgalom, meg az összes többi össze fogja szedni a szükséges mennyiségű aláírást.

Kiírják a népszavazást.

A népszavazáson nem fog részt venni a budapesti szavazók 50%-a. Ezt onnan sejtem, hogy pl. a migránsellenesen se vettek részt. Ráadásul nyáron lesz, amikor a budapesti lakosság egy jelentős része a Balatonon üdül, bulizik, itt van, ott van, a lényeg az, hogy a fővárosban nincs. Egy csomó meg el se megy szavazni, vegyük észre, hogy az ország kb 1/3-a soha nem megy el szavazni semmire, mert lusta (de a pofáját azt jártatja).

Ennek következtében a népszavazás érvénytelen lesz, tehát nem változik kb semmi.

Ami NEM fog bekövetkezni, az az, hogy a Momentum mozgalom, meg a többi nem fogja levonni a konzekvenciát, és nem húz el a véreres francba. Majd jönnek az ideológiák, hogy azért nem voltak elegen, mert a kormány direkt nyárra írta ki a szavazást (megvan, hogy mikorra lehet kiírni, mettől meddig, de ez őket nem fogja érdekelni), meg azért nem mentek el, mert a kormány őket direkt gátolta, meg sokakat megtévesztett, meg be fognak vetni mindent, hogy megmagyarázzák, hogy ők voltaképpen miért NEM buktak el (pedig de).

Az olimpián meg nem Magyarország fog nyerni, tehát meg se rendezhetjük, az egész kérdesfeltevés akadémikussá válik, kb semmi értelme az egésznek.

Ami a végeredménye lesz az egésznek, hogy mindenki (a Fidesztől a Momentum mozgalomig) ki fogja hirdetni, hogy voltaképp ő győzött. Ez egy ilyen jó magyar szokás, igazából senki se győzött,sőt talán vesztettünk is (nem rendezhetünk olimpiát), ettől függetlenül mindenki ki fogja magát hirdetni győztesnek.

Ez az én tippem. Majd ősszel meglátjuk, hogy mennyire jött be :)

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 16:31:48

@Pop40: Nem szedte össze a felét.
55 ezer aláírást szedtek össze, és abból nem tudjuk mennyi érvényes.
És az első hét, 10 nap a legerősebb.

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 16:32:50

@nick papagiorgo: Persze hogy nem lesz érvényes.
Még az Eu-népszavazás sem mozgatott meg annyi embert.

Pop40 2017.01.28. 16:34:39

@Larry Silverstein:

Igen, a magadfajta kretének simán leszavaznak az államcsődre, ha a ballibák szerint az nem jó.
Eddig terjed a fideszdroidok egyetlen agysejtjének 2 bitje.

Pop40 2017.01.28. 16:38:12

@Sexual Harassment Panda:

Tudom.
Ha a 80% az olimpia ellen voksol, az egyértelmű végeredmény lesz.

Ugyanúgy, ahogy a fidesz is sikernek adta el a tavalyi, eredménytelen népszavazást.

Larry Silverstein 2017.01.28. 16:40:12

@Pop40: Ezidáig itt államcsődöt, pártcsődöt, népszabi csődöt kizárólag a ballib oldal követett el, államcsődöt és pártcsődöt ráadásul többször is

persze hogy mindenben a csődöt látják

Chastar 2017.01.28. 16:40:36

Azt értem, hogy a vállalkozók szeretnék az olimpiát mert nekik az hasznos volna. Akkor szálljanak be a rendezésbe! Az nem megy, hogy a költség az államé - az állampolgároké, mert az államnak nincs pénze - a haszon meg a magánzsebekbe vándorol. Bár ez nálunk nem lenne újdonság.

Pop40 2017.01.28. 16:42:09

@Sexual Harassment Panda:

Igen jó eséllyel meglesz, az a lényeg.
Úgy, hogy nincs mögötte lopott közpénzes milliárdokból támogatott kampány, mint amilyenekkel a fidesz szokott kampányolni.

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:44:28

@Pop40: @fidesz maszop dk egykutya:

én nem tudom, de én például tudnék örülni annak, ha pl. az M0-t befejeznék, meg egy csomó egyéb ilyen dolgot megcsinálnának, aminek pl. egy olimpia lökést adna, mert különben évszázadok múlva se lesz kész.

De nyilván én vangyok a hülye,, meg az ábrándozó :)

2017.01.28. 16:48:40

Az orbánista troll banda (1-2 buzi több nick-kel) már meg is jelent, szokás szerint ha címlapon van a cikk.
Buzikáim, Orbán nem kap az olimpiából. Annyire hülyék vagytok, hogy nem fogjátok fel: ez a mocsári puszta az olimpia egész időtartamára sem tudna annyi fizető nézőt összehozni, mint Párizs egy nap alatt. Hülyék.

Pop40 2017.01.28. 16:49:21

@Larry Silverstein: Szó nem volt itt államcsődről semmikor, hazudozzon össze bármit is a maffiád.

A hozzáértő tolvajkúrmányoddal már rezegne a léc, szerencsére most kedvező a nemzetközi környezet, meg az eu is fizet, mint a katonatiszt.

A Népszabi csődjéről meg külön öröm olyanok okoskodását hallgatni, akiknek gyakorlatilag minden médiája csődbe ment volna, ha nincsenek mögötte a lopott közpénzek. Lásd 80 milliárdból kitömött, 0 nézettségű köztévé, senki által nem olvasott Demokrata nevű szennylap, stb stb.
A fideszes szennymédia lopott közpénzes támogatás nélkül kb fél napig bírná.

2017.01.28. 16:49:26

@nick papagiorgo: A lökést az adná, ha befejeznétek a lopást.

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:50:22

@Pop40:
aha.
Elmondanám, hogy utoljára az MSZP kezdett aláírásokat gyűjtögetni holmi boltbezárás, meg a Fidesz ne lopja el a földet, meg ilyen jelszavakkal, de a szükséges mennyiség se jött össze.
Mondjuk talán a "ne lopják el a földet" jelszóval nem a Blahán kellett volna kampányolni, ott visznylag kevés a paraszt :)

Száz szónak is egy a vége, jól megszívták. Azóta támogatnak minden aláírásgyűjtést, amit nem ők szerveznek, ők csak lelkesen aláírnak, bármi is legyen az . Ezért támogatják most az olimpialelleneset, holott 2 éve még lelkesen kiálltak az olimpia MELLETT :)

szepipiktor 2017.01.28. 16:51:34

Sajnálatos, hogy egy újságíró bloggernek öltözik, hogy hazudhasson egy jót. Olyan trendi PC alapú hazudozás, ma ez úgy is menő, csodálom, hogy Trump ebbe nem lett belekeverve.
Szóval hol lehet aláírni az olimpia ELLEN?
Ha valaki egyetlen helyet mond, akkor elismerem, egy nagy barom vagyok.
De ilyen NINCS!
Aláírni a népszavazás kiíráshoz lehet!!!! CSAK AHHOZ!
És ha meglesz a szám, akkor kiírják.
És a népszavazáson megint lehet olyan többség, aki meg a rendezés mellett voksol.
Nem kellene ennyire PC blogernek lenni, szerintem az igazság, a valóság becsületesebb!
.
És miért nem írom alá? Nem azért, mert a kezdeményező valójában egy számomra nem hiteles új-szdsz alakulat kezdeményezte, még azért sem, mert ők kimondták, valójában szarnak a dologra, ők csak be akarnak jutni a parlamentbe. Ehhez csak eszköz ez a gyűjtés.
Azért nem, mert amikor írtam volna, akkor az lmp REKLÁMJAIVAL telepakolt standokon lehetett volna.
Ha ez a kártékony gyülekezet segíteni akar, akkor gyűjtsön párlogó nélkül.
Ugye Szanyira ráugatott a mozgalom vezetője? Az lmp-re miért nem?
Szóval nem, pedig pont én vagyok évek óta a legtöbb esteben a népszavazások hirdetője! De ez nem erről szól, ez egy induló sokadik törpepárt akciója...

Pop40 2017.01.28. 16:51:35

@nick papagiorgo:

Az m0-t önmagában kéne befejezni, nem megspékelve egy sok milliárdos, halál fölösleges beruházással, ami semmire nem lenne jó az olimpia után, csak rohadna benne a pénz.

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:52:28

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
én el se kezdtem lopni, ezt már többször kifejtettem :)
Úgy látom, te is azon halmaz tagja vagy, akivel ha nem 100%-ban egyező a véleményünk, akkor én mindjárt fiedszes vagyok, aki zsírosra hízik a te pénzeden, stb.
Hát nem. Ez ne tartson vissza amúgy semmiben :)

nick papagiorgo 2017.01.28. 16:54:13

@Pop40:
hát, én nem látom át annyira ezt az olimpia dolgot mint pl. Te, de nem nagyon látok halál fölösleges beruházásokat.
Kifejtenéd, hogy pontosan melyek ezek, mennyibe kerülnek és miért feleslegesek? :)

Pop40 2017.01.28. 16:58:59

@nick papagiorgo:

Ha ebből azt akartad kihozni, hogy az ellenzék hülye, akkor egyetértek.
Nem véletlenül nincsenek kormányon a maffia helyett.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 17:05:31

Már írtam máshol, de megteszem itt is. Nem kell senkit kizárni. Az aláírásgyűjtés a népszavazás kiírásáért folyik. A népszavazáson lehet az olimpia ellen és mellette szavazni. Igy a jelenlegi aláírásgyűjtéshez bármely demokrata a nevét adhatja, az is aki helyesli az olimpia megrendezését.

Larry Silverstein 2017.01.28. 17:10:35

@Pop40: Persze hogy szó sem volt államcsődről 89ben sem meg 2010ben sem, csak épp nem kaptunk több hitelt 10%-os kamatra sem.

Na hagyjuk a baromságokat, a baloldal egy csőd és az olimpia kapcsán ők beszélnek elkerülhetetlen csődről, amit már önmagában hiteltelenít az hogy ki mondja.

Pop40 2017.01.28. 17:12:18

@nick papagiorgo:
Viszonylag egyszerű.

Az adõfizetők azért adóznak, hogy a pénzüket olyan dolgokra költsék, amire az országnak van szüksége. (Oktatás, eü, metrók, autópályák, stb stb.)

Az olimpiára meg olyan dolgokat állnának neki építeni, meg fejleszteni, amire az olimpiának van szüksége.

Belátásodra bízom, hogy eldöntsd, ez a két halmaz mennyire esik egybe, lásd Orbán stadionjai, és a tény, hogy az eredetileg meghatározott költségkeretet az utóbbi 40 évben sehol nem tudták tartani, pedig azért Bp-nél voltak nagyobb versenyzők :D

Pop40 2017.01.28. 17:15:42

@Larry Silverstein:

Öreg, nézz már utána annak, mi az az államcsőd, jó?
Ha már alapvető dolgokkal nem vagy képben.

Gyk, jelenleg még a görögöknél sincs államcsőd, pedig lényegesen rosszabbul állnak, mint mi 2009-ben.

Elhiszem, hogy neked mindig államcsőd van, mikor nem a haverjaid lopják szét az országot, de ezzel csak kiröhögteted magad.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.28. 17:15:55

@Sexual Harassment Panda: sőő 540 millió aláírásnál kéne tartani. Nyugodtan hisztizhetsz, vagonnyi reklámra költött pénzzel sem sikerült az állítólagos 2/3-os támogatottsággal egy érvényes népszavazást összehozni.

@nick papagiorgo: igen, az vagy. Az M0-nak semmi köze az olimpiához, a lökést csak a közpénz éltüntetésnek ("közpénz magánjellegüvé" válása) adná, meg esetleg olyan faszságoknak mint a hév villamossá leépítése, meg egy rakás omladozó 1x használatos tákolmányokat bontó cégeknek adna lökést.

Janossz 2017.01.28. 17:16:17

@nick papagiorgo: Tipped tiszteletben tartva, azért hozzáfűzöm, hogy amennyiben népszavazás kiírásáig jut a dolog, már magának a ténynek a hírértéke elég lesz a meghiúsuláshoz....szvsz.
Szép nagy főcímek lesznek a világsajtóban: A kormány ellenében....
A NOB meg piszkosul kerüli a botrányt, mióta párszor megégett mostanában.
Annyira, hogy saját közvélemény-kutatást is tart a pályázó országokban, felmérni a támogatottságot...
Annak mi lesz az eredménye?
Azért csak tippelgess nyugodtan!

dunántúli gyerek 2017.01.28. 17:17:56

Mi az hogy Új Egyenlítő? A régi egyenlítő akkor tünt el, amikor lebukott hogy hivatalos MSZMP pártblog.

Én naiv meg azt hittem, hogy a B1 blog lett az új egyenlítő, mert az is MSZMP pártblog, sőt 'blogcsalád' de az legalább nem hazudta magát függetlennek.

Erre itt az új egyenlítő. Hiánypótló, gyerekek.

Janossz 2017.01.28. 17:18:50

@nick papagiorgo: Talán annak kéne kifejteni, aki tervezi ezeket a beruházásokat, nem olyannak, akitől titkosítva van, nem?

Nevoeiro66 2017.01.28. 17:23:51

@Sexual Harassment Panda: Főleg hogy tavaly még támogatták.

élveteg 2017.01.28. 17:31:06

Érdekes dolog hogy most szinte mindent átszámítanak hogy ha nem lenne olimpia, ha nem lenne stadion ha nem lenne az öreganyám valaga tudja mi akkor azt az egészségügyre az oktatásra lehetne fordítani Rendben Csak egy kis problémám van ezzel Elmúlt itt 90 óta több mint negyed század Volt ilyen kormány olyan megint ilyen megint olyan Közben nem volt se olimpia, se stadion akkor miért nem lőtt ki rakétaként az egészségügy ?

nick papagiorgo 2017.01.28. 17:32:41

@Pop40:
nézd.
Az oktatás színvonala az olyan, amilyen, itt nem látok nagy kiugrásokat se fel se le, az elmúlt húsz évben. Aki azt állítja, hogy az "olimpián megspórolt" pénzt majd az oktatásra fogják fordítani, az szerintem sürgősen forduljon orvoshoz :)

Az, hogy hol mit csinálnának, adok egy linket, 444, tehát nem kormányközeli
444.hu/2016/01/26/nezze-meg-a-budapesti-olimpia-helyszineit

nekem ebből marhára nem az jön le, hogy itt valami irgalmatlan pénzszórás lenne, elhanyagolt területeket hoznának fel, egy csomó épület már korábban felépül (az úszóvébére), illetve habár az olimpia hivatalosan budapesti, lenének helyszínek vidéken is, pl. Győrben vagy a Balatonnál. Ennek fényében meg is csinálnák az m1-ez meg az M7-et háromsávosra, ami már régóta időszerű.

Száz szónak is egy a vége, én a tervekből nagyon nem azt látom, hogy itt felesleges látványberuházások lenének, inkább azt, hogy sok olyan dolgot megcsinálnak, amire az országnak amúgy régóta szüksége lenne. De ez én vagyok, elismerem, ha másnak más a véleménye.

Amúgy nekem semmi bajom azzal, ha valaki ellenzi az olimpiát, de ezt úgy nagyjából a tények ismeretében tegye, ne azért mert "itt a lehetőség, hogy jól kibasszunk Orbánnal". Mert a két dolog nagyon nem ugyanaz. Azt meg tegyük hozzá, hogy az olimpiát nem a mostani, még csak nem is az azutáni, hanem a mostantól számított harmadik kormány fogja megrendezni. Az hogy ez még mindig Orbán lesz-e vagy se - hát ezt majd az idő majd eldönti.

2017.01.28. 17:32:50

@nick papagiorgo: "ha nem 100%-ban egyező a véleményünk, akkor én mindjárt fiedszes vagyok, aki zsírosra hízik a te pénzeden"

Csibe, nekem az is elég, hogy a tolvajok szekerét tolod, mert akkor az én szememben már fideszes vagy. Tolhatod nyugodtan, de már most elmondom neked, meg a hozzád hasonló orbánista retardáltaknak, hogy ebben a mutyiországban soha nem lesz olimpia. Nézz már utána a szélütött agyaddal, hogy hány ehhez hasonló pocsolyában rendeztek már olimoiát, leszámítva a görögöket. Utána dumálhatsz, gyíkarc troll.

@Larry Silverstein: A leghülyébb zsidó is okosabb nálad. Meg tudod cáfolni?

@dunántúli gyerek: Na mi van, fiúka? Másik nick alatt okosabbnak tűnsz?

nick papagiorgo 2017.01.28. 17:34:25

@Janossz:
téged kéne titkosítani, mind jobban járnánk :)
Ki titkosított mit, te szegény ember? Kevered az OLAF-jelentést az olimpiai pályázattal :)

2017.01.28. 17:35:06

@élveteg: Jöhetsz a másik alteregóddal, fiúka: nem lesz itt olimpia! Most vagy nem fogod fel, vagy hülye vagy. Vagy pénzért kommentelsz...

2017.01.28. 17:37:50

@nick papagiorgo: "Amúgy nekem semmi bajom azzal, ha valaki ellenzi az olimpiát"

Valóban? Akkor miért vergődsz az összes blogon, ahol ellenzik? Hazudtál egy ordasat most, fideszes ganéj...

nick papagiorgo 2017.01.28. 17:40:02

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
fel kellene függeszteni az alkoholfogyasztást ill a hallucinogéneket :)

"már most elmondom neked, meg a hozzád hasonló orbánista retardáltaknak, hogy ebben a mutyiországban soha nem lesz olimpia"

ha esetleg olvasni is tudnál, nem csak írni, visszanéznél és rájönnél, hogy én is ugyanezt mondom :)

"Utána dumálhatsz, gyíkarc troll."

Mindig bírtam azokat, akik szellemi fölényükkel próbáltak lehengerelni. Menj vissza a Makkhetesbe, és a Jambósapkásjózsinak mondjál ilyeneket, :) Talán nem állítja a hátadba vakolókanalat :)

2017.01.28. 17:46:44

@Sexual Harassment Panda: "Nem fog összejönni 138k èrvényes aláírás."

Mi vagy te, valami elfuserált fideszes nosztradamusz? te csak egy orbánista majom vagy, aki minden blogon trollkodik a vezér érdekében. Aztán majd, amikor a NOB beinti Orbánodnak a bábolnai lengőcsapszeget (segítek neked: a csődör nemi szervét), akkor itt habzik majd a szád az új haboni művek dumájával, hogy "amúgy nem is akartuk megrendezni, de naggyá akartuk tenni a magyarokat".
Szóval, készülj arra, hogy Mutyisztán 2124-ben sem fog olimpiát rendezni. Én nem hazudok neked, ahogy ti mindennap.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 17:47:48

Nna, ugorgyunk.

'A fikaevő szerint ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, ha nem fütyülhet Putyinra jövő csütörtökön

Az Együtt szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akarja megakadályozni a Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatása idejére szervezett tüntetését. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: február 2-án az Országházban találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin, akkor pártja a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán füttykoncerttel kíván tiltakozni az “Orbán-Putyin-szövetség ellen”, ami szerintük ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.'

muhahahaha

élveteg 2017.01.28. 17:48:48

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Aztán szerinted engem mennyire érdekel úgy egyébként ha nem lesz olimpia ? Én az egész olimpiát úgy ahogy van megszüntettném mert az eredeti olimpiai eszméhez semmi köze sőt azzal éppenhogy szöges ellentétben áll

2017.01.28. 17:50:36

@nick papagiorgo: "ha esetleg olvasni is tudnál, nem csak írni, visszanéznél és rájönnél, hogy én is ugyanezt mondom :)"

Hol? Hol írtad, hogy ne legyen olimpia? Vagy most is hazudsz?

Tyreo 2017.01.28. 17:51:18

@nick papagiorgo: de miért ne lehetne pl a megspórolt 700milliárdból befejezni az M0-t?

2017.01.28. 17:52:14

@dunántúli gyerek: Buzikám, ebben a posztban nem putyin gazdád a téma. Vágod?

nick papagiorgo 2017.01.28. 18:13:46

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
ha elolvasod, megtalálod, hogy hol írom hogy szerintem nem lesz olimpia. Bocsáss meg, hogy nem idézem vissza meglehetősen hatalmas munkásságom minden részletét :)

Janossz 2017.01.28. 18:14:57

@nick papagiorgo: "Száz szónak is egy a vége, én a tervekből nagyon nem azt látom, hogy itt felesleges látványberuházások lenének, inkább azt, hogy sok olyan dolgot megcsinálnak, amire az országnak amúgy régóta szüksége lenne. "

És ez egy szempont, hogy te mit látsz látványtervekből??? Atyavilág!
De, ha már ennyire közel vagy a tűzhöz, hogy képes vagy ilyesmit elbírálni, légy kedves linkeld be nekem azt az oldalt, ahol a jó nevű EXDr. Schmitt Pál vezette Pályázó-Előkészítő-Mittoménmilyen Bizottság levezette az egyenletet. Mármint, hogy hogyan és kinek fogja ez megérni. Kösz.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:20:24

'Az 1890-es években több tízezer ember özönlött a kanadai Yukon vidékére aranyat keresve, ám helyette skorbuttal, medvékkel és dermesztő hideggel kellett szembesülniük. '

2015 augusztusában meg ennyi migri özönlött Magyarországra NAPONTA. Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna.

nick papagiorgo 2017.01.28. 18:20:57

@Tyreo:
több ok miatt
1. nincs megspórolt 700 milliárd, ez fogjuk már fel. Van az olimpia költségvetése, ezt NEM Magyarország állja egyedül, hanem ad egy csomót az olimpia rendezésére. Ha nem rendezünk olimpiát, nem ad, ez gondolom, nyilvánvaló. Továbbá nem jönnek szponzorpénzek, nem jönnek kifizetések a tévéközvetítések jogaiból, meg még tudnám sorolni, hogy mi nem jön.

(az meg kifejtettem, hogy aki azt hiszi, hogy a "megspórolt pénzt" majd pl. az oktatásra vagy az egészségügyre stb. fordítják, az kb egy hülye, nem tudok mást mondani).

2. az M0-t kb ötven éve találták ki, azóta se fejezték be, most nem mennék bele, hogy ki miért. Ha Magyarország olimpiát rendez, én látom esélyét, hogy befejezik (meg megcsinálják a háromsávos M7-et stb). Ha nem, akkor elvannak vele megint ötven évig, mert "nem sürgős".

Meg még tudnám az okokat sorolni, de minek :)

2017.01.28. 18:24:54

@dunántúli gyerek: Nyavalyás Orbán-bérenc, most nem a migráncsokról beszélünk. Vágod?

@nick papagiorgo: "ha elolvasod, megtalálod, hogy hol írom hogy szerintem nem lesz olimpia"

Szóval hazudtál, te szarházi fideszes tolvaj, nem tudsz idézni még magadtól sem. Na takarodj innen.

nick papagiorgo 2017.01.28. 18:25:34

@Janossz:
fogjad már fel, hogy én én vagyok. Szerintem megéri, mert én ezt látom.
Szerinted nem, semmi baj ezzel :)
Nem kell mindenkinek ugyanúgy gondolkodni :)
Ill (akinek nem inge ne vegye magára) én nem tételezem fel, hogy aki nem úgy gondolkodik, mint én, az automatikusan hülye :)

2017.01.28. 18:27:58

Budapesten soha nem lesz olimpia. Ha sötét vezéretek fejre áll, akkor sem. Ez a téma azért lett bedobva, mert valami hatalmasabb lopáson törik a fejüket a gazemberek.

nick papagiorgo 2017.01.28. 18:31:05

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
továbbiakban nem szeretnék kommunikálni veled, az útszéli stílusodat tartsd meg magadnak.
gondolkodni meg olvasni is lusta vagy, ezért engem hibáztatsz. Csak magadat minősíted, ha nem lennél olyan sötét hülye, magad is rájönnél erre :)
Tudod (ha már anyuka-apuka nem tanított meg erre), értelmes emberek érveket és ellenérveket ütköztetnek, és így tárgyalnak, nem pedig alpári hangon küldik el a többieket a kurvaanyjukba, mert más érvük nincsen. Ha majd te is elérsz egy fejlődési szintet (ha egyáltalán) magad is rádöbbensz erre.

Engem te meg ne küldj el sehova ha megkérhetlek, mert se apám, se anyám nem vagy. Csak egy sötét, büdös senki.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 18:32:21

@nick papagiorgo:
Az tény, hogy minden màs olimpián számoltak azokkal a plusszokkal amivel te, aztán a nagytöbbség jól megszívta. Amúgy ha lenne olimpia befejeznék az M0 t, meg ha lenne olimpia háromsáv m7, meg ha a toronynak gatyája volna...
A tényeket légyszíves, amik alapján eldönthető, hogy ez de baromi jó lesz. Egyenlőre olyanokat sorolsz amiket az olimpia plussz költsége nélkül még egyszerűbben meg tudnánk csinálni.
Az olimpia egy valamire jó, a felmerülő extrabevételeket, az adófizetők pénzét lenyeli néhány kivitelező, rendező. A sok hülye meg mutogatja az utat, hogy az olimpijára készűt, beza! Igaz, mindent figyelembe véve ötször annyiért, mint olimpia nélkül.

2017.01.28. 18:33:45

@nick papagiorgo: Nos, tolvaj orbánbérenc, hol írtad, hogy te ellene vagy az olimpiának? Nem felejtettem el: várom az idézetet a saját szövegedből, ganéj. Na, hazudj még valamit (akát másik nick-kel is), hátha elhiszem. Amúgy itt a lehetőség a mocskos fideszes pofádnak: mondd el most, mindenki előtt, hogy nem akarod az olimpiát Tarlós kutyaszaros városában. Csupa fül vagyok, szarzsák.

170 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.01.28. 18:37:21

"Miért írj alá az olimpia ellen? "

Mert primitiv bosszuallo kicsinyes fereg vagy ?
Mert kicsinyes bosszuallason kivul nincs mas ok arra, hogy valaki akadalyozon,egy ilyen az egesz vilag altal csodalatosnak nagyszerunek tartott esemenyt.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.28. 18:38:04

@nick papagiorgo:

Hogy hiszitztetek ti fiodeszes kretének itt 10 éve egy szar Köröshegyi völgyi híd miatt, mert elment rajta néhány milliárd forint. Most meg agyhalottan éljenzitek az elmebeteg felcsúti diktátornak a tervét, hogy dobjon ki az ország 1000 milliárd forintot az ablakon.

Nem olimpia kell nektek, ti mocskos országzüllesztő fideszes banda, hanerm a mindennapi Orbán faszszopás.
Ha holnap azt mondaná orbán, hogy az anyátokat akasztja fel, akkor annak is tapsolnátok meg magyaráznátok, hogy az végülis miért jó.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:38:43

@BiG74 Bodri: 'Az tény, hogy minden màs olimpián számoltak azokkal a plusszokkal amivel te, aztán a nagytöbbség jól megszívta.'

Nemtom melyik nagytöbbség szívta meg, Párizs is Meg LA is rendezett már olimpiát, és jól megszívhatták ha megint rendezni akarnak.

2017.01.28. 18:39:56

@nick papagiorgo: Eredjél már, te hazaáruló orbánista... nehogy már éppen te moralizálj nekem, fizetett hazug fideszes troll. Kevés vagy te ahhoz, hogy emberszámba vegyelek.

@Skankhunt42: Mi a gondod, csibe? Csak nem gond neked is, ha valaki nem akar olyan olimpiát, ami soha nem is lesz ebben a posványban?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.28. 18:42:39

@170 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

rendezd meg a kertedben ezt a csodálatos olimpia eseményt, álld te magad a számláját, aztán majd tedd közzé a végelszámolást, hogy mi a faszért is volt jó az egész.

Esetleg kérj meg egy 10 éves gyereket hogy mondja elk neked, hogy mi egy olimpia megrendezésének a költség-haszon végegyenlete, mert ti idióta fideszbirkák ehhez túl aluliskolázottak vagytok hogy felfogjátok. Kiszámolni meg az életben nem fogjátok tudni.

Janossz 2017.01.28. 18:44:04

@nick papagiorgo: Te meg azt fogd fel, Bajnokom, hogy én is én vagyok!
Ha azt mondom, hogy ne kérd számon a megtérülést olyanon, aki nem ismeri a számokat, akkor ne válaszold nekem, hogy engem kéne titkosítani. Téged, meg a csapatod kéne, nem titkosítani, csak helyretenni.
Egész délután itt véded a védhetetlent, ha valamivel alá kéne támasztani, rögtön meghátrálsz.
Egy éve felállt az a Szépnevű Bizottság, 10 Mrd FT eltapsolódott, a közvélemény semmit nem tudhat róla? Mert titkosított. Tapsoljatok, mi meg adjuk az ütemet hozzá.
Ez így neked gömbölyű?

2017.01.28. 18:47:19

@dunántúli gyerek: " Párizs is Meg LA is rendezett már olimpiát, és jól megszívhatták ha megint rendezni akarnak. "

Akkor már vágod, fidesz fiúka, hogy ha ők újra rendezni akarnak, akkor fognak is. Butapest soha nem fog, nyugodj bele, és szurkolj máshol. Ugyan most extra pénzt kaptok a bérkommentelésért, de ez ajándék: mutyiország soha nem kap rendezési jogot, még akkor sem, ha egyedüli pályázó lenne. Vergődjetek még egy kicsit.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.28. 18:49:50

@dunántúli gyerek: "Párizs is Meg LA is rendezett már olimpiát, és jól megszívhatták ha megint rendezni akarnak."

osotbna fidxesz propagandista, Párizsban meg LA-ban minden müködik, nem ég le a metró, egy szar várkertbazárnyi projektet egyaszer is meg tudnak csinálni hibák tömege nélkül, a kórházakba nem meghalni hanem meggyógyulni járnak az emberek, a városvezetés nem privatizálta el saját zsebre az 5-ik meg 1. kerületet, mint a mocskos fideszes tolvajaid. Majd ha a korrpupt fideszed fel tudja mutatni a párizsi, LA-i eredményket, majd akkor gyere vissza beleugatni a témába.

A tyúkeszed meg még fel se fogja, hogty Párizsban meg LA-ben az egy főre jutó GDP 10-szerese a Budapestinek, van tehát miből kockáztatni.

kodacx 2017.01.28. 18:50:54

@nick papagiorgo: Orbán Rövidláb Viktorun szereti a focit!
Még felnőttként is, gyermeki lelkesedéssel!
Mondjuk ez is árulkodik már valamiről, viszont ettől még nem utálnám..:DE
ez az ember MEGÉPÍTTETETT egy FOCIAKADÉMIÁT a szülőfalujába, nem egy nagyvárosba, vagy ahhoz közel, ahol még értelme is lenne, A SZÜLŐFALUJÁBA, baxod!
Ráadásul úgy, hogy ehhez több ember földjét szerezték meg ott.
DE CSINÁLT ODA MÉG EGY KISVASÚTAT IS!
Aminek egész egyszerűen nincs forgalma! TOTÁL FELESLEGES ennyi pénzért!
Úgyhogy igen, szeretett vezéred egy elmebeteg, erőszakos, pofátlan, aljas, tetves, korrupt geci!
A(z egyik) főgonosz!

BiG74 Bodri 2017.01.28. 18:52:34

@dunántúli gyerek:
Te most komolyan a franciákkal és az amcsikkal egy gazdasági pozicióba sorolsz minket? Róluk lepattan az a veszteség, melybe mi belerokkanunk. Adott pénzügyi háttérnél megengedheti magának az ember, hogy ennyit költsön piárra, nem téma. Szerinted mi olyan helyzetben vagyunk gazdaságilag, mint Párizs, LA?

kodacx 2017.01.28. 18:54:52

@170 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:
1. egy ostoba, valószínűleg fizetett FideSS fax vagy, semmi több!
2. máshol is tiltakoztak ellene, Róma, ami ezért egy kicsit jobban áll nálunk, egyenesen VISSZALÉPETT, te hazug, ferdítő geci!
3. Én soha a büdös életemben nem loptam nem hogy 170 milliárdot, de 10 Ft-ot, ami rám volt bízva, vagy ahol dolgoztam. Ellenben igen, ezt a tetű bandát mocskos, korrupt tolvajnak tartom, aki meg őket támogatja, azt meg tettestársnak!

2017.01.28. 18:55:53

@dunántúli gyerek: @nick papagiorgo: Na most melyik nick jön, hazug fidesznyik?

2017.01.28. 18:58:25

@170 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: te kis mondazigazatmár batyuféreg, azt hiszed nem tudom, hogy ugyanaz a gennyes troll vagy?

SJobs 2017.01.28. 19:00:12

• Az olimpia költségvetését így is elfogjuk arra költeni, amire költenénk csak mindent szűkebb idő alatt tesszük meg

• Az általunk elköltendő pénzbe egy sikeres pályázat esetén beszállnak szponzorok, illetve a NOB így a terhek eloszlanak.

• Az olimpia költségét már most fizetjük anélkül, hogy megnyertük volna.

• Az olimpia költsége nagyjából 15 évre oszlik szét, évenként különféle arányban ami így fogja a végén kiadni az itt említett összeget.

• Egy sikeres rendezés a következő módon alakítaná a nemzetgazdaság többletjövedelmét
- állami szektor : 1100 Mrd Ft
- vállalati szektor: 836 Mrd Ft
- háztartások: 1000 Mrd Ft

• Az olimpiai rendezéssel a következők járnak:
- két dunai híd
- nyugati M0-ás, két alagúttal és egy völgyhíddal
- három sávos M1
- M3-as metró vonal teljes körű felújítása
- két új M3-as metró megálló
- két új M1-es metró megálló
- budai rakpart teljes körű felújítása, szélesítése
- kötött pályás tömegközlekedés Ferihegyre
- egyes villamos meghosszabítása
- kettes villamos felújítása
- Közvágóhíd és Csepel északi részénet teljes rehabilitálása
- több tucat 4-5 csillagos szállooda
- a jelenlegi három nemzetközi repülőterünk kibővítése (elmaradottabb keleti régiónak ez hatalmas segítség)
- vidéki városok bevonása a fejlesztésekbe (olimpiai falvak)

• Egy olimpia nem tud veszteséges lenni, mert egy olimpia nyereséges sem lehet. A görög olimpia negatív mérleggel zárt, mivel a görögök minden költségvetési adatot elcsaltak

• két millió vendég lenne a rendezvényeken, amiből cirka egy millió külföldi turista. Ez hatalmas lehetőség a kisebb falvaknak, szegényebb keleti régiónak, a Balatonnak

• az olimpia évében az éves növekedéshez nagyjából 0.5 %-ot tenne hozzá a rendezvény. A rendezés után a turizmus, a felújítások, fejlesztések és pusztán Budapest ismeretsége hatalmas lökést adhatna a gazdaságunknak ami lehetőséget adhat arra is, hogy legyen akkora többletünk, hogy átalakítsuk a nyugdíjrendszerünket vagy az egészségügyünket.

• egy olimpia nem csalható el, nem mutyizható el mivel nem tudja 3-4 kormánypárt közeli cég megszervezni, felépíteni és lebonyolítani az egészet. Itt rengeteg vállalkozó szellemű emberre van szükség akik hatalmas hasznot termelhetnek egy sikeres rendezéssel. Ez az érvetek egy hatalmas bullshit.

• a keletkező hatalmas igény, hatalmas mennyiségű munkaerőt fog igényelni. A cégek csak béremelésekkel fogják tudni megtartani ezeket a szakembereket/szakmunkásokat.

• a nolimpia kezdeményezés tisztán politikai alapon megy. Nem üzleti alapon mérlegel, hanem csak azt nézi, hogy ki áll a rendezés mögött (Fidesz). Ezt ők maguk vallották be már akkor amikor jelezték, hogy váltani akarják Orbánt (nonszensz)

• a nolimpiai kezdeményezés egyik alapítója Mécs Imre (MSZP) fia

• a nolimpia mellé beálló 'Kétfarkú Kutyapárt' pár nap alatt szed (már megint) össze annyi pénzt amennyit bármilyen jó ügyért nem képes összeszedni a teljes ország. Ez még véletlenül sem vet fel kérdéseket, viszont ha az országban akkora a jólét, hogy egy 1%-os kisebbségnek ez nem okoz problémát, akkor ott bőven van pénz egy olimpiára.

• és végül: a véleményed ne pár retkes hippi formálja, hanem önmagadtól mérlegelj és dönts. Ehhez segítség: olimpia.hu/images/bp2024/PwC_Olimpiai%20Megvalosithatosagi%20tanulmany_2015_junius_vegleges.pdf

Janossz 2017.01.28. 19:03:27

@kodacx: Milyen pikáns lenne egy törvényke, ami az esetleges buktát Budapestre terhelné...
Mert ugye, ha jól sül(ne) el, ők profitálnának belőle. Nem biztos, hogy örülnének.

Janossz 2017.01.28. 19:07:44

@SJobs: Ekkora ésszel te még hogy nem vagy államtitkár?
Minden hétvégén rókázhatnál a Lázárral...

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.28. 19:10:33

@Sexual Harassment Panda: Ja, valszeg már az összes hipszter belpesti sportgyűlölő aláírta..:)

BiG74 Bodri 2017.01.28. 19:13:17

@SJobs:
Önmagamtól mérlegeltem és döntöttem, nem kell olimpia. Most kérném a fórumot, a népszavazást, ahol ezt mérlegre tehetem.

SJobs 2017.01.28. 19:15:57

@Janossz: Szép érv. Sokat dolgozhattál ezen.

kodacx 2017.01.28. 19:16:08

@Janossz: Milyen pikáns lenne egy törvényke, ami az esetleges buktát azokra terhelné, akik a nép megkérdezése nélkül pályáztak!

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.28. 19:17:43

@BiG74 Bodri: Feltéve ha összejön még 80 ezer aláírás. Mennyi idő alatt is kell összejönnie..?

röf 2017.01.28. 19:17:57

...miért írj alá? Hát mert buzi vagy.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.28. 19:18:41

@kodacx: Ti meg a nép megkérdezése nélkül kvótáztatok volna

dunántúli gyerek 2017.01.28. 19:18:55

@BiG74 Bodri: Nem, nem sorolom magunkat senkivel sem egy sorba.

De mi nem is a Los Angeles-i pályázatot adtuk be, hanem a miénket.

midnight coder 2017.01.28. 19:19:02

"Képletesen szólva most először van hatalmad kiverni Orbán Viktor kezéből jelzés értékkel a focilabdát."

Ez az a pont, ahol komolytalanná válik a történet. És a baloldal is. Az első két dologban kétségtelenül van valami.

2017.01.28. 19:19:31

@SJobs: Szerencsétlen barom, végül elővetted az újabb nick-edet. Nos, ha ilyen szépen összeállítottad a tolvajok propagandáját, nem tartana semeddig behelyettesíteni az olimpia szót a Magyarország szóval, és máris okosabb lennél.

SJobs 2017.01.28. 19:19:42

@BiG74 Bodri: Szépen kimész, aláírod és bízol benne, hogy lesz még cirka 138 ezer másik ember aki így gondolkodik (Nem is értem, minek replyzel? Nem tudod elfogadni magad? Szükséged van a megerősítésre? Dícsérjelek meg mert van önálló gondolatod? Bár ez még nem jelenti azt, hogy a te elképzelésed többségi lenne, de ha szerencsésen alakulnak a dolgaid, még ez is kiderülhet a közeljövőben. Addig meg: szerintem jó és értékes ember lehetsz aki szerencsés mert egy olyan világban élhet ahol maga dönthet, akár még nagy kérdésekben is. Szép estét)

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.28. 19:21:30

@Pop40: Mi van a földmutyis népszavitokkal? Érdeklődés hiányában elmaradt?

SJobs 2017.01.28. 19:22:58

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Egy kis tanulással még lehetünk egy értelmi szinten. Addig pedig higgy abba amiben akarsz, élj úgy ahogy szeretnél, szavazz arra akit jónak találsz mert én kurvára leszarom a személyeskedős replydet.

2017.01.28. 19:24:18

@röf: Ezen az alteregón még nem vergődtél eleget, fiúka? Nem lesz olimpia, nem érted? Talán hülye vagy?

@170 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: @nick papagiorgo: @dunántúli gyerek:

midnight coder 2017.01.28. 19:24:20

@a nemzet fogatlan provokátora: Pesten van pár száz agyhalott akik nagyon rá vannak kattanva arra, hogy melyik izomagyú, szarrá doppingolt néger fut egy ezred másodperccel többet száz méteren mint a többi, és van pár ezer aki tesz is azért, hogy a legközelebbi majomparádét ne a mi pénzünkből fizessék, a többihez pedig kb. el sem jut a probléma.

Willkommenskultur 2017.01.28. 19:24:42

Rajtam ne múljon, ha már a bal és jobboldal is olimpiát akar, akkor ÉN IS AKAROM:

gigabursch 2017.01.28. 19:25:15

- A zsidolimpia ellen nem lehetne inkább.
- Biztos nem. Arra három nap alatt ősszegyűltek volna az aláírások.

Az utca embere szerint...

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.28. 19:26:48

"Miért írj alá az olimpia ellen?"

Ez csak a szokasos libbant Orban fobia, "SEMMIT SEM AKARUNK AMIT AZ ORBAN AKAR, ES FORDITVA"
Ha Orban holnap a gyerek ehezes ellen kampanyolna, a libbantak masnap az ehezo gyerekek ellen szerveznenek kampanyt, es gyujtenenek alairast. Es elhizott gyerekek fenykepeivel bizonygatnak, hogy a gonosz Orban rosszat akar a gyerekeknek.

steery 2017.01.28. 19:26:54

Én nagyon örülnék neki, ha Magyarországon olimpia lenne. És nagyon büszke lennék az eseményre. De ettől függetlenül nagyon nem akarom, hogy Magyarországon olimpia legyen. Mert nem akarom, hogy csődbe menjen az ország és a néppel fizettessék meg (ősi szokás szerint) az egész buli árát. Ha a gazdagok olimpiát akarnak, dobják rá össze ők a pénzt. Nyerjenek vagy veszítsenek rajta ők. Helytelen, hogy egy ilyen bulit közadakozásból akarnak megcsinálni, mikor csak a magánvállalkozások nyernek rajta. Az olimpia nem közügy. Csak a sportolók, médiabirodalmak, sportszergyártók és építési vállalkozók, meg beszállítók magánügye. Mi maximum nézzük a tévében, de garantáltan nem fogunk kilátogatni a helyszínekre, hogy 10-20 ezer Forintokért beüljünk megnézni, melyik túlhajszolt fiatalembert doppingolták fel olyan ügyesen, hogy nem tudták rajtakapni.
Ennyi.

2017.01.28. 19:27:27

@SJobs: Most akkor mi van? Nem tudtad behelyettesíteni az olimpia helyére a Magyarország szót? Buta vagy? Pedig nemzeti érdek Magyarországra költeni, nem az olimpiára.

consul 2017.01.28. 19:29:41

Félidőben nincs meg az aláírások fele. Miről beszélünk?

2017.01.28. 19:31:01

@gigabursch: Larry fiú, minden zsidó jobb nálad.

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: Az Orbánod nem játszik ebben a történetben, a haza érdekeihez képest ő egy nulla.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 19:31:52

@a nemzet fogatlan provokátora:
Nézd már, te meg csentecsa nick alatt is nyomod?
Mostanában nem vigyáztok droidkák a külsőségekre, vagy kevesen lettetek? Sok a betegállomány, esetleg soknak kezd kényelmetlen lenni ez a meló?
@SJobs:
Te szólítottál fel minket több helyen is sántító propagandaanyagod végén, hogy önállóan döntsünk. Most meg besértődsz, hogy megtettem. A fene sem érti. Viszont sejtésem, hogy több önállóság volt az én döntésemben, mint a te általad kiköhögött magyarázatban. Persze ezt azért fenntartással mondom, mert jóhiszemű vagyok, és mert még nem sikerült a nickedet valamelyik aktív fityisztrollhoz sorolnom.

ogli dzsí 2017.01.28. 19:32:07

Én a NOBra bízom a döntést.

A jobboldal akar olimpiát, a baloldal meg félig akart, félig akar, csak most mégsem jó, mert rájöttek hogy 2018ban se nyernek meg 2022ben se, így végig Orbán fog lopni.

Háát, ennyi. Teccettek voln kormányozni!

2017.01.28. 19:32:31

@consul: Arról beszélünk, hogy nem lesz olimpia, hiába váltasz 20 nick-et, te szerencsétlen.

2017.01.28. 19:34:08

@ogli dzsí: Vergődj még egy kicsit. Van még tartalék nick-ed?

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.28. 19:35:22

@ogli dzsí: jobboldal akar olimpiát? Ezt honnan veszed?
Miért kellett volna kormányozni? orbán se teszi, csak lop.

SJobs 2017.01.28. 19:37:14

@BiG74 Bodri: Nem értem a replydet. Nem értem, miért írod le, hogy önállóan döntesz. Gondolom, hogy önállóan döntesz hisz élsz, lélegzel és talán értelmi fogyatékos sem vagy. Az üzenet pedig még csak nem is neked szólt az eredeti kommentben... teljesen felesleges volt a válaszod. Érted, ha írsz egy érvet amivel cáfolsz engem, akkor tök jó, mert tudunk vitázni, de baszki te leírtad, hogy tudsz önállóan dönteni :D Gratulálok! Szép, ügyes vagy, de kurvára nincs kockacukrom...

2017.01.28. 19:38:13

A magyarok érdeke, hogy az adójukat ne a zolimpiára költsék, hanem a zemberekre. Meg hogy ne lopják el a fideszesek.

ogli dzsí 2017.01.28. 19:39:25

@fidesz maszop dk egykutya: De most nem erről beszéltünk. Orbán olimpiapárti, mert ő kormányoz.

Amikor a baloldal még azt hitte, hogy 2024ig kormányra kerül, akkor még ők is olimpiát akartak. De már tudják hogy nem kerülnek kormányra soha, így nem akarnak, de ez nem az emberek problémája.

A saját csődjük kivetítése nem változtat azon, hogy az olimpia jó dolog.

Akarom.

Janossz 2017.01.28. 19:40:18

@SJobs: Nem kellett sok munka hozzá. Elég volt elképzelni 2 millió turistát egyszerre Budapesten. Próbáld meg te is!

2017.01.28. 19:40:20

@SJobs: "kurvára nincs kockacukrom... "

Eszed sem, buta troll.

2017.01.28. 19:42:02

@BiG74 Bodri: Még nincs meg a teljes lista, de szerintem előveszi ez a dög troll az összeset, végül is fizetik érte, és ő van most ügyeletben.

SJobs 2017.01.28. 19:44:31

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Na ja. Bár lehet a hiányzó eszemmel mégis olyan pénzeket keresek havonta amit a te teljes családod nem rak össze egy év alatt. De amúgy áruld el, neked egy a szombat esti program? Hogy feljössz és mindenkibe bele akarsz állni aki máshogy gondolkodik mint te? Nem véletlenül nem írtam választ már az előző írásodra sem mert ahogy jeleztem, nagyon nem vagyunk egy síkon. Veled ellentétben engem nem gyötör frusztráció, nincs szükségem arra, hogy itt bizonyítsam, én vagyok a jobb. Biztos jó ember lehetsz, néhány apró problémával, de ez az országunkban megszokott. Sok sikert neked és szerintem zárjuk le az egymással való kommunikációt. Szép estét.

nick papagiorgo 2017.01.28. 19:46:01

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
elmondanám neked, te hülye agyatlan primitív barom, hogy nekem nincsen más nickem.
Csak hogy helyretegyem a te kis világodat.

Továbbá én hét éve regisztráltam, te meg kb hét napja. Képzeld el, ezt vissza lehet nézni, meg azt is, hogy miket mondasz és kinek. Úgyhogy kb a pofádat befogod, szépen letérdelsz ha hozzám beszélsz és bácsinak szólítasz. De ez utóbbiakra nem is igazán tartok igényt, csak arra, hogy felejtsél el szépen, ne is említs meg és térjél vissza a kannásborhoz, az való neked nem a másokhoz való hozzászólás.

További jó szórakozást, agyatlan véglény. :)

Janossz 2017.01.28. 19:46:41

@consul: Naptárt ismered? Messze még a félidő. Még, ha mennétek is már az öltözőbe...:-)

SJobs 2017.01.28. 19:47:32

@Janossz: De látod baszki? Ez válasz. Ez érv. Nem az amit először írtál. Ezen lehet vitázni. Én azt mondom, hogy nem csak Budapest fog eseményeket rendezni így ezek eloszlanak (főleg úgy, hogy igazából csak 1 millió lesz a 'rendes turista'). Pl. idén öt luxushotelt adnak át a fővárosban, ha pedig összejön a rendezés, még épül vagy 10 ezek mellé.

consul 2017.01.28. 19:53:07

@Janossz: 30 nap van az aláírásgyűjtésee, hétfő a 15.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 19:53:15

@SJobs:
Ha nem érted nem baj, nem sértődök meg.
Olyan szöveg utàn, hogy az olimpia nem lehet veszteséges, mert nyereséges sem lehet, nem kívánok érvelni.
A többit is elővezették már a fityiszdroidok. A taktika jó, ugyazt elmondani sokszor több nick alatt, de kurvára unalmas.

Másrészről ebben a blogban azt vezették elő, elcseszettül fals módon, hogy miért írj alá az olimpia ellen. Te meg azt szintén elcseszettül fals módon, hogy miért mellette. De most a népszavazásért írunk alá, nem olimpia ellen, nem orkbán ellen.
Szerintem meg ha eljutunk a népszavazásig, akkor mindenki, akár a maga kicsavart, idióta gondolatmenete alapján is Szavazzon legjobb tudása alapján, aki nem az a pártközpont által kiadott utasítás alapján, megint más a fityisz trollok által terjesztett hülyeségek alapján.

midnight coder 2017.01.28. 19:54:14

@ogli dzsí: "A saját csődjük kivetítése nem változtat azon, hogy az olimpia jó dolog."
Roppant jó. A görögöknek is hogy bejött, pedig ők jobban tudnak mit kezdeni egy rakás turizmushoz kapcsolódó beruházással mint mi, akikhez a gyógyfürdőkön és az olcsó fogorvosokon kívül nemigen van miért jönni.

Ján Slota az MSZPhez jár magyar gyülöletet tanulni 2017.01.28. 20:00:53

@kodacx: "DE CSINÁLT ODA MÉG EGY KISVASÚTAT IS!
Aminek egész egyszerűen nincs forgalma! TOTÁL FELESLEGES ennyi pénzért!"

Azt a penzt a Unio adta, es kizarolag kistelepulesek turisztikai celjaira lehetett felhasznalni. Semmi masra, tehat akarhanyan is utaznak a kisvasuton, masra nem lehetett volna hasznalni. Hiaba szeretnek a libsik Soros Gyorgynek utalni, vagy Telavivba a palesztin holokauszt tamogatasara.
Palesztin csecsemok meggyilkolasara nem ad penzt az unio.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.28. 20:01:20

Öröm nézni, ahogy a hazudós cigány fideszes nickek próbálnak kampányolni az aláírás ellen. Nos minden felelős budapestiek alá kell írni, hogy népszavazás lehessen arról, hogy 3 hét garantáltan veszteséges rongyrázás megér-e neki 500 000 Ft-ot. Ennyi, erről legyen népszavazás!

Janossz 2017.01.28. 20:02:12

@SJobs: Na most. Budapest az egy város. Kicsit koszos, kicsit büdös, kicsit kutyaszaros (egyesek szerint :-) )
A saját és az agglomerációból érkező napi forgalmat nem képes kezelni, az úthálózata ahogy van csapnivaló, (nem itt, meg ott, allgemeine).
Nézz körül már kicsit, mi a fenét kezdene ez a város napi kétmillió turistával? Viccnek is rossz.
Mondhatod, hogy majd megszállnak Bivalybaznádon, de a versenyekre akkor is be kell jönniük.
Lehet rengeteg szállodát építeni persze, hogyne. Három hétre?
Lázálom.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 20:06:38

@Ján Slota az MSZPhez jár magyar gyülöletet tanulni:
Hát persze, mert nincs Magyarországon olyan hely, ahol a kisvasútba, egyébbe eszközölve a támogatást, nem lehetett volna jobb helyen a pénz, csak kedves vezírünk szeretett földijeinél, ahol a fenntartás költségei negligálni fogják a befektetést.

czjanos 2017.01.28. 20:07:44

Már aláírtam és még két aláírást viszek holnap. Ha lenne Budapesten olimpia, az nem 700 milliárdba kerülne, hanem 1500-ba + alkotmányos költség.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.28. 20:14:32

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Hatalmas bukás lesz ez az ügy a ballibáknak, amikor Bp. nem fogja elnyerni a rendezési jogot..."
Látom készülsz a szombat esti gőzfürdőzésre, segged bevazelinozva, és legeltél sok kendert. Miért is nekünk ballibáknak lenne bukás? Siess a Bratovan utcába birkuci! Várnak már a fiúk!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.28. 20:16:13

@Larry Silverstein: Látszik milyen elmebeteg vagy. A szavazatod attól függ hogy mi mit támogatunk. Bravó! Te aztán szuverén gondolkodású vagy! Ja, nem.

Sexual Harassment Panda 2017.01.28. 20:20:21

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Te beteg vagy kisfiam.
Sem a Fideszt, sem az olimpiát nem támogatom.
Kevesebbet kellene elvakultan gyűlölködnöd.

midnight coder 2017.01.28. 20:28:36

@Ján Slota az MSZPhez jár magyar gyülöletet tanulni: "Palesztin csecsemok meggyilkolasara nem ad penzt az unio."

Dehogynem. Csak nem nekünk.

2017.01.28. 20:48:26

@nick papagiorgo: "No, elmondom, miért demagóg:
"Becslések szerint az olimpia 770 milliárd forintjába kerülne az adófizetőknek"
Pl. a négyes metró mennyibe került az adófizetőknek? És megkérdeztek róla, ahogy szeretnéd?"

Tehát ha amazok csinálták, az rossz, a fidesz ugyanazt csinálja, mint amazok, az jó?
És még te demgaógozol másokat.
Tessék már felfogni a narancslétől elfonnyadt agyatokkal, hogy nem mindenki mszp-s meg dk-s, aki a fideszt el akarja takarítani, de legalábbis a lehetőségeiket beszűkíteni.

Az olimpia ugyanolyan rongyrázó, felesleges pénzszórás lenne, mint a stadionok építése szerte az országban és a világban, vagy a várba költözés, vagy a külkereskedlmi francsetudjamicsoda, amin keresztül irdatlan pénzeket basznak el arra, hogy néhány fideszes főgeci összelopott pénzből termelt, itthon eladhatalan szarját reklámozzák a világvégén.
De ha olyan kibaszottul akarjátok az olimpiát, akkor ne legyetek olyanok, mint amazok, akik ész nélkül építettek 4-es metrót, hanem szavaztassátok meg és ha az ország nemet mond rá, fogjatok össze, dobjátok össze az árát a saját pénzetekből és rendezzétek meg, a nemmel szavazókat meg ne engedjétek be. Ennyike.

Louisblog 2017.01.28. 20:52:40

Hogyan nézd a LEGÚJABB filmeket az interneten INGYEN? NEM FOGOD ELHINNI MENNYIRE EGYSZERŰEN
KATT IDE: onlinefilmek2017.blog.hu/2017/01/21/hogyan_nezd_a_legujabb_filmeket_az_interneten_ingyen_nem_fogod_elhinni

dr kíváncsivagyok 2017.01.28. 20:56:02

@170 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:
" csodalatosnak nagyszerunek tartott esemenyt."
Biztosan az lesz,.. Los Angelesben...

czjanos 2017.01.28. 20:56:14

@Ján Slota az MSZPhez jár magyar gyülöletet tanulni: Hogy jönnek a palesztin csecsemők a budapesti olimpiához:

ogli dzsí 2017.01.28. 20:57:10

@midnight coder: 'pedig ők jobban tudnak mit kezdeni egy rakás turizmushoz kapcsolódó beruházással mint mi, akikhez a gyógyfürdőkön és az olcsó fogorvosokon kívül nemigen van miért jönni.'

- ehhez képest a magyar GDP nagyobb %-a a turizmus, mint a görögé

CJKrisz 2017.01.28. 21:07:39

Milyen érdekes, hogy amikor a kvótanépszavazás volt, akkor a mélyen tisztelt (már aki által ugye...) baloldal vergődött, hogy minek népszavazásra milliárdokat költeni, amikor nem is biztos, hogy lesz menekültkvóta. Tessék mondani, akkor most minek milliárdokat költeni egy népszavazásra, amikor nem is biztos, hogy itt lesz az olimpia?

kodacx 2017.01.28. 21:10:15

@Ján Slota az MSZPhez jár magyar gyülöletet tanulni:
És ki a fasz gyilkol itthon palesztin csecsemőket, te ostoba, sötét paraszt?!?
És hogy jön ez ide?!?
És én meg még csak nem is vagyok zsidó, kiskakas!

Ami meg ezt a xar dumát illeti, hogy azért kellett FELCSÚTRA egy forgalom nélküli kisvasútat építeni, mert azt az összeget "kizarolag kistelepulesek turisztikai celjaira lehetett felhasznalni"...
Mert nem lett volna, van lenne az országban vagy 100, ennél nagyobb haszonnal, megtérüléssel kecsegtető fejlesztés, mi?!? Mit FELCSÚTRA b+ egy kisvasút...
Éééédes istenkéém!
Ostoba narancssegnyaló bérkutyák vagytok, semmi több!

dunántúli gyerek 2017.01.28. 21:32:33

@kodacx: Vannak hülye kiadások, pl. kisvasút. 5 kisvasút épült az országban, én egyiken se járok úgyhogy nekem hülyeség, meg egy új stadionba sem voltam úgyhogy az is hülyeség.

Persze ettől még nem szavazok az idióta szocikra se meg a nácikra se, akik nem építettek semmit csak adóssághegyet. Ergo ettől még Orbánra szavazok azt lehet vergődni a kisvasúton meg a stadionon reggeltől estig, de ahogy Vona urat figyelem index.hu/belfold/2017/01/28/vona_gabor_evertekelo_beszede_a_jobbik_evadnyitojan/
a ballib pártok be sem jutnak a parlamentbe 2018ban.

Elszámoltatást ugyanis Vona is tud hazudni, csak neki el is hiszik mert nem volt 12 évet kormányon mint az MSZMP.

kodacx 2017.01.28. 21:47:55

@a nemzet fogatlan provokátora: Ki is az a "Ti" mondd már el nekem szépen?!?

Hidvégi Mihály 2017.01.28. 21:59:04

Majd tesék beszámolni a nem-mel történő szavazásról is, mert nehéz elképzelni olyan értelmes és nem megfélemlíthető embert, aki ezt megtette.

Soha ne félj ember, csak a hatalomtól, a hataloméhségtől!

kodacx 2017.01.28. 22:07:11

@dunántúli gyerek:
Van egy rossz hírem, kispajtás: ahhoz, hogy egy akkora szarban lévő országot kihúzzon az ember a bajból, akkor ahhoz először forrásokat kell teremteni! Megállítani a hanyatlást, meg olyan iparágakat, üzemeket, gazdasági termelő egységeket építeni és támogatni, amik majd visszatermelik a hasznot!
Ehhez kölcsön kell! Az nem mindegy, hogy kiknek fekszel le! Hogy KIKTŐL kuncsorogsz lóvét és MILYEN feltételekkel!
Mert az, amit Görbelábú Viktorka elképzelt, hogy az EU-tól minden lóvét kicsalunk, lenyúlunk, mindent átjátszunk a haveroknak, és majd miután borul a bili, gyorsan kilépünk, oszt az orosz testvér majd jól megvéd minket...
HÁT AZ QRVA NAGY BUKTA LESZ!
Ugyanis közben szinte minden szétrohadt az országban, a fiataljaink, középkorújaink, mindenki, aki normális életre vágyik, csak úgy SPRICCELNEK az országból, stb.
Ugyanis az oroszok, akik már voltak nálunk, és lassan Putyinka simán meglépi a Nagy Bajszos Generalisszimusz összes régi mocsokságát, ide BE FOGNAK JÖNNI! Így, vagy úgy, ha már nincsenek bent most is!
És akkor majd kiderül, mekkora szopás nagy téveszme volt, hogy ne a nyugathoz tartozzunk, hanem oda!
Csak akkor már késő lesz, élek a gyanúperrel, hogy már késő!

felső határ nincs 2017.01.28. 22:07:13

A poszt hülye demagógia. Csöves van Los Angelesben és Párizsban is, ettől még akarhatnak olimpiát.

És akarhatnak ettől a Budapestiek is.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 22:11:06

@kodacx:Jó panel hogy szarban van a haza, csak nem tudom mitől lenne szarban? Kifejted?

Magyarországon amúgy nettó bevándorlás van, ha tudod hogy az mit jelent: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

www.tradingeconomics.com/hungary/net-migration-wb-data.html

koala kóla 2017.01.28. 22:26:39

Ne írjátok alá!

Kubatov így szerzi meg a ellenségek listáját, ti meg önként asszisztáltok hozzá, ostobák!

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2017.01.28. 22:38:12

Szerintem azért marhaság ez az egész aláírósdi, mert teljesen egyértelmű, hogy Párizs fogja megkapni ezt az olimpiát, de még L.A. is kb tízszer esélyesebb nálunk. Így majd lehet újabb milliárdokból népszavazást kiírni, az a pénz nem fog hiányozni? Ráadásul ezzel még marhára nem lesz akadálya annak, hogy újabb és újabb olimpiákat pályázzunk meg a jövőben, hasonló költségen (sőt, még indokot is kap a dolog: "Bezzeg, ha nincs a népszavazás, a 2024-est megkaptuk volna!")

sírjatok 2017.01.28. 22:38:15

"Képletesen szólva most először van hatalmad kiverni Orbán Viktor kezéből jelzés értékkel a focilabdát."

Na pont ezért nem is írom alá, pedig én sem akarok olimpiát, de az rohadtul nem hiányzik, hogy megint itt erre felmásszon az összes ellenzéki paraszt azt üvölteni, hogy megbukott a zorbánviktor (ezen a héten szerdán is). Akkor már inkább olimpia.

kodacx 2017.01.28. 22:52:35

@dunántúli gyerek:
Na akkor mondom, de én nem kormányzati bullshitet, meg a plakátszlogeneket fogom elsusogni neked, hanem amit az elmúlt években és ma a környezetemben LÁTTAM, TAPASZTALTAM:
Napról-napra szembetalálkozom a múlt rendszer lépésről-lépésre való visszacsempészésével, sőt, olykor totál nyíltan!
Hála a svájci frankos hitelek bedőlésének, a károk nem rendezésének, a magánnyugdíjpénztárak lenyúlásának, a Questoros, meg hasonló ügyeknek, az emberek jelentős része nem bízik a magyar bankokban, pénzintézetekben.
Követhetetlen állami beruházások, pénzmozgások, xarabbnál-xarabb kivitelezések, idiótánál-idiótább, a valóságot nélkülöző beruházások, ugyanakkor meg szétrohadó közintézmények, közlekedés, láthatatlan, követhetetlen közpénz... elszámoltathatatlan politikusok, gazdasági vezetők, közéleti figurák!
Ezt hívják NEM LÉTEZŐ VAGYONBIZTONSÁGNAK!
Hála a napvilágra került eseteknek, Polt és Pintér tevékenységének, meg a nagy büdös magyar realitásoknak, az emberek nagy része már a rendőrségben, a bíróságokban sem tud bízni!
Hogy FideSS-es xarrágók, vagy bárki hozzájuk kötődő xirxar figurák bármit megtehetnek, kisemmizhetnek embereket, lenyúlhatnak földet, üzletet, ingatlant, és mindezt hatóságok által asszisztálva, semmi jogi következmény nélkül, az NEM LÉTEZŐ JOGBIZTONSÁG, ahol a biztonságomat, a törvényes jogaimat csak a kapcsolati rendszer garantálja az DIKATATÚRA!
Az az erkölcsi kár, amit ezzel okoztak a magyar társadalomban, az még csak most fog kiderülni.
Hogy a háttérből egyre jobban kilógó, elősejlő OROSZ SZÁLAT ne is mondjuk!

Az egészségügy, az évtizedeken át tudatosan alacsonyan tartott bérekkel, eltűrt paraszolvenciával, a külföldre távozott szakemberekkel olyan károkat szenvedett, amit rövid távon, én úgy látom, már nem lehet helyrehozni! Egy rendes ápoló is 4-5-6 év alatt készül el, csak a főnökség hiszi azt, hogy valakit beqúrunk egy fél éves OKJ-vel, oszt ugyanolyan jól muzsikál, mint aki főiskolán tanulta, gyakorlatokra járt, stb. Egy szakorvos kinevelése 12 év! Már most EZREK hiányoznak a rendszerből! Már azok is lassan kifutnak, eltűntek a rendszerből, akiknek KI KELLENE KÉPEZNIE az utódokat!
Totálisan tönkre vágott, a piaci igényektől messzire lemaradt, és elmaradt oktatás, szakképzés!
Szakképzett munkaerő hiány van, nincs elég ápoló, pék, hentes, villanyszerelő, vasúti dolgozó, technikus, lakatos, heggesztő, burkoló... de sem a cégek sem az állam még mindig nem hajlandók legalább a KÖRNYEZŐ ORSZÁGOK szintjére emelni a béreket.
A magyar fiatalok kb. 40%-a élből nem tervezi, hogy a hazájában marad!
Aki tud számolni, meg ugye "el kell, hogy tartsa majd még a nyugdíjasait, szüleit is", azt nem hatja meg a hazaszeretet bullshit!
Az én ismerőseim kb. negyede-harmada ment innen ki, vagy gyereke, unokája hagyta el az országot.
Mert nem látta biztosítottnak a jövőjét itt!

dunántúli gyerek 2017.01.28. 22:58:47

@kodacx: Hú, bocs de nem tudok lejönni erre a szintre..:) Jó cakát!

kodacx 2017.01.28. 23:01:02

@dunántúli gyerek:
Vagy csak tudod, hogy köpni-nyelni sem tudnál rá, mert tudod, hogy így van!
...vagy csak szimplán ennyit olvasni kifáraszt!

Jakab.gipsz 2017.01.29. 00:16:20

@kodacx: Köszönd meg a libsi csőcseléknek + Soros féle gyűlölködőknek.

amado 2017.01.29. 00:27:47

@SJobs: Ez volt a Kedves Vezér sorvezetője a mamelukok számára olimpia témakörben? 1000 milliárd többletjövedelem a családoknak? Úgy sejtem az Orbán, a Mészáros, a Rogán, a Vajna, a Lázár és a Habony családra gondoltál.

SJobs 2017.01.29. 00:49:24

@amado: Nézd, szerintem mindenkinek az a legjobb, ha kimész és aláírod (már ha pest vagy), aztán talán összejön a népszavazásod és szavazol nemmel mert amúgy kétlem, hogy fejben egy országban élnénk. Sok sikert barátom.

Darth Revan 2017.01.29. 00:52:32

@nick papagiorgo:

Na, elmondom miert irtal baromi nagy hulyeseget

"Pl. a négyes metró mennyibe került az adófizetőknek? És megkérdeztek róla, ahogy szeretnéd?"

A metro - az olimpiaval ellentetben - az nem parasztvakitas, hanem szukseglet, infrastruktura, amit ha jol valositanak meg, akkor csokkenhet a felszini forgalom, kisebb lesz a kornyezeti terheles, elhetobb lesz tole a varos, az emberek idot sporolnak meg a metro hasznalataval. Az olimpiara olyan letesitmenyeket kell felhuzni, amit kesobb nem lehet kihasznalni. A legjobb pelda erre az athenben szetrohado olimpiai letesitmenyek.

"Ezek szerint, azt a pénzt, amit NEM kapunk meg majd az olimpiai bizottságtól és egyéb nemzetközi szervezetektől, azt majd kórházakra meg ilyesmire fogjuk költeni?"

Aham, ez a tereles es a demagogia csimborasszoja. Nem tudom, hogy az olimpia koltsegeibe mennyivel szall be a NOB, de abbol egy filler sem menne el korhazra meg ilyesmire, hanem az olimpiara adnak. Aminek a koltsegeit nekunk kellenne kigazdalkodni, nem a cikkben emlitett 700 miliardot, de minimum 2-3-szor annyit (az uszo vb-re mar 4szer annyit koltunk, mint az elozetes terv) Es honnan lenne ra forras? Hat olyan butasagoktol lehet elvenni, mint az oktatas, egeszsegugy, szocialis ellatasok stb.

Darth Revan 2017.01.29. 00:58:34

@nick papagiorgo:

"Hogyha Orbán herdálja a pénzt akkor fújfúj. Ha én herdálom, akkor az szent kötelesség, a demokrácia felsőfoka, meg kell engedni a népnek hogy véleményt nyilvánítson, fékek és ellensúlyok meg a többi. Hagyjuk már :)"

Heeee???? A kvota nepszavazasnak az eg egyadta vilagon semmi, de semmi ertelme nem volt! Nem volt tetje, nem dontottunk semmiben. Ha ervenyes lett volna, akkor sem valtozott volna a vilagon semmi sem.

A mostani esetben arrol akarnak szavazast irni, hogy az orszag elkoltson-e tobb ezer milliard forintot ertelmetlenul vagy sem.

Ha eredmenytelen is lesz ez a nepszavazas is, akkor persze lehet pampogni, hogy igy csak meg egy extra koltseggel gyarapodott az olimpia megrendezese, de ennek a szavazasnak akkor is van tetje, tobb ezer milliard forint elkolteset dontheti el. A kvotanepszavazas csak arra volt jo, hogy orban az eredmenyt lobogtassa, hogy mennyien tamogatjak a politikajat.

gigabursch 2017.01.29. 01:02:07

@nick papagiorgo: @consul:

Ez a faszkalap véglény @Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
nálam is benézte.

Egyebekben fingom sincs ki az a Larry (túl azon, hogy évek óta látom a nickjét neki is), de sebaj, ezek a szarfazekak akkor koppannak, ha kiderül, hogy aláírás gyűjtéshez nem elég a náluk jól működő, Ságvári féle 23 neves (vagy mennyi) identitáskavarás...

2017.01.29. 01:05:00

Jó látni, hogy mindenik politikai erő és oldal akarom mondani maffiaholdudvar-gazdasági-termelőegység-lopkovics-szakosztálya-politikai-végrehajtó-bizottsága kiosztotta a kommentpénzeket oszt megjelentek a csőcselék bocsánat pártpolitikai PR szakember gárda tagjai izzó kommentsorokat bepötyögni aggódó civileknek álcázva magukat. Reméljük, telik belőle a reggeli kakaóra akarom mondani féldekás ízesített szeszesitalra. Vagy tán a designer drogokat nyomjátok, ettől vagytok ennyire faszparasztok pro és kontra? Költői kérdés volt, kéretik nem válaszolni, mert akkor klikkelnem kell a delete gombon oszt még a végén izületi gyulladást kapok. Inkább húzzatok a picsába a gazdáitokkal (vitya, ferkó, meg a többi desznyó a csúcsos akolban) együtt...

nem várt fordulat 2017.01.29. 02:22:13

@Darth Revan: Dehogy is... Ott arról volt szó, hogy a nemmel szavazók száma 100% volt a nemmel szavazók körében.

monddazigazatmar 2017.01.29. 05:30:36

@Darth Revan: "A metro - az olimpiaval ellentetben - az nem parasztvakitas, hanem szukseglet, infrastruktura, "
Mint ahogy az olimpiai költségvetés 80%a.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 07:14:34

@sírjatok: Tehát inkább kibasszunk ezer milliárdot olimpiára, csak nehogy az ellenzéknek valamiben igaza legyen. Nos ez mindent elmond rólad. A kis dacos óvodás hisztizik a homokozóban. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 07:16:15

@Louisblog: És ezeken az oldalakon szerezheted be a legfrissebb zsaroló vírusokat.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.29. 07:44:31

Hiszti. A kép,demagóg.
Izraeli vízágyúvételnél bezzeg tapsikoltál :)

al Dajjal 2017.01.29. 08:33:32

Annyira vicces ez az egész.
Anno, 2000 környékén - azt hiszem, Deutsch volt - kijelentette, hogy Budapesten olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, hogy 2020-ra akár olimpiát is rendezhessen. Na, jött a hatalmas hiszti, szdsz vezetéssel készült a plakátkampány a hajléktalanokkal, lepusztult környékekkel, hogy szarban az ország, de persze olimpiát akarunk rendezni. Legalább akkora csúsztatások voltak benne, mint a köteles beszédnél, vagy most a kormány migránsos plakátjainál.
Aztán 2004 környékén immáron kormányon pont Kunczéék kezdték emlegetni, hogy meg kellene pályázni azt a 2020-as olimpiát - be is rendeltek pár tucat tanulmányt a haveroktól, aztán az ügy szép csendben elsikkadt. Pénzosztásra minden esetre jó volt.
Most, hogy megint a másik oldal kezdeményezi, természetesen megint az ajvék megy, hogy nem lehet, meg micsoda pazarlás, korrupció, lopás. Ne legyenek illúzióink. Párizsban, LA-ben ugyanúgy a haverok kerülnek majd a tűz közelébe, a döntéshozók lehúzzák a maguk sápját mindenből. Nem magyar jelenség a korrupció és a lopás, bár tény, hogy a mostaniak már a látszatra sem nagyon adnak.

Szóval megint azt látom a baloldalról, hogy lényegében az a baj, hogy nem ők kezdeményezték a dolgot, s jelen állapotok szerint közelében sem lesznek a húsos fazéknak.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.29. 09:54:40

@al Dajjal:

a csöppnyi fidióta eszeddel csak arra nem sikerült rájönnöd a hosszú ömlengésed után, hogy a hatástanulmányok erdeményképp a ballibsik rájöttek hogy értelmetlen olimpiát csinálni. A mocskos fideszes tolvaj bandád pedig meg bárni áron meg akarja csinálni, hogy a strómanjaikkal ott is szétlophassák az országot.

dr kíváncsivagyok 2017.01.29. 09:55:23

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
"" Párizs is Meg LA is rendezett már olimpiát, és jól megszívhatták ha megint rendezni akarnak. ""
A költségvetésük 5 x nagyobb mint...nem Budapesté,...Magyarországé .

inebhedj - szerintem 2017.01.29. 09:55:49

Protestből semmi esetre sem szavazz az olimpia ellen (és mellette se). Az első dolog a valóban értékelhető demokrácia részvétel útján, hogy nem tiltakozásból, valaki ellen szavazunk, mert úgy semmi értelme a szavunknak, és igazoljuk azt a megállapítást, a demokrácia a tömeg holt súlya.

Ami az egészségügyre a pénzt inkább, mint olimpiára frázist illeti, nem, én azt sem szeretném, ha helyette az egészségügy vagy az oktatás fekete lyukába öntenénk a pénzt fölöslegesen. Ott előbb menedzsment és koncepció legyen, ami nem az utóbbi 7 évben tűnt el, hanem amióta elengedhetetlen, azóta sincs (27 éve!), és szakmai tanulmányok, egyeztetések, viták sincsenek a kérdésről - szintén 27 éve.

Egyszerűen én csak nem szeretnék olimpiát, mert károsnak és groteszknek tartom, mellette pedig a világon nem szól semmi. (Mondjuk én nem csak nálunk, de a világon sehol sem szeretnék olimpiát.) Ugyanakkor ízlések és pofonok, ha nekem indulnom nem kell, néznem nem kell, ünnepelnem nem kell, elviselem, ha más örömet talál benne.

dr kíváncsivagyok 2017.01.29. 10:01:23

@joeperry:
"Szerintem azért marhaság ez az egész aláírósdi, mert teljesen egyértelmű, hogy Párizs fogja megkapni ezt az olimpiát, de még L.A. is kb tízszer esélyesebb nálunk."
A brexitre sem sokan fogadtak...

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.29. 10:11:30

Kurva jo. A szavazas allasabol latszik, hogy a libbantak megint talaltak maguknak egy temat, amivel az orbanfobiajuk miatt szembe mennek a tarsadalom tobbsegevel. Ezzel a is temaval is pont akkorat fognak SZOPNI, mint a menekult uggyel.
Orban nem akar menekulteket "AKKOR MI AKARUNK".
Orban olimpiat akar, "AKKOR MI NEM AKARUNK"
Miutan majd ezzel is jol megszivjak, akkor meg majd jon a siras rivas, hogy a szemet populista Orban az olimpiat is hogy kihasznalta.

dr kíváncsivagyok 2017.01.29. 10:11:50

@dunántúli gyerek:
Te mazochista vagy ? Ha minden pénzedet ellopja,...akkor is Orvbánra szavazol ?
A szocik nem építettek semmit ?
Nettó hazugság, az autópályák pl. az ő idejükben épültek, loptak is belőle,...de nem ennyit.

2017.01.29. 10:31:23

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: "Kurva jo. A szavazas allasabol latszik"

Sejtettem, hogy előjössz ezzel, csicska. Csak hogy láthassa mindenki, hogy tegnaptól milyen szinten trollkodtátok szét a szavazást (tanulság a bloggernek). Kamu kattintásokat minden hülye fideszes tud produkálni, a cikk megjelenése után még egy napig sehol nem volt nemek aránya.
Amúgy neked, meg a többi ganajtúró véglénynek sem, semmi eszközöd nincs arra, hogy a népszavazáshoz való jogát bárkinek korlátozd. Az eredmény miatt se legyen gondod, mivel Budapest soha nem kapja meg a rendezési jogot (akkor sem, ha az egész tolvaj banda felfelé hugyozik és alá áll).

Andy73 2017.01.29. 10:37:28

A poszt szavazása alapján kétharmad azok aránya, akik nem írják alá, vagyis nem ellenzik az ális olimpiát. Tehát az olimpiát nemcsak Orbán akarja, ahogy azt a baloldali aktivisták szajkózzák.
Persze ez a felmérés nyilván nem reprezentatív, Az indexet és az ilyen cikkeket olvasók között az átlagnál jóval magasabb az ellenzékiek arány, akik ellenzik akár a kormányt, akár az olimpiát.
De ez a két dolog nem ugyanaz, az olimpia nem pártpolitikai kérdés.
Mindenesetre ha a blogger célja, hogy kivegye Orbán kezéből a labdát, akkor inkább mással kellene próbálkoznia, ezzel aligha fog sikerrel járni.. Célszerűbb lenne, ha létrehozna egy olyan politikai formációt, amely reális alternatívát tud nyújtani egy parlamenti válsztáson, pl. jövőre. Ha ennek a mozgalomnak ez a célja, akkor tévúton járnak.

BiG74 Bodri 2017.01.29. 10:39:35

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS:
1. Nem írunk alá az olimpia ellen, a népszavazás kiírásáért írhatunk alá.
2. A postot jegyző hülyeségére, miszerint azért írunk alá, hogy vityát csicskáztassunk, jön a te hülyeséged, hogy orbán fóbia.
3. A helyi szavazásnál én csak egy helyre kattintottam, egyszer. Pedig megtehetném, ha akarnám még jópárszor.

Janossz 2017.01.29. 10:40:43

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: "...megint talaltak maguknak egy temat, amivel az orbanfobiajuk miatt szembe mennek a tarsadalom tobbsegevel."
Mit akar a társadalom többsége? Te tudod? Vagy csak mondod, hirdeted?
Szíves tájékoztatásodra közlöm, hogy a népszavazás intézményét speciel erre találták ki.
Hogy tudjuk, mit akar a többség.

BiG74 Bodri 2017.01.29. 10:42:33

@Andy73:
Szerinted van kapocs a blogger, meg a momentum között?
Szerintem ez az írócska éppen keresztbe tesz a momentumnak, meg a nolimpianak.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.29. 10:49:14

@Janossz: Mindenki tudja, hogy az emberek minimum 70 % akar olimpiat. A maradek, pedig ilyen nihilista libsi csocselek, akiknek nem kell semmi, nem akarnak semmit, szerintuk inkabb buslakodjunk a holokauszt miatt meg 200 evig.

al Dajjal 2017.01.29. 10:49:51

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Pontosan annyi eszed van, mint amennyi a nevedből látszik. Rohadtul nem vagyok fideszes, s igencsak elegem van Orbánból is. Mondjuk az is tény, hogy a jelenlegi baloldalra sem szavaznék a büdös életben.
Csak tényleg vicces volt látni, hogy aminek a gondolatától is irtóztak ellenzékben, pár évvel később kormányon komoly lehetőségként tekintettek rá. És senki ne mondja nekem, hogy most azért tiltakoznak, mert 10 éve még megvalósíthatatlannak találták.

@dr kíváncsivagyok:
2002 után többnyire csak átadták és befejezték a korábban elkezdett építkezéseket, útszakaszokat. 2002-2010 között nagyon kevés új építkezés indult. Mondjuk az M6 alagútjával sikerült maradandót alkotniuk. :-D

GallaiG 2017.01.29. 10:51:39

Hahó bloggazda, Index!
Tegnap éjjel TÖBB EZER szavazat után épp fordított volt a szavazás állása az olimpiaellenes aláírók JAVÁRA! Aki egy kicsit is ért a statisztikák matematikájához, az tudja, hogy ilyen NINCS! Ez a "pálfordulás" Putyin gazdi elő-ajándéka a jövő heti látogatásához. Akinek olyan hacker csapata van, amelyikkel az USA választását befolyásolni képes, annak ez itt - egy darabig még - semmi erőfeszítést sem igényel.
AZT VISZONT PÉLDÁZZA, hogy Kedves Vezér számára mennyire létkérdésről van szó. Egyet lehet tenni: az összes ilyen "szavazást" azonnal kivenni a blogokból, és mindent megtenni a népakarat valódi megnyilvánulásáért!

Janossz 2017.01.29. 10:53:59

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: "Mindenki tudja, hogy az emberek minimum 70 % akar olimpiat."
Honnan tudja mindenki? Századvég mondta, vagy megírta a Ripost?

2017.01.29. 10:57:17

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: "Mindenki tudja, hogy az emberek minimum 70 % akar olimpiat."

Hét milliárd felett van a Föld népessége: mikor mérted fel?

Darth Revan 2017.01.29. 10:59:52

@monddazigazatmar:
ha nem rendezunk olimpiat, akkor mar is sporoltunk 20%-ot, amit kolthetunk az egeszsegugy finanszirozasara.
:D :D :D

Jakab.gipsz 2017.01.29. 11:26:37

Ezt állítja cikkírója képletesen szólva: "most először van hatalmad kiverni Orbán Viktor kezéből jelzés értékkel a labdát" .

Vegyük észre és figyeljük, hogyan hazudozik és követelőzik, ez a libsi szócső.

1, Orbán kezéből a hatalmat demokratikus választások útján, bármikor megtehetjük amikor itt van az ideje.
2, Nem az a kérdés kivehetjük e vagy sem, hanem az a fontos, kinek vagy kiknek adjuk át a hatalmat, azt a hatalmat ami mindenkor a miénk.
3, Nézzük meg a tényeket mielőtt döntünk, ha Orbán-kormány kezéből kiverjük a labdát jelképező hatalmat kinek adjuk oda, egy jobb oldali kormány esetében értelemszerűen a baloldal a szóba jöhető várományos, igen ámde van némi tapasztalat is már a tarsolyunkban, ez pedig a sólyom-szili köztársaság elnök választási botrány, ahogyan a Szabad Demokraták Szövetsége a koalíciós partnerét aljas-módon cserben hagyva a népi-balos Szili helyett az Urbánus Sólymot a civil kezdeményezés jóvoltából hatalomra juttatta. Ezt a lépésről-lépésre történő politikai tematizációt úgy is ismerjük leszalámizta a jogos népakaratot, teljesen demokratikusan, csakhogy aljas és erkölcstelen módon kihasználva a magyar politikai elit jóhiszeműségét és naivitását, a botrányban résztvevők háttéből manipulálásával.
Nos ebből a sunyi és aljas libsi manipulációból, nem kérünk, mert tudni akarjuk kik kezébe adjuk át a hatalmat, ha eljön a hatalom átruházásának, az ideje. De már egyvalamit biztosan tudhatunk ma is a civil-nyilvánosság hatalmat nem kaphat, mert egyetlen egy célja van szétverni a magyar nép hatalmát.

al Dajjal 2017.01.29. 11:30:02

Véleményem szerint az aláírásgyűjtés nem lesz sikeres. Ahhoz, hogy nyugodtan nézhessenek a számolás és hitelesítés elé, legalább 150-160 ezer aláírást kellene leadni. 3 nap alatt gyűlt 35 ezer, egy hét alatt 55 ezer. A tendencia csökken. Akik alá akarták írni, azok megtették az elején. Mostantól már csak csordogálni fognak az aláírások, s a vége valahol 100 ezer körül lesz.
A legrosszabb viszont az üzenet, az érv, amivel mozgósítani próbálnak.
A kezdeményezők:
- Drága
- Másra kell az pénz. Szar az egészségügy, szar az oktatás, szar minden.
- Nem kell, felesleges.
- Hasonló egyéb üres frázisok.
- Fúj Orbán! (Mellékesen. Nem fő érv, de nem hagyjuk ki.)
Baloldal (pártok, blogok, szimpatizánsok)
- Fúj Orbán!
- Drága!
- Fúj Orbán!
- Szétlopják, korrupció!
- Fúj Orbán!
- Fúj Orbán - ha még nem mondjuk volna.
Innentől kezdve az egész a politika szintjére van lezüllesztve. Átlagos baloldali zsigerből elutasítja, átlagos jobboldali körömszakadtáig támogatja. Megint egy jó ürügy, hogy egymás torkának ugorjunk.
Ezzel szemben sehol senki nem kezdett bele olyan vitákba, hogy:
- Van-e megvalósítási koncepció? Működőképes-e egyáltalán?
- Utólagos hasznosítás. Minden város ezt hangoztatja, aztán nézzük meg Athént - bár ott ezer és egy oka volt annak, hogy a szép tervekből mostanra már csak romhalmaz van - vagy Szocsit.
- Közlekedés. A budapesti úthálózat és tömegközlekedés a jelen lakosságot is nehezen szolgálja ki? Hogy fogja bírni, ha még rászabadul pár százezer turista, sportoló, újságíró stb...?
Ezekre mik a tervek? Hogy képzelik el?
Rá sem kérdeznek ezekre.
Ha az ellenzők ezek mentén érvelnének, vitáznának, hogy akkor most kell-e, lehet-e, még értelmes párbeszéd is kialakulhatna. Vagy túl sokat várok?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 11:33:06

@enpera: Látom egy kis bújtatott zsidózás nélkül nem bírtad ki fotelnácikám.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.29. 11:49:10

@monddazigazatmar: ja, csak az egyik infrastruktúra 2 hétre, a másik meg évtizedekre, századokra...

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.29. 11:54:33

@ogli dzsí: miért akarna a baloldal kormányra kerülni, ha most is ott van.
Az olimpia csőd, ezt már láthattuk többször, az egyik államcsődöt is okozott.

@Andy73: ide parancsolták a csicskákat? Na nem mintha vpn-el és cookie törléssel ne lehetne akárhányszor szavazni, de ez szerintem nektek túl bonyolult.
Hát persze, hogy máshogy is válhatott a 88%-os igen 1 nap alatt 66%-os nemre :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.29. 11:55:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ebben hol volt zsidózás? Ezért fizetnek, rettegésért? Szerintem menj el dolgozni :)

inebhedj - szerintem 2017.01.29. 11:58:50

@GallaiG:

Ez a példa a putyini hackercsapattal, amelyik befolyásolja az amerikai választást, pont nem kellett volna az okfejtéshez, mert hiába lenne igazad, ha facebook láncleves celeb-konteókat keversz bele (gyíkemberek, orosz titkoshackerek, chemtrail, stb), akkor oda lesz a hitelesség. :(

GallaiG 2017.01.29. 12:10:58

@inebhedj - szerintem:
Milyen az idő Moszkvában "hiteles" elvtárs? Még mindig hidegebb van, mint Magyarországon?

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.29. 12:13:59

@inebhedj - szerintem: Miért orbánnak működik. Migránsok, zsidók, háttérhatalom, meg mindenféle más konteó és még is hisznek benne a hívei, akik lehetnének inkább HIV-ek :)

kodacx 2017.01.29. 12:18:33

@enpera: Ennyit tudtok, bazmeg!
Abban a pillanatban. hogy valaki szembe pisál a dicső vezéretek szájszagával, egyből, ezerből nyomjátok, hogy zsidó, izraeli, soros, libsi, szoci, komcsi, drogos, "dizájnerdrogos", buzi, stb.
Tehát aki ebben az országban nem nyal, nem korrupt, lop, nem csal, nem hazudik, nem lop közpénzt, vagy nem akar felelőtlenül közpénzekkel zsonglőrködni, stb. az szerintetek qrvaisten zsidó, izraeli, soros, libsi, szoci, komcsi, drogos, "dizájnerdrogos", buzi, stb.
Hát igen, szemináriumon ennyit lehet átadni.

kodacx 2017.01.29. 12:23:07

@Jakab.gipsz:
"1, Orbán kezéből a hatalmat demokratikus választások útján, bármikor megtehetjük amikor itt van az ideje. "
Azért írták át a FideSS a választási törvényt, azért manipulált a választási körzet határokkal, azért akadályozták meg érdekes módon a FideSS-hez közeli Kubatovhoz közeli Fradi Securityhez (meg büntetett előélethez) közeli kopasz emberkék egy népszavazási kezdeményezés benyújtását, és mindennek a feljelentését meg Polt Péter, akinek a felesége meg havonta milliókat kap személyzetis ügyekben egy állami költségvetésű intézményben...mert ugye itt minden működik törvényesen, mi?!?!
Faxkalap!

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.29. 12:24:56

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: kommunista "elvtárs" még mindig nincs meg a 70%, nyomassátok a kör emaileket hogy mindenki szavazzon a nemre, különben megszívja!

al Dajjal 2017.01.29. 12:35:19

@kodacx: Amíg az egyik oldal összesítve is több szavazatot kap, mint a másik, teljesen felesleges manipulált körzeteket emlegetni.

kodacx 2017.01.29. 12:49:46

@al Dajjal:
Tehát ha egy országban a szavazásra jogosult szavazók 64%-a szavaz, és ebből A-ra ezek 45%-a,
B-re, C-re, D-re, meg az összes többire meg a 64% többi 55%-a, akkor tisztán logikus, hogy
A-nyer és 2/3-os többséggel irányíthatja az országot!
Tiszta!

al Dajjal 2017.01.29. 12:51:51

@kodacx: Angliában és az USA-ban, ahol kizárólag egyéni körzet van, ez a választási eredmény 90%-os győzelmet hozott volna.
Pedig az USA etalon... a demokrácia csúcsa...

kodacx 2017.01.29. 13:03:13

@al Dajjal:
Ja ilyenkor etalon az USA...népi ülnökök, a szenátus, legfelsőbb bíróság, az elnök hatalmát is korlátozó intézkedések és lépések stb. kérdésében nem, mi?!?
Hol van az alkotmányos jogom, hogy fegyvert tartsak, adott államokban még viselhessek is, és hogy szükség esetén, még a velem szemben törvénytelenül eljáró hatósági személyt, de pár, engem fenyegető kopaszt simán elrettenthessek, vagy ha megtámad, lelőhessek?!?
Mert hogy az USA-ban az is van!
Az itt nálunk hol van?!?
Ha már az USA...

Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem! (törölt) 2017.01.29. 13:15:13

Budapesti olimpia röviden: egy panelban élünk 5-en, a család mindkét kereső tagja nettószázé' dolgozik 12 órát. A lakáshitelt még 15 évig fizetjük, a kocsit most készül majd lefoglalni a bank. De a Médiában' látott az asszony egy frankó kis lapostévét nyolcszázé'. Soknak sok, de lehet rá hitelt is felvenni, meg majd mi is összehúzzuk magunkat egy kicsit. No meg amúgy is ki kellett már festeni a falat ott, ahova majd fel lesz csavarozva, így egy füst alatt elintézzük a kettőt! Mi amúgy is tévés család vagyunk ám, ez nekünk jár!

A gyerekek mondták, hogy az is jó, ha nyáron inkább elmegyünk valahova ebből, de hát mi értenek még ők az élethez... Amikor a bankban összefutottam az egyik haverommal, ő is mondta, hogy nem kellett volna. Amikor számszerűsítettük a dolgot, kezdett valami derengeni, hogy hülyeséget csináltam. Na de hát most mindennek a közepén? Olyan ez, mint amikor egy kézi-meccs szünetében elkezdjük átírni a szabályokat! Meg amúgy is miért most jön ezzel, amikor tudta előtte is?! Szerintem csak irigy az új Ájfonomra... Hehe irigykedik a prolija, hogy én csak úgy bemegyek a providentbe és másnap már ott a Zúj Ájfon a kezemben! Hehe...

élhetetlen 2017.01.29. 13:18:17

@nick papagiorgo: Jól megmondtad. ”Pl. a négyes metró mennyibe került az adófizetőknek? Tudod, itt van, és minden nap működik. Nem összesen három hétig. Amik itt maradnak sportlétesítmények, annak vagy lesz haszna, vagy nem, fenntartási költsége meg biztosan lesz. Nem figyelem igazán a terveket, de az ilyenek, mint az íjász pálya a parlamentnél, a városligeti tó leengedése, valamit építeni, aztán lebontani, helyreállítani, hát biztosan megéri. „azt a pénzt, amit NEM kapunk meg majd az olimpiai bizottságtól és egyéb nemzetközi szervezetektől, azt majd kórházakra meg ilyesmire fogjuk költeni? „. Úgy tudom, hogy nem az olimpia teljes költségét adnák. Amivel ki kell majd egészíteni, azt viszont költhetnénk magunkra.

élhetetlen 2017.01.29. 13:26:06

@Larry Silverstein: Igen, és, ha a ballibbantak azért kampányolnának, hogy figyeljünk egymásra, senkit ne engedjünk a kútba ugrani, mert van más út is, akkor te kötelességednek éreznéd, hogy kútba ugorj.

élhetetlen 2017.01.29. 13:32:28

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Miért is? Mert az lesz, amit szeretnének, azaz nem lesz az, amit nem szeretnének? Hatalmas bukás az országnak lesz anyagilag, így is, úgy is, mert már abból az összegből, amit a tervezésre, stb. költöttek, lehet, hogy kijött volna egy híd. Persze így is kisebb lesz a bukta, mintha megnyerjük a jogot. Nem ébredtél még fel, vagy hogyan hoztad össze ezt a hozzászólást?

al Dajjal 2017.01.29. 13:33:44

@kodacx: A baloldal szokott jönni folyton az USA-val, mint mércével. Csak fricskáztam egyet.
Ha ott törvénytelenül intézkedik veled szemben egy hatósági személy, s "elrettentésül" fegyvert rántasz rá, kb 3 másodperc alatt tele pumpálnak ólommal, s még a fegyverhasználatot is jogosnak fogják tartani.
Nem értek egyet az ottani szabad fegyverviseléssel. Nem nálunk vannak rendszeresen iskolai, utcai lövöldözések, bandaháborúk, hanem ott. (A '90-es évekbeli alvilági leszámolások szerencsére itt már elmúltak, de ott a mai napig jelenség, amit én leírtam.)
A pisztolyokat még el tudnám fogadni, de a félautomata fegyverek, a "katonai típusok polgári változatai" a nonszensz kategóriába tartoznak nálam.
Az önvédelem szabályozásán pont a jelen kormány enyhített. Ha jogosan van otthon fegyvered, s éjjel törnek be hozzád, már nem kell külön megmotoznod a behatolót, mielőtt rálősz. A jogos fegyvertartásból indultam ki, hogy egyszerűbb legyen a példa.
Itt is van Alkotmánybíróság, Kúria, stb, melyek több törvényt is megsemmisítettek mindkét oldalon. A Kúria a "kopaszos botránynál" is nem elölről indította a cirkuszt, hanem - nagyon helyesen - azt mondta, hogy Nyakóé az elsőbbség, s átengedte a kérdését. Itt mindenki folyton diktatúrát, terrort kiált, de mégis tömegével működnek az ehhez hasonló blogok, nem börtönöznek be ezreket egy kamu puccs után, bármikor össze lehet hozni valamilyen indokkal egy kormányellenes tüntetést, stb. Egy szóval sem állítom, hogy minden rendben, de hogy a '89 előtti időknél szabadabban lehet szólni, kritizálni, tiltakozni, azt igen.

kodacx 2017.01.29. 13:43:22

@al Dajjal:
Igen, lehet tüntetni, lehet, tiltakozni, meg feljelenteni...és mi lesz belőle?!?!
És csak azért nem lehet EZREKET bebörtönözni, meg jól megszívatni egy-egy kormányellenes akció, tüntetés után, mert lecsuknak 20-50 hozzáértő nővért...megállhat egy kórház!
20-50 tanárt...bezárhat egy iskola!
20-50 top informatikust...lehet, hogy az ország megáll!

És ezt, amit te most itt leírtál, te komolyan el is hiszed?!?
Nincs több kérdésem!

MutánsJane 2017.01.29. 13:46:26

Vidéki vagyok. Én aláírhatok?

élhetetlen 2017.01.29. 13:51:28

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: „Orbán nem kap az olimpiából.” Te ennyire naiv vagy? Csak egy vonalat nézzünk! Kell pár szálloda. Valaki megnyeri a tendert. Kap rá 0%-os hitelt, meg állami támogatást, és lesz egy saját tulajdonú szállodája. A saját szállodáját meg annak adja el pár év múlva, akinek akarja, akár tíz forintért. Az olimpia veszteségét meg fizetjük az adónkból. Nem látod, mi történik? Mészáros „nem tudom, holnap mit veszek” Lőrinc vesz egy szállodát, amit eltartanak az oda szervezett konferenciák. Orbán meg nincstelen szegény.

al Dajjal 2017.01.29. 13:57:04

@kodacx: Ahogy írtam is: Nem állítom, hogy minden rendben van. Csak annyit, hogy közel sem olyan rossz a helyzet, ahogy az a baloldal sipákolásából kitűnik.
Egyébként bármely országra igaz, ha egy intézményből eltűnik/elmegy/kirúgnak/stb. 20-50 tanárt/orvost/nővért/mérnököt, az az adott intézmény/cég megáll.

élhetetlen 2017.01.29. 14:21:11

@dunántúli gyerek: Most hirtelen ezt találtam: 444.hu/2017/01/09/erdekes-adat-ijeszto-a-budapestre-tervezett-olimpia-koltsege-az-orszag-gdp-jehez-kepest . „Párizs is Meg LA is rendezett már olimpiát, és jól megszívhatták ha megint rendezni akarnak.”. Megpróbálom megmagyarázni. Egyszerűen, hogy megértsed. A veszteség is relatív. Ha valakinek van száz milliója, és bukik öt milliót, meg sem érzi. Ha valakinek csak a havi 150 ezres fizetése van, és bukik öt milliót, annak rámehet a háza, az élete. Nem tudom, érted-e. Persze, az olimpiának presztízs értéke van, ahogy egy luxus kocsinak is, de nem mindenki engedheti meg magának.

Jakab.gipsz 2017.01.29. 14:29:10

@kodacx: Találj ki jobbat, "a nyitott társadalmat" a "washingtoni konszenzust", nem Orbán és nem mi magyarok találtuk ki, mi csak megpróbáljuk túl élni.

élhetetlen 2017.01.29. 15:00:48

@SJobs: Hosszú, nem megyek bele tételesen, csak pár gondolat. A hidak, az utak, a metró, stb. mehetett volna már az elmúlt években is, csak épeszű kormányzati költekezés kellet volna. „két millió vendég lenne a rendezvényeken, amiből cirka egy millió külföldi turista. Ez hatalmas lehetőség a kisebb falvaknak, szegényebb keleti régiónak, a Balatonnak”. Ez hülyeség, három, négy hétre nem fognak berendezkedni 1 millió turistára, legfeljebb akinek van egy nyolc szobás apartman háza, az ki tudja adni, de ez nem akkora haszon, hogy számottevőnek tekintsük. „és pusztán Budapest ismeretsége hatalmas lökést adhatna a gazdaságunknak”. Ha Budapest ismertségének nem elég a vizes VB, akkor kár költeni egy sokkal drágább olimpiára. (abban igazad van, hogy az olimpia költségét már most is fizetjük, csak ez olyan, mint a szerencsejáték. Az még mindig jobb, ha valaki elveszti az utolsó garasát is, de leáll, mintha még többet játszik a visszanyerés reményében, és tovább veszít). „nem mutyizható el mivel nem tudja 3-4 kormánypárt közeli cég megszervezni, felépíteni és lebonyolítani az egészet”. Jaj, nézz már körül, most. Van pár cég, ami mindenhez ért, megnyer minden tendert, a többiek legfeljebb szarul fizetett alvállalkozók lesznek. „Mécs Imre (MSZP) fia”. Erről meg már le kéne szállni, hogy nem tanulhatsz tovább, mert az anyád egy kulák szeretője volt. „ha az országban akkora a jólét, hogy egy 1%-os kisebbségnek ez nem okoz problémát, akkor ott bőven van pénz egy olimpiára”. Ez logikus, ha egy százalék képes áldozni valamire, akkor a 99 % is jól él, és van dögivel pénze az országnak. Még jó, hogy nem Vajna anyagi állapota alapján határozod meg az ország helyzetét. „önmagadtól mérlegelj és dönts”. Ennyi, de, ha oszthattál meg befolyásoló véleményt, remélem én is megtehettem.

SJobs 2017.01.29. 16:38:32

@élhetetlen: Meglepő de köszönöm a válaszod. Nem reagálnék rá, mert csak ugyanazt tudnám leírni amit megtettem már, viszont azt nagyon értékelem, hogy nem egy 'buzi fideszes köcsög vagy' szintű gondolatmenettel replyztél rám.

kodacx 2017.01.29. 17:45:50

@Jakab.gipsz:
Mert nálunk nyitott társadalom van, mi?!?
Meg "washingtoni konszenzus"...hát konkrétan a SAJÁT TÖRVÉNYEINKET nem tartják be odafent!

kodacx 2017.01.29. 17:55:10

@al Dajjal:
Had kérdezzem már meg, hogy pld. te mire alapozod az egészségügy helyzetével, meg az abban dolgozókkal kapcsolatos véleményedet?!?
Jelentéseket olvasol?!? Cikkeket? Netán minisztérium beszámolókat?!
Hát én meg múlt jan. végéig benne dolgoztam, meg van egy most nyugdíjba ment orvos anyám, egy orvosként dolgozó feleségem, egy orvosként dolgozó apám, és baráti köröm kb. 1/4-e abban dolgozik.
Én annak alapján mondom, hogy QRVA NAGY BAJ VAN, amit első kézből láttam, tapasztaltam, meg amit ezek az emberek elmesélnek! Az ő konkrét élményeik, eseteik!
És ez csak az egészségügy!
Baráti köröm másik jelentős része meg volt rendőr/katona, most rendőr/katona, biztonsági...onnan is jönnek ám az info-k! Nem a Magyar Közlönyből!
Járok vásárolni! Igen, b+, én, mert asszony annyit melózik, hogy én.
Piac, közért. Én nem Híradóból veszem az árakat, hanem az árcédulákról!
Nekem jöhet a bullshit, megírhatja a Habony Lokálja, meg bemondhatja a MTV1, meg a Marsi Anikó, hogy ez, meg az olcsóbb lett, HA EGYSZER LÁTOM, hogy nem igaz!
És akkor tudod, amikor több területről is pontosan tudod, hogy bullshitet kapsz, akkor hajlamos vagy azt hinni, hogy a többi is kb. ennyire igaz! Ráadásul már az előző rendszerben is kaptad a bullshitet, szóval kb. 500 méterről felismered!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 21:23:36

@élhetetlen: "akkor te kötelességednek éreznéd, hogy kútba ugorj." - és ez lenne az első amiben támogatnánk őt.

al Dajjal 2017.01.29. 21:33:29

@kodacx: Félre értettél. Egy szóval sem írtam, hogy nincs baj, vagy, hogy jó irányba mennek a dolgok. Azt írtad, hogy azért nem visznek el tüntetések után ezreket, mert akkor megáll a kórház, az iskola, stb. Erre írtam, hogy nem kell ahhoz sz@rban lenni az egészségügynek, oktatásnak, gazdaságnak, hogy pár tucat ember hiányától megálljon egy intézmény. Mégis Törökországban több tízezer ember van most börtönben, vagy rúgták ki egy kamu puccskísérlet után.
A válaszom lényege az volt, hogy itt folyton mindenki diktatúrát, lázadást, világvégét óbégat, holott a helyzet kanyarban sincs a török-, orosz-, fehérorosz helyzethez képest, amelyek viszont elég gyenge diktatúrák az afrikai, közép-amerikai-, közel- és távol-keleti valóban durva helyekhez képest.
Bocs, ha félreérthető voltam.
Egyébként én is személyesen vásárolok, a saját szememmel látom, a saját pénztárcámon érzem az árakat. Amúgy jobboldali vagyok, nem tetszik, amit magam körül látok, de a jelenlegi baloldalt még ennél is kevesebbre tartom. Konkrétan ellenzéknek is hülyék, pedig az már teljesítmény. Akkor mégis mit akarnának kormányon?

kodacx 2017.01.29. 23:25:57

@al Dajjal: Azt ugye tudod, hogy sokan, NAGYON SOKAN, azért nem politizálnak, azért nem akarnának politikai szerepet vállalni, egyáltalán bármilyen mostani párthoz csatlakozni, mert ha elkezdenék, a FideSS oldalára természetesen, vagy már természetesen nem állnának, viszont bizonyos kérdésekben óhatatlanul egy táborba kerülnének a mostani ellenzékkel! Aki legalább annyira necces!
És így nem látják realitását, értelmét!
Erre a legélesebb példa most itt ez az olimpia! A legtöbb ember úgy érzi, gondolja, hogy ez egy anyagi öngyilkosság lenne nekünk, de az, hogy ilyen Szanyi, Gyurcsány, Vona félék is ezen az oldalon állnak...
Adott ügyért összefogni meg nem tud a magyar!

al Dajjal 2017.01.30. 08:15:40

@kodacx: Akár még tudhatnak is összefogni. A baj az, hogy ez az olimpiai vita is a szakmaiság helyett a politika szintjére van lezüllesztve. Ezt korábban írtam le itt.
Egyébként ilyen mértékű - akár még komolyabb - szembenállás a két oldal között máshol is megfigyelhető. Konkrétan Lengyelországról (két jobboldali erő) és az USA-ról (republikánus-demokrata) olvastam ilyen cikkeket. Mindkettőt itt az Indexen. Az USA-ról a Fehér Ház rovatban. Szóval nem különleges ez a helyzet sem, csak más országok belpolitikai csatározásairól annyira nincsenek hírek itt nálunk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.30. 13:10:26

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Annak esetleg igen, de egy orosz propaganda tisztnek, aki ráadásul kender legelés után béget Szófiából, annak semmiképp.
süti beállítások módosítása